Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Yağışlar arttı
Yağışlar arttı
Gazze'de can kaybı 35 bin 173'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 35 bin 173'e yükseldi
Göktaş ASHB Engelli yaklaşımını paylaştı
Göktaş ASHB Engelli yaklaşımını paylaştı
‘Türkiye Tarımsal GSYH’de Avrupa'da lider’
‘Türkiye Tarımsal GSYH’de Avrupa'da lider’
‘Türk ve Türkiye Yüzyılı, milli bir vizyon hamlesi’
‘Türk ve Türkiye Yüzyılı, milli bir vizyon hamlesi’
HABERLER>SPOR
8 Ağustos 2014 Cuma - 18:17

Erzurum’a yazık ettiler…!

Erzurum ilk kez bu sezon BAL liginde temsil edilemeyecek.

Erzurum’a yazık ettiler…!

Erzurum ilk kez bu sezon BAL liginde temsil edilemeyecek. Amatör Futbolun gelişerek, profesyonel futbola altyapı oluşturulmasının amaçlandığı, illerde futbol heyacanının amatör düzeyde de sürdürülmesinin hedeflendiği Bölgesel Amatör Lig’de bu sezon Erzurum’dan hiçbir takım yer almadı. Yolspor’un BAL’da temsil hakkı kazanmasına rağmen ligden çekilmesi yüzünden Erzurum amatör düzeyde temsil hakkını kaybetti.

 ERZURUM’A YAZIK ETTİLER

BAL’da bu sezon geçen sezon takımı üçüncü lige yükselen Bayburt başta olmak üzere Ardahan, Bingöl, Bitlis, Hakkari, Kars, Iğdır, Malatya, Elazığ, Erzincan, Muş, Van illeri temsil edilecek. Futbol geçmişi bakımından bu illerin ilerisinde olan Erzurum ise dört sezondur ilk kez BAL’a katılmayacak.

YOLSPOR NİÇİN ÇEKİLDİ?

Elazığ’da Karayollarına bağlı Yolspor’un BAL’a katılmasına rağmen Erzurum Yolspor’un lige girmemesi şaşkınlıkla karşılandı. Futbol severler, Yolspor’un bu yaklaşımıyla Erzurum amatör futboluna ciddi bir darbe vurduğunu öne sürerek, ‘Madem lige girmeyeceklerdi diğer takımların önünü kesmeseler ve lige başşka bir takımın katılmasını engellemeydiler’ görüşünü dillendirdiler.

SEKMEN’E ÇAĞRI

Kuraların dün çekildiği BAL sürecinin henüz başlamadığını bildiren futbolseverler, Erzurum’da Amatör Futbol temsilcilerinin yeni bir girişim başltmasını ve BAL’a bir Erzurum takımının sokulmasını istiyorlar.  Palandökenspor gibi Erzurum’U BAL’da temsil edecek kalitede takımların bulunduğunu belirten futbolseverler, Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmene çağrıda bulunarak, bir Erzurum takımının BAL’a katılması için çözüm arayışı başlatmasını talep ediyorlar.

BAL SÜRECİ

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve TASKK Başkanı Ali Düşmez; bugün TFF'nin İstinye'deki binasında düzenlenen basın toplantısında amatör futbol ve 2014-2015 sezonunda Bölgesel Amatör Lig'de yapılacak uygulamalar hakkında çeşitli açıklamalar yaptı.

TFF Amatör İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Adnan Ersan'ın da hazır bulunduğu toplantıda, TFF Yönetim Kurulu Üyesi ve ASKF Başkanı Ali Düşmez, şunları ifade etti:

''Türkiye Futbol Federasyonu olarak, son dönemlerde amatör futbola önemli katkılar yaptık. Liglere katılım ve tescil bedellerinde %40 indirim uygulayarak, amatör futbolun daha fazla kişiye ulaşmasını ve oynanmasını sağladık. Ligin sigortaları, katılım ve yol ücretleri için her kulübe 30 bin TL ile 45 bin TL arasında maddi katkı sağladık.''

''Profesyonel kulübü olmayan illerimizin profesyonel maç heyecanını yaşamasını istiyoruz. Bu nedenle liglerde BAL'da mücadele eden 32 şehrimizin takımlarına Türkiye Kupası heyecanını götürüyoruz. Böylelikle tüm amatörleri kucaklama hedefindeyiz. Türkiye Kupası'nda yer alacak olmak amatör futbol ve amatör takımlar için bir devrim niteliği taşıyor.''

''Türkiye'de amatör futbola taraftar ilgisi de son derece fazla. 15-20 bin seyircinin olduğu amatör maçlar da oynanabiliyor bazen. Önümüzdeki sezon BAL'dan Spor Toto 3. Lig'e çıkan sayısı 9'dan 11'e yükselecek. 78 ilden toplam 149 takımın olduğu ligde 11 grup olacak ve bu grubun liderleri bir üst lige geçiş yapacak. Özellikle ulaşım mesafelerini ve iklim şartlarını baz alarak, adaletli bir dağıtım yaptığımızı düşünüyorum. Lig; 14-15 Eylül'de başlayacak.

''Amatör futbolu daha da ileriye götürmek için son derece yoğun bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz. Bu konuya TFF Yönetim Kurulu da büyük destek veriyor. Bu vesileyle, emeği geçen herkese teşekkür ederim.''

 
Köysel dönüşüm süreci başlıyor
 
Yakutiye Gürpınar'da yangın
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum 2019 EYOF’a aday olacak mı?..
Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Dilek Okuyucu Türkiye ...
Erzurum’dan Brezilya’ya başarı öyküsü
Hakem Çakır’In başarısına değinen ve Brezilya’da büyük bir gurur yaşadığını ...
2 bin 500 karateci Erzurum’da buluşacak
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 11. Uluslararası Palandöken ...
 
Otcu milli takıma çağrıldı
Palandöken Belediyesi Spor Kulübü sporcularından 50 kiloda Ahmet Otcu, ...
Rafael’den büyük hedef
Çin Curling takımı ile Dünya şampiyonluğu ve Universiade şampiyonluğu ...
Bucaspor, Erzurum kampı başladı
2014–2015 sezonu hazırlıklarının ilk etabını izmir'de tamamlayan Bucaspor, ...
 
Samsunspor Palandöken zirvesinde enerji depoladı
Samsunspor'un Erzurum Palandöken’deki sezon öncesi hazırlık kampı tüm hızıyla sürüyor.
Bucaspor da Erzurum’a geliyor..
Samsunspor, Akhisar Belediyespor, Çaykur Rizespor, Karşiyaka, Hazer Lakeran, ...
Erzurum bu başarıyı konuşuyor
Erzurumlu Milli Okçu Doğan Hancı, İsviçre’de yapılan Okçuluk Avrupa Şampiyonası’nda ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva