Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
'Kalkınma Yolu' mutabakat zaptı imzalandı
'Kalkınma Yolu' mutabakat zaptı imzalandı
Kurtulmuş’tan yoğun gündem
Kurtulmuş’tan yoğun gündem
Erdoğan, TBMM’deki 23 Nisan resepsiyonuna katıldı
Erdoğan, TBMM’deki 23 Nisan resepsiyonuna katıldı
‘Terörü yok edeceğiz’
‘Terörü yok edeceğiz’
TBMM’de Özel Oturum
TBMM’de Özel Oturum
HABERLER>EKONOMÄ°
27 Mart 2023 Pazartesi - 00:48

Erzurum şirketleşmede 3’üncü sırada

ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum’da bu yılın Ocak – Şubat ayları arasında 55 şirket kurulumu gerçekleşti. 2 aylık kayıtta kurulan şirket sayısı yüksekliği bakımından Doğu Anadolu Bölgesi illeri içinde Van ve Malatya ardından 3, Türkiye illeri sıralamasında ise 41’inci sırayı aldı.

Erzurum şirketleşmede 3’üncü sırada

TOBB Erzurum birikimli kurulan şirket verilerini açıkladı, Erzurum’da bu yılın Ocak – Şubat ayları arasında 55 şirket kurulumu gerçekleşti. 2 aylık kayıtta kurulan şirket sayısı yüksekliği bakımından Doğu Anadolu Bölgesi illeri içinde Van ve Malatya ardından 3, Türkiye illeri sıralamasında ise 41’inci sırayı aldı.

ERZURUM OCAK – ŞUBAT DÖNEMİ

Erzurum’da bu yılın ilk 2 ayında 55 şirket, 1 kooperatif ve 15 gerçek kişi ticari işletmesi kuruldu. Dönemde 15 şirket tasfiye edildi. 2 aylık düzeyde 5 şirket, 2 kooperatif ve 10 gerçek kişi ticari işletmesi ise kapandı.

KUDAKA VERİLERİ

TOBB verileri üzerinden DOSİAD Araştırma Merkezince yapılan analizlere göre 2023 Ocak – Şubat döneminde KUDAKA İstatistik Bölgesi illerinde 83 şirket, 2 kooperatif ve 22 gerçek kişi ticari işletmesi kuruldu. Dönemde 19 şirket ve 1 kooperatif tasfiye işlemi gördü, 5 şirket, 5 kooperatif ve 27 gerçek kişi ticari işletmesi faaliyetini durdurdu.                         

KUZEYDOĞU ANADOLU VERİLERİ

TOBB Kurulan ve kapanan şirket verilerine göre, 2023 Ocak – Şubat döneminde Kuzeydoğu Anadolu İstatistik Bölgesi illerinde 145 şirket, 3 kooperatif ve 71 gerçek kişi ticari işletmesi kuruldu. Dönemde 22 şirket ve 2 kooperatif tasfiye işlemi gördü, 11 şirket, 5 kooperatif ve 47 gerçek kişi ticari işletmesi faaliyetini sonlandırdı.        

DOĞU ANADOLU VERİLERİ

2023 Ocak – Şubat döneminde Erzurum’la birlikte 14 ilin yer aldığı Doğu Anadolu Bölgesi illeri toplamında 534 şirket, 16 kooperatif ve 176 gerçek kişi ticari işletmesi kuruldu. Dönemde 79 şirket ve 5 kooperatif tasfiye işlemi gördü, 37 şirket, 10 kooperatif ve 132 gerçek kişi ticari işletmesi faaliyetini nihayetlendirdi.            

ERZURUM’UN BÖLGESEL PAYLARI

DOSİAD tarafından TOBB verileri üzerinde yapılan analizde, Erzurum’un yılın ilk 2 ayında kurulan şirket sayısı KUDAKA İstatistik Bölgesi illeri toplamında yüzde 66,26, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesi illeri toplamında yüzde 37,93, Doğu Anadolu Bölgesi illeri toplamında yüzde 10,29 oranında pay gösterdi

ERZURUM BÖLGEDE 3’ÜNCÜ

Ocak – Eylül 2022 sürecinde Doğu Anadolu Bölgesi illeri içinde en çok sayıda şirket kurulumunun gerçekleştirildiği il 167 şirketle Van oldu. Bu ili 79 şirketle Malatya, 55 şirketle Erzurum, 51 şirketle Elazığ izledi. Dönemde Ağrı’da 29, Erzincan’da 22, Bitlis’te 25, Muş’ta 19, Iğdır’da 19, Bingöl’de 30, Hakkari’de 19, Kars’ta 9, Tunceli’de 5 ve Ardahan’da 5 şirket kuruldu.

ERZURUM 39’UNCU SIRADA

Erzurum şirket kurulum sayısı yüksekliği kaydında ülke illeri içinde 41’inci sırada yer aldı. Şirket kurulum sayısının yüksek olduğu iller; İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Konya, Mersin, Kocaeli, Gaziantep, Adana, Muğla, Kayseri, Ş.Urfa, Diyarbakır, Tekirdağ, Aydın, Sakarya, Denizli, Balıkesir, Manisa, Hatay, Samsun, Van, Eskişehir, Trabzon, Mardin, Batman, K.Maraş, Çanakkale, Aksaray, Yalova, Afyon, Malatya, Ordu, Şırnak, Isparta, Sivas, Çorum, Nevşehir, Edirne, Erzurum olarak bildirildi.

TOBB VERİLERİ

Ülke genelinde Kurulan şirket sayısı 2023 yılı Şubat ayında, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3,8 azalarak 9 bin 473 olarak gerçekleşti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Şubat ayı kurulan ve kapanan şirketler istatistiklerini açıkladı. Buna göre, Şubat 2023’te, Şubat 2022’ye göre kurulan şirket sayısı yüzde 3,8 kurulan gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 15,7 azalmış olup, kurulan kooperatif sayısı yüzde 51,1 arttı.

Şubat 2023’te, kapanan şirket sayısı 2022 yılının aynı ayına göre yüzde 52,4 kapanan kooperatif sayısı yüzde 42,4 artmış olup, kapanan gerçek kişi ticari işletme sayısında yüzde 20,4 azalış oldu.

2023’ün Ocak-Şubat döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre kurulan şirket sayısı yüzde 11,6 kurulan kooperatif sayısı yüzde 63 arttı ve kurulan gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 3,2 azaldı.

2023’ün ilk 2 ayında, 2022’in ilk 2 ayına göre kapanan şirket sayısı yüzde 52,5 kapanan kooperatif sayısı yüzde 33,7 artmış olup, kapanan gerçek kişi ticari işletme sayısında yüzde 3,7 azalış oldu.

Şubat 2023’te kurulan kooperatiflerin sayısında bir önceki aya göre yüzde 5,4 azalış oldu.

Bir önceki aya göre kurulan şirket sayısı yüzde 33,5 kurulan gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 27,6 kurulan kooperatif sayısı yüzde 5,4 azaldı.

Bir önceki aya göre kapanan şirket sayısında yüzde 24,8 kapanan gerçek kişi ticari işletme sayısında yüzde 37,1 kapanan kooperatif sayısında yüzde 41,3 azalış gerçekleşti.

Şubat 2023’te Bartın’da şirket kuruluşu gerçekleşmedi

Şubat 2023’te kurulan toplam 9.683 şirket ve kooperatifin yüzde 85,5’i limited şirket, yüzde 12,4’ü anonim şirket, yüzde 2,2’si ise kooperatiftir. Şirket ve kooperatiflerin yüzde 41,6’sı İstanbul, yüzde 10’u Ankara, yüzde 6,9’u İzmir’de kurulmuştur. Bu ay Bartın’da şirket kuruluşu gerçekleşmedi.

Şubat 2023’te kurulan şirketlerin sermayelerinin toplamı, bir önceki aya göre yüzde 32 oranında azaldı.

2023 yılında toplam 24.145 şirket ve kooperatif kuruldu. Bu dönemde kurulan toplam 20.828 limited şirket, toplam sermayenin yüzde 77,4’ünü, 2.881 anonim şirket ise yüzde 22,6’sını oluşturmaktadır. Şubat ayında kurulan şirketlerin sermayelerinin toplamı, Ocak ayına göre yüzde 32 oranında azaldı.

 
Erzurum’da 3 bin 61 araç devredildi
 
Erzurum şirket sermaye verileri açıklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum’da 3 bin 61 araç devredildi
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum’da bin 962 otomobil, 49 minibüs, 4 otobüs, ...
Tarımsal üretimde yeni süreç
Orman Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, ...
Elitaş’tan emeklilere müjde
AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, emeklilere bayram ikramiyesinin ...
 
Nebati: 'Kararlılıkla yol alıyoruz'
Nebati, 'Ülkemizde yaşadığımız elim afetler sonrasında da Türkiye Yüzyılı ...
Erzurum şubat ayı araç varlığı açıklandı
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum’da her bin kişiye düşen trafiğe kayıtlı ...
Sağlık Bakanlığında 10 bin 900 sürekli işçi alımı
Sağlık Bakanlığının 10 bin 900 sürekli işçi alımı için ilanı Resmi Gazetede yayımlandı.
 
Et fiyatlarına Ramazan düzenlemesi
Ramazan ayı boyunca uygun fiyata kırmızı et satışına yönelik alınan tedbirler ...
Türkiye genelinde ramazan pidesi 10 TL
Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, Türkiye genelinde ...
Erzurum’da 'İlk Evim Arsa’ kuraları çekilecek
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva