Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Ulusal Vefa Programı bütçesi 2.8 milyara yükseldi
Ulusal Vefa Programı bütçesi 2.8 milyara yükseldi
Işıkhan iyileştirme çalışmalarını paylaştı
Işıkhan iyileştirme çalışmalarını paylaştı
Şimşek’ten OVP açıklaması
Şimşek’ten OVP açıklaması
Yılmaz'dan ekonomi mesajı
Yılmaz'dan ekonomi mesajı
‘Dimdik, en güçlü hâlimizle, elhamdülillah, ayaktayız’
‘Dimdik, en güçlü hâlimizle, elhamdülillah, ayaktayız’
HABERLER>SPOR
18 Haziran 2019 Salı - 12:39

Erzurum’a gelmek için destek bekliyor

Şu ana kadar 2 Avrupa üçüncülüğü, 1 Türkiye ikinciliği ve 1 de Türkiye üçüncülüğüne imza atan şampiyon pazarcı, sporuna daha fazla zaman ayırmak için yetkililerden yardım bekliyor.

Erzurum’a gelmek için destek bekliyor

Pazarcılık yaparak kendisinin ve ailesinin geçimini sağlayan Diyarbakırlı Yakup Erat, kick boksta önemli derecelere imza attı. Şu ana kadar 2 Avrupa üçüncülüğü, 1 Türkiye ikinciliği ve 1 de Türkiye üçüncülüğüne imza atan şampiyon pazarcı, sporuna daha fazla zaman ayırmak için yetkililerden yardım bekliyor.

Yakup Erat, Diyarbakırlı bir ailenin 6 çocuğundan en küçüğü. 15 yaşında olan ve geleceğe umutla bakan Yakup, hayatın zorluklarıyla küçük yaşta tanıştı. Korkmayan ve dört elle hayata sarılan Yakup, hem ekmeğini babasıyla birlikte pazarcılık yaparak kazanıyor hem de çok sevdiği kick boks sporunu yapıyor. 7 yıl önce başladığı kick boksta önemli dereceler elde eden Erat, 2 Avrupa üçüncülüğü ve Türkiye ikinciliğine imza attı. 10. sınıf öğrencisi olan Yakup Erat, idmanlarında arda kalan zamanlarını da babasına pazarcılık yaparak değerlendiriyor.

İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine konuşan Erat, hedefinin Türkiye’nin ve dünyanın en iyi sporcuları arasında yer almak olduğunu söyledi. Erat, “7 yıldır kick boks yapıyorum, babamın ısrarı üzerine başladım. Normal günlerde okula gidiyorum okul çıkışı babamın yanında pazarcılık yapıyorum. Pazardan sonra ise idman yapmak için salona geliyorum. Erzurum’da yapılacak olan Türkiye şampiyonasına katılacağım, sponsorumuz olmadığı için sıkıntı yaşıyoruz, gidemiyoruz. Bize destek olunmasını istiyorum. Şimdiye kadar bir tane Türkiye 3'lüğüm, bir tane Türkiye ikinciliğim ve 2 defa da Avrupa 3’üncüsü oldum” dedi.

"AMACIMIZ ÇOCUKLARI SPORA YÖNLENDİRMEK"

17 yıldır kick boks Antrenörlüğünü yapana ve kick boks milli takım antrenörü Hacı Heybet Alan, amaçlarının çocuklara sporsal faaliyetler öğreterek terör ve uyuşturucudan uzak tutmak istediklerini dile getirerek yetkililerden destek beklediğini söyledi. Alan, “Bizim amacımız Diyarbakır’daki gençleri sporsal anlamda kazanma, farklı yönlere gitmelerini engelleyerek spora yönlendiriyoruz. Bunlar için illaki imkan lazım, imkanlar kısıtlı olduğu için Diyarbakır bölgesini az çok herkes biliyor, hepsi fakir çocuklardır. Amaç teröre ve uyuşturucuya gitmemeleri, Diyarbakır zaten hep ön yargılı, bu ön yargılardan kurtulmak istiyoruz. Biz artık terörle, uyuşturucuyla değil de şampiyonlarla, başarılarla anılmasını istiyoruz. Yakup’ta bunlardan biri, Yakup ilk yaz okulundan buraya geldi. Yaz tatilini değerlendirme amaçlı geldi, bizde ondaki cevheri görünce devam etmesini istedik. Yakup gibi nice sporcularda var, biz gençlere sahip çıkmak istiyoruz, buradan yetkililere seslenmek istiyoruz, bunlar sadece bizlerle olacak iş değil” diye konuştu.

“HER ALDIĞIMIZ MADALYA UYUŞTURUCUYA VE TERÖRE VURULAN BİR DARBEDİR”

Alan, Diyarbakırlı çocuklara destek verilirse uyuşturucu ve terörün bitebileceğini vurgulayarak aldıkları her madalyanın teröre ve uyuşturucuya bir darbe olduğunu ifade etti. Alan, “Diyarbakır’da birçok şey yapılıyor birazda spora ve Diyarbakır çocuklarına destek verilse, burada terör ve uyuşturucu biter. O kadar yetenekli sporcularımız var ki, destek olmadığı için mecbur bırakıyorlar. Bıraktıkları zamanda farklı yönlere gidiyorlar. Bizim her aldığımız madalya uyuşturucuya ve teröre vurulan bir darbedir. Biz dikenler içerisinde gül yetiştiriyoruz, ama imkanlarımız kısıtlı. Kendimiz için istemiyoruz, çocuklar için destek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Yakup’un babası İdris Erat ise oğluyla gurur duyduğunu, 2011’den beri sokaklarda kalmaması için spora gönderdiğini hocasının beklediği cevhere destekçi olarak karşılık vererek bugünlere geldiğini kaydederek, her zaman boş vaktinde kendisine pazarda yardım ettiğini aktardı.

 
3 terörist etkisiz hale getirildi
 
AK Partili meclisi üyesi ve yeğeni silahla öldürüldü 
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Emrah Başsan Sergen'in listesinde
Evkur Yeni Malatyaspor’da transfer sezonunun başlamasıyla birlikte anlaşılan ...
Kick Boks’ta başarılı olan öğrenciler ödüllendirildi 
Kütahya’da düzenlenen Kick Boks müsabakalarında dereceye giren öğrenciler, ...
BB Erzurumspor’da Muzaffer Bilazer dönemi 
Spor Toto Süper Lig’e veda eden BB Erzurumspor, yeni sezon için Ümit Milli ...
 
Erzurum protokolü hünerlerini sahada sergiledi
Erzurum Valisi Okay Memiş, Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Bölükbaşı, Büyükşehir ...
Sporda ATAUNİ farkı
Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) tarafından düzenlenen Üniversiteler ...
TFF ligleri tescil etti
2018 - 2019 Sezonu profesyonel ligleri tescil edildi.
 
Erzurumspor yönetimi İstanbul’da toplanacak
Süper Lig’e veda eden BB Erzurumspor’da yeni sezon planlaması tüm hızıyla devam ediyor
Emrah Başsan için teklife hazırlanıyorlar
Genel kurul sonrasında imza attırmayı planlıyorlar. 
Altıparmak 1. ligin José Mourinho’su oldu
2017-2018 sezonunda Erzurumspor’u, 2018-2019 sezonunda da Gazişehir Gaziantep’i ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva