Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Yiğit Danıştay Başkanlığına yeniden seçildi
Yiğit Danıştay Başkanlığına yeniden seçildi
ASHB’den bir ilk
ASHB’den bir ilk
Tekin’den öğretmen ataması açıklaması
Tekin’den öğretmen ataması açıklaması
‘TBMM hürriyet mücadelesinin sembolü’
‘TBMM hürriyet mücadelesinin sembolü’
Erdoğan’dan vicdan ve kararlılık vurgusu
Erdoğan’dan vicdan ve kararlılık vurgusu
HABERLER>EKONOMÄ°
26 Temmuz 2017 Çarşamba - 11:35

Erzurumlu mükellef borcuna sadık

Vergi Dairesi Başkanı Ergün Aslan, Mükelleflerin durumuna değinerek, Erzurum’un, vergilerin zamanında tahsil edilmesi noktasında diğer illere göre daha başarılı olduğunu kaydetti.

Erzurumlu mükellef borcuna sadık

Yapılandırmaların biterek, ödeme döneminin başladığını belirten Vergi Dairesi Başkanı Ergün Aslan, Temmuz ayı itibari ile ilk taksitlerin ödenmesi gerektiğini söyledi. Vatandaşların kanunun getirdiği imkânlardan yararlanmaya devam edebilmesi için ilk iki taksitin zamanında ödenmesinin şart olduğunun altını çizen Aslan, bu noktada artık sürenin uzamasının mümkün olmadığını dile getirdi. Erzurum’da mükelleflerin gönüllü uyumlarının yüksek olduğunu kaydeden Aslan, cari dönemde tahakkuk eden vergilerin zamanında tahsil edilmesi noktasında Erzurum’un diğer illere göre daha başarılı olduğunu vurguladı.

KANUN İLE KESİNLEŞMİŞ BORÇLARA ÖDEME KOLAYLIĞI

Kanun ile kesinleşmiş borçlara ödeme kolaylığı sağlandığını belirten Aslan, “Bildiğiniz üzere 7020 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılması ile bazı kanunlarda ve bir kanun hükmünde kararnamede değişiklik yapılmasına dair kanun geçtiğimiz mayıs ayında yayınlanarak yürürlüğe girmişti.  Kanunun içeriğini bir gözden geçirecek olursak, bu yapılandırma kanunuyla vatandaşlarımızın kamuya olan borç yükü azalacak ve borçlar taksitler halinde ödenebilecekti. Bir nevi yeni yapılandırma kanunu ile kesinleşmiş borçlara ödeme kolaylığı sağlanıyor. Baktığımız zaman, vergi dairelerine ödenmesi gereken vergi ve diğer borçların gecikme zamları, faizleri Yİ-ÜFE oranında, yani üçte iki oranında azaltılıyor. Vergi aslına bağlı cezalarda tamamen siliniyor.  Kanundan yararlanan vatandaşlarımız yıllı yüzde 16,80 oranında gecikme zammı ödemek yerine yıllık yüzde 3-4 gibi düşük oranlarda bir tutar ödeyecek. Usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezalarında da indirim yapıyor, yarısını tahsil ediyor ve yarısında vazgeçiyoruz.  Borcun peşin ödenmesi halinde ise ayrıca indirim yapılıyor ve Yİ-ÜFE oranında hesaplanan tutarın yarısından vazgeçiliyor. Borçların 36 aya varan sürelerde ödenmesi mümkün.  Yapılandırma devam ettiği sürece, borcu yoktur belgesi alınabiliyor ve araçların fenni muayeneleri yaptırılabiliyor. Kısacası vatandaşlarımız bu yeni yapılandırma kanunu sayesinde geçmiş borçlarını taksitler halinde ödeyebilecek ve ekonomik faaliyetlerini daha kolaylıkla yürütebilecek” ifadelerine yer verdi.

YAPILANDIRMALAR BİTTİ, ŞİMDİ ÖDEME ZAMANI

Yapılandırmaların biterek, artık ödemelere geçildiğini kaydeden Aslan, “Yapılandırma kanununu içeriğine kısaca değindik. Şimdi artık yapılandırma bitti, ödemelere geçtik. 1’inci taksitlerin ödeme zamanı geldi. Yapılandırma kanunu ile Temmuz ayında ilk taksitin ödenmesi gerekiyor. Vatandaşların yapılandırmadan yararlanmak ve yararlananlarının devam edebilmesi için 2’inci ve 2’inci taksitlerin zamanında ödemesi gerekiyor.  Peşin veya ilk taksit ödemelerinin 31 Temmuz Pazartesi günü bitimine kadar yapılması gerekiyor. Bu noktada artık sürenin uzaması mümkün değil. Vatandaşlarımıza ben peşin ödeme avantajlarını hatırlatmak istiyorum.  Kanun kapsamında yapılandırılan alacaklarını peşin ödenmesini teşvik etmek için ödemeler peşin yapıldığı takdirde, kanun hükümlerine göre hesaplanan Yİ-ÜFE tutarından ayrıca yüzde 50 oranında indirim yapılacak.

Kanundan yararlanmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken en önemli hususlardan biri de taksitli ödemeyi tercih etmişler ise ilk iki taksit süresinde ödenmeli.  İlk iki taksiti ödemeyenler, kanunun getirdiği imkânlardan yararlanamayacaklar.  Bu yüzden vatandaşlarımızdan taksitlerini de zamanında ödemelerini talep ediyoruz” diye konuştu.

ERZURUM DİĞER İLLERE GÖRE DAHA BAŞARILI

Cari dönemde tahakkuk eden vergilerin zamanında tahsil edilmesi noktasında Erzurum’un diğer illere göre daha başarılı olduğunu söyleyen Aslan, “Cari dönemde tahakkuk eden vergilerin zamanında tahsil edilmesi noktasında Erzurum diğer illerimize göre daha başarılı. Dediğimiz gibi gönüllü uyumları yüksek ve diğer illere göre bu konuda daha başarılıyız” dedi.  

 
Sula, Müftülük vizyonunu paylaştı
 
Ortaokul Öğrencilerine ‘katkı’ puanı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
OSB'lerde yeni süreç
Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesini sağlayacak kanun ...
Tarımda mera ıslahı gündemi
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Akar, Erzurum ekonomisinin can ...
Erzurum’da 6 ayda 95 şirket kuruldu
Erzurum’da yılın ilk yarısı ölçeğinde 95 şirket kurulumu gerçekleşti. ...
 
Erzurum araç varlığında yüzde 5.1’lik artış
Erzurum’da bir yıllık düzeyde bin kişiye düşen araç sayısı 142’den 151’e, ...
Erzurum 3 bölgeyi geride bıraktı
Erzurum vergi tahsilat oranı bakımından KUDAKA istatistik, Kuzeydoğu Anadolu ...
Aşkale Çimento, SANÇİM ilk 20'ye girdi
İstanbul Sanayi Odası (İSO), 'Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu ...
 
Besiciler kurbanlık beklentilerini paylaştı
Kurban Bayramı’na sayılı günler kala, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın ...
TKDK'dan bölgesel eğitim
Erzurum’da TKDK bölgesel eğitime yoğunlaştı
KUDAKA'dan 3 projeye teknik destek
KUDAKA 2017 Yılı Teknik Destek Programı Mayıs-Haziran Dönemi sonuçlarını paylaştı.
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva