Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Duran:'Terörün tamamen biteceği bir sürece girdik'
Duran:'Terörün tamamen biteceği bir sürece girdik'
Gazze'de can kaybı 33 bini geride bıraktı
Gazze'de can kaybı 33 bini geride bıraktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan gündemi değerlendirdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan gündemi değerlendirdi
Büyükşehir İhtisas komisyonları belirlendi
Büyükşehir İhtisas komisyonları belirlendi
‘Sözü dinlenen bir Türkiye olmak mecburiyetindeyiz’
‘Sözü dinlenen bir Türkiye olmak mecburiyetindeyiz’
HABERLER>EKONOMÄ°
22 Haziran 2019 Cumartesi - 03:19

Erzurum’a 5 ayda bakın ne kadar kamu desteği sağlandı

Erzurum kamu hizmet ve yatırım harcamaları bakımından Türkiye illeri sıralamasında ilk 20’de yer aldı.

Erzurum’a 5 ayda bakın ne kadar kamu desteği sağlandı

İl sağlık harcamalarında 25, eğitim harcamalarında ise 19’uncu oldu. Erzurum kişi başına düşen kamu hizmet harcamaları bakımından da Bölge ortalamalarını geride bıraktı, 5,0 bin TL olan ülke ortalamasına yaklaştı.
HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI VERİLERİ
Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü 2019 Mayıs dönemi kamu harcamaları verilerini paylaştı. Erzurum’da kamu harcamaları toplamı içinde ilk üç sırayı ekonomik iş ve hizmetler, eğitim ve sağlık oluşturdu. Yılın ilk 5 ayında Kamu harcamaları toplamında sağlık giderleri yüzde 8.73, eğitim giderleri yüzde 31,1’lik dilim oluşturdu.
ERZURUM 5 AYLIK KAMU HARCAMALARI
2019’un ocak – mayıs ayları diliminde Erzurum’da 621,3 milyon ekonomik iş ve hizmetler, 1,3 milyon TL çevre, 33,3 milyon TL toplum refah ve iskanı, 228,5 milyon TL sağlık, 85,6 milyon TL din ve kültür, 813,7 milyon TL eğitim, 84,2 milyon TL de sosyal güvenlik ve dayanışma hizmetlerinde olmak üzere toplam 2,6 milyar TL tutarında kamu harcaması gerçekleşti.
DOSİAD 2019 OCAK-MAYIS DÖNEMİ ANALİZİ
Erzurum’da yılın İlk ayında kişi başına 3,4 bin TL tutarında kamu harcaması yapıldı. DOSİAD analizlerinde, kişi başına düşen harcama tutarı ekonomik iş ve hizmetlerde 809,2, toplum refahı ve iskan hizmetlerinde 43,3, sağlık hizmetlerinde 297,5, din ve kültür hizmetlerinde 111,6, eğitim hizmetlerinde bin 59, sosyal güvenlik ve dayanışma hizmetlerinde 109,7 TL olarak kaydedildi.
OCAK-MAYIS 2019 ERZURUM’UN BÖLGESEL SAĞLIK PAYI
2019 ocak- mayıs döneminde Erzurum’da 228 milyon 500 bin, KUDAKA İstatistik Bölgesi illerinde 320 milyon 881 bin, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesi illerinde 555 milyon 45 bin, Doğu Anadolu Bölgesi illerinde de 1 milyar 698 milyon TL tutarında sağlık hizmet harcaması gerçekleştirdi. Erzurum’un sağlık hizmetleri harcama tutarı bölge toplamında yüzde 13,45’lik oran gösterdi.
OCAK - MAYIS 2019 ERZURUM’UN BÖLGESEL EĞİTİM PAYI
5 ayda Erzurum’da 813 milyon 712 bin, KUDAKA İstatistik Bölgesi illerinde 1 milyar 129 milyon, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesi illerinde 2 milyar 125 milyon, Doğu Anadolu Bölgesi illerinde ise 5 milyar 591 milyon TL tutarında eğitim hizmet harcaması gerçekleştirdi. Erzurum’un eğitim hizmetleri harcama tutarı bölge toplamında yüzde 14,55’lik oran edindi.
BÖLGE İLLERİ SAĞLIK HARCAMALARI
TÜİK mayıs ayı kamu harcamaları verilerine göre, Erzurum sağlık hizmetleri harcamaları bakımından Doğu Anadolu Bölgesi illeri içinde 3’üncü sırayı aldı. Sağlık harcamasının en yüksek olduğu bölge illeri Elazığ, Malatya, Erzurum, Van, Ağrı, Bitlis, Muş, Bingöl, Kars, Hakkari, Erzincan, Iğdır, Tunceli, Ardahan olarak sıralandı.
BÖLGE İLLERİ EĞİTİM HARCAMALARI DAĞILIMI
Erzurum eğitim hizmetleri harcamaları yüksekliği bakımından bölge illeri içinde Van’ın ardından ikinci sırayı aldı. Yılın ilk 5 ayında Van’da 974,0, Malatya’da 748,4, Erzurum’da 813,78, Elazığ’da 548,2, Ağrı’da 422,2, Muş’ta 370,1, Bitlis’te 319,8, Kars’ta 278,8, Bingöl’de 258,0, Erzincan’da 217,0, Hakkari’de 267,9, Iğdır’da 189,7, Ardahan’da 104,8, Tunceli’de 78,1 milyon TL tutarında eğitim harcaması yapıldı.
KUDAKA BÖLGESİ KAMU HARCAMALARI
2019’un ilk 5 ayında KUDAKA İstatistik Bölgesi İllerinde 652,1 milyon ekonomik iş ve hizmetler, 1,3 milyon TL çevre, 66,3 milyon TL toplum refah ve iskanı, 320,8 milyon TL sağlık, 122,7 milyon TL din ve kültür, 1,1 milyar TL eğitim, 127,0 milyon TL sosyal güvenlik ve dayanışma hizmetlerinde olmak üzere toplam 3,6 milyar TL tutarında kamu harcaması gerçekleşti.
KUZEYDOĞUANADOLU BÖLGESİ KAMU HARCAMALARI
Kuzeydoğu İstatistik Bölgesi İllerinde 988,6 milyon ekonomik iş ve hizmetler, 1,4 milyon TL çevre, 106,7 milyon TL toplum refah ve iskanı, 555,0 milyon TL sağlık, 195,8 milyon TL din ve kültür, 2,1 milyar TL eğitim, 240,0 milyon TL sosyal güvenlik ve dayanışma hizmetlerinde olmak üzere toplam 6,6 milyar TL tutarında kamu harcaması gerçekleşti.
DOĞU ANADOLU BÖLGESİ KAMU HARCAMALARI
Yılın ilk 5 ayında, Doğu Anadolu Bölgesi İllerinde 2,0 milyar ekonomik iş ve hizmetler, 2,7 milyon TL çevre, 231,0 milyon TL toplum refah ve iskanı, 1,6 milyar TL sağlık, 487,9 milyon TL din ve kültür, 5,5 milyar TL eğitim, 646,4milyon TL sosyal güvenlik ve dayanışma hizmetlerinde olmak üzere toplam 18,8 milyar TL tutarında kamu harcaması gerçekleşti.
ERZURUM SAĞLIKTA 25’İNCİ SIRADA
Erzurum Türkiye illeri sağlık hizmetleri harcama tutarı yüksekliği bakımından 25’inci sıraya yükseldi. Ülkede sağlık hizmet harcamalarının en yüksek olduğu 25 il, İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Mersin, Kayseri, Bursa, Konya, Antalya, Manisa, Eskişehir, Diyarbakır, Elazığ, Samsun, Urfa, Isparta, Gaziantep, Kocaeli, Balıkesir, Hatay, Trabzon, Aydın, K.Maraş, Malatya ve Erzurum olarak sıralandı.
ERZURUM EĞİTİMDE 20’İNCİ SIRADA
Erzurum eğitim harcamaları yüksekliği bakımından ülke illeri içinde 19’uncu sırayı aldı. Eğitim harcamalarının en yüksek olduğu 20 il, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Konya, Adana, Antalya, Urfa, Gaziantep, Diyarbakır, Mersin, Hatay, Kocaeli, Samsun, Kayseri, Van, Manisa, K.Maraş, Erzurum ve Balıkesir olarak kaydedildi.

 
İşte Erzurum'da Mayıs ayında kurulan ve kapanan şirket verileri
 
Erzurum’da Nisan’da bakın kaç araç devredildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İşte Erzurum'da Mayıs ayında kurulan ve kapanan şirket verileri
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) mayıs ayı kurulan ve kapanan şirket verilerini paylaştı.
KUDAKA Bölgesinde Erzurum yükselişte
Erzurum’un payı yüzde 63’e yükseldi
Doğu'da rekabet hız kazandı
Erzurum 407 yatırımla ilk üç arasında
 
DOSİAD'dan bölgesel analiz
Hazine ve Maliye Bakanlığı verilerine göre mayıs döneminde ilde gelirin ...
Doğu’da yerli tohum, yerli üretim seferberliği
Bingöl'da köylerden "Ata Tohumu" olarak bilinen Guldar domatesi, Dodan ...
İşte Erzurum'un kullandığı nakdi kredi tutarı
TBB 2019 Nisan ayı nakdi kredi iller dağılım sonuçlarını açıkladı.
 
TBB Erzurum verilerini açıkladı
İşte Erzurum'un sıralamadaki yeri...
KUDAKA Yönetimi Baksı Müzesinde toplandı
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) 112. Yönetim Kurulu Toplantısı, ...
Haber rekoru konuttaydı
Mayıs ayında konut başlığı altında 4 bin 681 haber çıkışı tespit edilirken, ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva