Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erdoğan’dan Filistin’e destek mesajı
Erdoğan’dan Filistin’e destek mesajı
İşgücü istatistikleri açıklandı
İşgücü istatistikleri açıklandı
Tunç'tan yeni anayasa açıklaması
Tunç'tan yeni anayasa açıklaması
Görgün İHA teknolojisini değerlendirdi
Görgün İHA teknolojisini değerlendirdi
Gazze'de can kaybı 35 bin 303'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 35 bin 303'e yükseldi
HABERLER>GUNDEM
3 Temmuz 2013 Çarşamba - 16:33

Erzurumlu bu

İlimizde yaşlılarımıza yönelik hizmet için az sayıda talep olması bizleri oldukça mutlu etmektedir. Değerlerine sahip çıkan Erzurum halkımızın mümtaz insanları dünya ve ahiret nimetlerinin en güzeliyle şereflenme mutluluğunu yaşama yolunda gayret sarf etmektedir.

Erzurumlu bu

Erzurum İl Genel Meclisi Temmuz Ayı 3. oturumu, Meclis Başkanı Bülent Taşkesenligil başkanlığında İl Özel İdaresi Meclis salonunda gerçekleşti. Toplantıda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün yaşlı ve engelli hizmetleri hakkında Kültür Turizm ve Sosyal İşler Komisyonu tarafından hazırlanan rapor görüşüldü. 
Kültür Turizm ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Necmettin Özkaya yaptığı açıklamada, “Çağdaş toplum oluşturulmasında, engelli insanların, yaşamın tüm kesimlerine uyumlarının sağlanması çok nemli bir göstergedir. Bu insanlarında diğer insanlar gibi gezmeye, tatil yapmaya ve farklı yerler görmeye ekonomik olarak desteklenmeye, toplumsal saygıya ve bakım ve barınmaları gerekli özenin gösterilmesi uygundur. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın son yıllarda engelliler ile ilgili ciddi çalışmaları vardır. İlimizde, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzün bünyesinde çalışmalar ilimizde sürmektedir. Müdürlüğümüz tarafından 2008 ile 2013 yılları arasında bin 647 kişiye Engelli Kimlik kartı verilmiştir. İlimizde yaşlılarımıza yönelik hizmet için az sayıda talep olması bizleri oldukça mutlu etmektedir. Dinimizin gereği yaşlılarımıza aileler oldukça büyük bir önem vermemiz gerek. Değerlerine sahip çıkan Erzurum halkımızın mümtaz insanları dünya ve ahiret nimetlerinin en güzeliyle şereflenme mutluluğunu yaşama yolunda gayret sarf etmektedir. Bu güzelliklerinden dolayı Erzurum’un mümtaz insanlarını komisyon olarak kutlarız.” diye konuştu.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Yurt ise, “Artık bunu rahatlıkla ifade edebiliriz ki sokakta gördüğümüz kimsesiz insanların yalnız olmadığını onların her zaman yanlarında olduğumuzu belirtmek isterim. Koruyucu Aile Modelimizde ihtiyacı olan her aileye durumlarına göre maddi yardımlarda bulunmakla birlikte koruyucu ailelerimizde en az bir kişinin sigortasını da yatırmaktayız. Erzurum’da toplam yedi adet sosyal merkezi kurmayı planlıyoruz. Bunların üçü merkezde olmak üzere dört tanesi ise ilçelerde kısa süre içerisinde faaliyete geçirilmek üzere çalışmaları devam etmektedir. Amaç fakir, fukara şiddet gören kadınlarımızın burada barındırılarak sahip çıkmak olduğunu belirtmek isterim. Ayrıca 10 bin kişiye evlilik öncesi eğitim verilmiş durumda yılsonuna kadar hedefimiz ise 50 bine ulaşmaktır. Birde alo 183 numaralı alo şiddet hattımız bulunmaktadır. Şiddet gören kadınlardan aldığımız ihbarlarda eşim bana şiddet uygulayabilir çağrısını bile dikkate alarak harekete geçiyoruz.” dedi.

 
ETÜ çözüm üretecek
 
Erzurum fark atıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
En soğuk Temmuz 1992'de yaşandı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava sıcaklık değerleri temmuz ayı ‘en’lerini açıkladı.
Meclis'te Temmuz mesaisi
İl Genel Meclisi Temmuz ayı gündemi açıklandı.
Palandöken'de 1001 Sünnet Şöleni
Erzurum’un merkez Palandöken Belediyesi’nce sünnet ettirilen bin 1 çocuk ...
 
Kaçırılan Uzman Çavuş Erzurumlu
Diyarbakır'da PKK bir uzman çavuşu kaçırdı. Uzman çavuşun otomobilini yakılmış halde bulundu.
17 saat oruçlu kalacağız
Tüm İslam aleminde olduğu gibi Erzurum’da da Ramazan ayı heyecan ve şevkle ...
Yorum size ait
Erzurum’da yolda oyun oynayan 4 yaşındaki Muhammed Efe’ye çarpan otomobil ...
 
RTÜK Erzurum ihalesi tamamlandı
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nda (RTÜK), Erzurum’un da yer aldığı bazı ...
Tartışmalara son nokta
Kars’ta yapılıp, yapılmaması yılan hikayesine dönen Lojistik Merkez’e ...
Şehit Muhtaroğlu rahmetle anıldı
Erzurum’da Cuma Namazı sonrası, önceki gün intihar saldırısı sonucu hayatını ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva