Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erbaş: 'Gazzeliler mutlaka zafere ulaşacaktır'
Erbaş: 'Gazzeliler mutlaka zafere ulaşacaktır'
Türk Astronot Atasever 8 Haziran’da uzaya gidecek
Türk Astronot Atasever 8 Haziran’da uzaya gidecek
Kurtulmuş Yeni Anayasa yaklaşımını açıkladı
Kurtulmuş Yeni Anayasa yaklaşımını açıkladı
Işıkhan engelli istihdamını değerlendirdi
Işıkhan engelli istihdamını değerlendirdi
Tarım-ÜFE yıllık yüzde 60,77 arttı
Tarım-ÜFE yıllık yüzde 60,77 arttı
HABERLER>SPOR
4 Mayıs 2024 Cumartesi - 00:36

Erzurumspor deplasmanda galibiyet arayacak

Pazar günü deplasmanda Ümraniyespor ile karşılaşacak olan Erzurumspor İstanbul ekibiyle yaptığı son 5 maçında 2 galibiyet, 1 yenilgi ve 2 beraberlik aldı.

Erzurumspor deplasmanda galibiyet arayacak

Pazar günü deplasmanda Ümraniyespor ile karşılaşacak olan Erzurumspor İstanbul ekibiyle yaptığı son 5 maçında 2 galibiyet, 1 yenilgi ve 2 beraberlik aldı. 2019 – 2020 sezonunda 28 aralık 2019’da İstanbul’da oynanan maçı Erzurumspor 2 -1 kazandı, 18 Temmuz 2020’de Erzurum’daki rövanşta da mavi beyazlılar maçı 4 -1’lik skorla tamamladı.

2021 -2022 sezonunda oynanan 2 maçta Ümraniyespor 1 galibiyet aldı, 1 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. 14 eylül 2021’de oynanan maçta Erzurumspor evinde konuk ekibe 2 – 0 mağlup oldu. 13 şubat 2022’de İstanbul’da oynanan karşılaşma ise 3 – 3’lük sonuçla geçildi. Bu sezon 20 aralık 2023’te Erzurum’da karşılaşan iki ekip sahadan 1 – 1’lik skorla ayrıldı.

20 Aralık 2023’te oynanan karşılaşmada Erzurumspor Göktuğ, Mustafa Akbaş, Mustafa Yumlu, Orhan Ovacıklı, Süleyman Koç (Muhammed Furkan Özhan), Sefa Akgün (Batuhan Atarslan), Özgür Sert, Estrela (Alican Özfesli), Eren Tozlu, Rosheuvel, Celal Hanalp’tan kadrosuyla yer almış, 1-1 sonuçlanan karşılaşmada Erzurumspor’un ggolünü 90’ıncı dakikada Eren Tozlu kaydetmişti.

ALTAY’A 6 PUAN SİLME CEZASI

FIFA, Adamu Alhassan transferinde Kano Pillars FC kulübüne yetiştiricilik bedeli ödemediği için Altay’a 6 puan silme cezası verdi.

Trendyol 1. Lig’de transfer yasağı devam eden ve maddi sıkıntılardan dolayı da birçok oyuncusu ile yollarını ayırmak zorunda kalan Altay’a bir şok da eski oyuncusu Adamu Alhassan’dan geldi. Bu sezon Ulusal Kulüp Lisansı'nı yenileyemediği için Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından 3 puanı silinen siyah-beyazlılar, yine bir ceza yaptırımıyla karşı karşıya kaldı. FIFA, 2019-2020 sezonunda siyah-beyazlı kulüpte forma giyen Nijeryalı futbolcu Ibrahim Alhassan Adamu'nun yetiştirici kulübü Kano Pillars FC'ye ödenmeyen yetiştiricilik bedeli nedeniyle Altay'a 6 puan silme cezası verdi. Böylece bu sezon toplam 9 puanı silinen Altay, 9 puana gerileyerek 17. sırada kaldı. İzmir ekibinin FIFA’daki davaları nedeniyle yeni cezalarla da karşı karşıya kalması bekleniyor.

MANİSA FK, BOLUSPOR’U KONUK EDECEK

Manisa Futbol Kulübü, Trendyol 1. Lig’in 33. haftasında Boluspor’u ağırlayacak. Manisa FK’nın 2023-2024 sezonunda kendi evinde oynayacağı son karşılaşma olan Boluspor maçı pazar günü saat 16.00’da Manisa 19 Mayıs Stadyumu’nda yapılacak.

Trendyol 1. Lig 33. hafta mücadelesinde Manisa Futbol Kulübü, Boluspor’u konuk edecek. 5 Mayıs Pazar günü Manisa 19 Mayıs Stadyumu’nda oynanacak mücadele saat 16.00’da başlayacak. Siyah-beyazlılar, sezonun son iç saha maçını kazanarak karşılaşmadan 3 puanla ayrılmak istiyor. Manisa FK yönetimi, tüm taraftarları ve Manisalı futbolseverleri Manisa 19 Mayıs Stadyumu’nda takıma destek olmaya davet etti.

Mücadeleyi M. Kürşad Filiz yönetecek

Manisa Futbol Kulübü ile Boluspor arasında oynanacak mücadeleyi hakem Mustafa Kürşad Filiz yönetecek. Karşılaşmada Filiz’in yardımcılıklarını Sezgin Çınar ve Mehmet Kapluhan yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Süleyman Soyutürk.

Boluspor maçının bilet satışları devam ediyor

Öte yandan Boluspor maçının bilet satışı www.passo.com.tr ve Passo mobil uygulaması üzerinden devam ediyor. Mücadeleyi tribünden takip etmek isteyen taraftarlar, www.passo.com.tr ve Passo mobil uygulaması ile biletlerini kolaylıkla temin edebilecek. Karşılaşmanın bilet fiyatları ise şöyle: “Kapalı Alt Tribün: 30 TL, Misafir Tribünü: 35 TL.”

EYÜPSPOR VE GÖZTEPE, YARIN İSTANBUL'DA KARŞI KARŞIYA GELECEK

Süper Lig’e yükselen Göztepe ve Eyüpspor, Trendyol 1. Lig’in 33. haftasında İstanbul’da karşı karşıya gelecek. Eyüp Stadyumu’nda oynanacak müsabaka saat 19.00’da başlayacak.

Trendyol 1. Lig'in 30. hafta mücadelesinde Süper Lig’e yükselmeyi garantileyen Göztepe ile Eyüpspor İstanbul’da karşı karşıya gelecek. Eyüp Stadyumu’nda oynanacak müsabaka saat 19.00’da başlayacak. Karşılaşma öncesinde sarı-kırmızılılar 66 puanla ikinci sırada yer alırken, Eyüpspor ise 72 puanla lider konumunda bulunuyor. Yeni sezonda Süper Lig’de mücadele edecek olan iki takımın mücadelesini Mersin bölgesinden Oğuzhan Aksu yönetecek. Aksu’nun yardımcılıklarını ise Ramazan Ufuk Avdaş ile Mehmet Dura yapacak.

Göztepe ile Eyüpspor arasında oynanan sezonun ilk yarısındaki müsabakayı ise sarı-kırmızılılar evinde 5-1 kazanmayı başarmıştı.

SAKARYASPOR’UN SÜPER LİG HAYALİ PLAY-OFF’LARA KALDI

Trendyol 1. Lig’de mücadele eden Sakaryaspor, yıllardır özlemini duyduğu Süper Lig hayalini gerçekleştirmek için play-Off’larda ter dökecek.

Bir zamanlar Süper Lig’in önemli takımlarından olan ve yetiştirdiği futbolcular ile Türk futboluna katkılar sağlayan Trendyol 1. Lig ekibi Sakaryaspor, sezon başında hedef belirlediği üst lig hayali için çalışmalarını sürdürüyor. Yeşil-siyahlılar ligde 32 maçta 16 galibiyet, 9 beraberlik ve 7 mağlubiyet sonucu 57 puanla üçüncü sırada yer alıyor. Giresunspor'u 3-2 yenerek play-off oynamayı garantileyen Sakarya ekibi, sezonu üçüncü bitiren takımın doğrudan finale yükseleceği sistemde, Tuzlaspor ve Kocaelispor'la oynayacağı maçlarda fikstürdeki yerini koruyarak doğrudan final müsabakasına çıkmak istiyor.

Bu çerçevede hayalini gerçekleştirmek isteyen Sakaryaspor, Rüstemler Tesisleri'nde Teknik Direktör Tuncay şanlı yönetiminde Tuzlaspor maçının antrenmanlarını sürdürdü. Yeşil-siyahlılar antrenmana, dinamik ısınma, taktik ve şut çalışmalarıyla devam etti.

GÖZTEPE’DEN NOKTA ATIŞI TRANSFERLER

Ara transfer döneminde Ramon-Pascal Lundqvist, Heliton, Turgay Gemicibaşı ve Romulo Cardoso’yu kadrosuna katan Göztepe, bu futbolcuların toplam 10 gol, 4 asistlik performansıyla Süper Lig’e yükselirken önemli katkı aldı.

Trendyol 1. Lig'de bitime iki hafta kala Süper Lig’e çıkmayı garantileyen Göztepe, bu sezon birçok oyuncusundan maksimum verim alırken, devre arasında transfer ettiği Ramon-Pascal Lundqvist, Heliton, Turgay Gemicibaşı ve Romulo Cardoso da önemli işler yapmayı başardı. Sezonun birçok bölümünde gol yollarında sorunlar yaşayan sarı-kırmızılılarda, Romulo Cardoso'dan 5 gol 3 asistlik katkı alırken, üretken bir takım haline geldi. Ramon-Pascal Lundqvist ile de orta saha ve hücum bölgesinin etkili olan İzmir ekibi, İsveçli futbolcunun da 4 gol, 1 asistlik performans göstermesini sağladı. Orta saha bölgesine rotasyon oyuncusu yapılan Turgay Gemicibaşı müsabakaların genel olarak ikinci yarılarında şans alsa da gol katkısı vermeyi başaramadı. Son olarak transferlerden Heliton ise gelir gelmez savunmanın en önemli oyuncularından birisi olurken, 1 gollük katkısıyla hücuma katkı verdi. Böylece Göztepe’nin devre arasında kadrosuna kattığı bu 4 oyuncu toplam 14 gole doğrudan katkı vererek, Süper Lig’e çıkılmasında önemli bir role sahip oldu.

Stoilov’un prensi Dennis

Bulgar Teknik Direktör Stanimir Stoilov’un takımın başına gelmesiyle U19’dan A takıma yükselen 2004 doğumlu Dennis, 12 lig maçında bin 98 dakika süre aldı. Bu süreçte orta sahada gösterdiği performansıyla beğenileri kazanan Nijeryalı futbolcu, iki kez de rakip fileleri havalandırarak önemli bir katkı verdi. 11’in değişilmez ismi olan Dennis; Ramon-Pascal Lundqvist, Heliton, Turgay Gemicibaşı ve Romulo Cardoso’dan sonra yeni transfer etkisi yaptı.

TFF'DEN İMZA AÇIKLAMASI

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 8 Temmuz 2024 tarihinde yapılacak seçimli mali genel kurul tarihinin öne çekilmesi talebiyle noter yoluyla bugüne kadar ulaştırılan geçerli imza sayısının 94 olduğunu belirterek, İstanbulspor yönetiminin 136 imza topladık beyanının doğru olmadığını açıkladı.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Kanunla kurulmuş, özerk bir kurum olan Türkiye Futbol Federasyonu; kuruluş kanunu, ana statüsü, talimatı ve yönetmelikleri doğrultusunda yönetilen FIFA ve UEFA 'ya bağlı uluslararası resmi bir kurumdur. Kendisine noter yoluyla ulaştırılan ve geri çekilen tüm imzalar kayda alınmaktadır.

Bu bağlamda 18 Temmuz 2024 tarihinde yapılacak seçimli mali genel kurul tarihinin öne çekilmesi talebiyle noter yoluyla bugüne kadar ulaştırılan imza sayısı 109, yine noter yolu ile imzasını çektiğini beyan eden kulüp sayısı 13, yetkisiz kişilerin imzaladığı geçersiz imza sayısı 2'dir. Sonuç olarak geçerli imza sayısı 94'tür.

Ayrıca Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı, 1. Lig Kulüpler Birliği, 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği birbirlerinden bağımsız üç ayrı kurumdur. Hiçbir birlik başkanı diğer birlikler adına karar verici ve sözcü olmadığı gibi, bu birliklere üye tüm kulüpler tarafından yetkilendirilmemiş hiçbir kulüp başkanı da tüm profesyonel kulüpler adına karar verici, temsilci ya da sözcü değildir. Bir kulüp başkanının 136 imza topladık beyanının gerçekle uzaktan yakından ilgisi olmadığı gibi bu beyan kendisini bağlar.

Kamuoyunun yanlış yönlendirilmesine ve dezenformasyona engel olmak için, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından doğru bilgilendirilme yapılmaya devam edileceğinden Türk Futbol Kamuoyunun şüphesi olmasın" ifadeleri kullanıldı.

 
Gazze'de can kaybı 34 bin 622'ye yükseldi
 
Erzurum’dan 4 ayda 11.6 milyon dolarlık ihracat
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
PFDK kararları açıklandı
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Çorum FK Kulübü görevlisi Özgür ...
Ümraniye – Erzurumspor maçını Bahadır yönetecek
Ümraniyespor - Erzurumspor Fk maçını Süleyman Bahadır yönetecek. Hüseyin ...
1. Ligde Erzurumspor özel sinerji oluşturdu
ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Erzurumspor bu sezon kadrosuzluk ve ...
 
TRENDYOL 1’inci Ligde 33. Hafta mesaisi
TRENDYOL 1’inci ligde bitime 2 hafta kala tüm ekipler 33’üncü hafta hazırlıklarına ...
Hakem Akademisinden, 81 İlde Eğitim uygulaması
81 ilde yer alan Aday Hakemler, İl Hakemleri ve İl Gözlemcileri, Klasman ...
Tuzlaspor soruşturmasında yeni gelişme
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılan Tuzlaspor'da ...
 
Erzurumspor maçı kırılma noktası oldu
Sezona Kokovic ile başlayan Göztepe, ilk 3 haftada 2 mağlubiyet ve 1 beraberlik ...
Erzurumspor ligde gündem oluşturmayı sürdürdü
Haftanın en dikkat çeken karşılaşması Erzurumspor – Çorum FK maçı oldu. ...
Sürat pateninde madalyalar sahiplerini buldu
26-28 Nisan 2024 tarihleri arasında Erzurum/ Palandöken 2000'lik buz pistinde ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva