Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>SAĞLıK & YAŞAM
5 Temmuz 2022 Salı - 04:42

Erzurum Şehir Hastanesi kalp hastalarına şifa oldu

Erzurum Şehir Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Kliniği kalp hastalarına şifa oldu. Kalp Damar Cerrahisi Kliniği’nde yapılan kapalı kalp ameliyatı ile hastalar günlük yaşantılarına daha çabuk dönüyor.

Erzurum Şehir Hastanesi kalp hastalarına şifa oldu

Erzurum Şehir Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Kliniği kalp hastalarına şifa oldu. Kalp Damar Cerrahisi Kliniği’nde yapılan kapalı kalp ameliyatı ile hastalar günlük yaşantılarına daha çabuk dönüyor.

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinin 2009 yılında açılışıyla kurulan ve 2020 yılında Şehir Hastanesinin açılmasıyla faaliyetlerine devam eden kalp damar cerrahisi biriminde yaklaşık 5 bine yakın açık kalp ameliyatı yapıldı. Yaklaşık günlük 100’e yakın poliklinik hastası bakıldığı klinikte yapılan kapalı kalp ameliyatı ile de hastalar günlük yaşantılarına daha çabuk dönüyor. Kalp Damar Cerrahisi Kliniği’nde yeni doğan bebeklerden, en ileri yaşlardaki erişkinlere kadar her türlü kalp hastasına tanı ve tedavi imkanı sağlanıyor. Birimde ayrıca, varis, damar hastalıkları, venöz tromboz, venöz yetmezlik, buerger, periferik arter hastalıkları, kalp kapağı protezi, damar genişlemesi, arteriyel embolizm, spontan ekimozlar gibi hastalıkların teşhis, tedavi ve cerrahi müdahaleleri de yapılıyor.

Kalp ve Damar Cerrahisi Doktoru Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Kayğın’ın klinik sorumlusu olduğu merkezde 3 doktor, 4 uzman ve yardımcı personel görev alıyor.

Prof. Dr. Mehmet Ali Kayğın, “Şehir Hastanesinde de yaklaşık aylık 20 civarında bir açık kalp ameliyatımız oluyor. Bu süre zarfında Numune Hastanesinden bu yana yaklaşık 5 bine yakın açık kalp ameliyatı yapıldı. Bu ameliyatların içinde mitral kapak ameliyatları, aort cerrahisi, diseksiyon ameliyatları ve onun haricinde de periferik arter hastalıkları, varis, tüm venüs yetmezlik hastalıkları da yapılmakta. Daha sonra bundan 4 yıl önce kliniğimiz ile birlikte çocuk kalp damar cerrahisi alt iş sahası olan bölüm de başladı. Bir dönem Doktor Mehmet Biçer tarafından bu süreç devam ettirildi. Doçent Doktor Servet Bey tarafından bizim kliniğimizde her türlü konjenital kalp hastalıkları da kliniğimizde yapılmakta. Yaklaşık günlük 100’e yakın poliklinik hastası bakılıyor. Bu ameliyat daha sonra yaklaşık 4 yıldan bu yana da kalp kapak hastalıkları, konjenital, yetişkin hastalığı da robotik olarak kliniğimizde hizmet verilmekte. Robotik açıdan hizmet veren Ankara’nın doğusundaki tek hastane bizim kliniğimiz. Her türlü minimal invaziv kapak cerrahisi, aort kapak cerrahisi, mitral kapak cerrahisi, alsenda aort ameliyatları kliniğimizde yapılmakta. İki profesör, ben ve Doktor Özgür Bey ve dört uzman arkadaşla birlikte bölgemizin yaklaşık 11 iline hizmet veren bir klinik durumundayız. 52 yatağımız var. 12 tane de yoğun bakım yatağımız mevcut. İki tane kalp damar cerrahisi ameliyatı mevcut ve burada her türlü hastalığı, hastalıklar, kalp damar cerrahisini gerektiren tüm cerrahi hizmetleri vermekteyiz” dedi.

Yurt dışından gelenler tarafından da hastanenin çok tercih edildiğini ifade eden Kayğın, “Nahçıvan’dan, Azerbaycan’dan, şehir dışından, sağlık turizmi açısından kalp hastaları, damar hastalarımıza burada hizmet veriyoruz. Sağlık turizmi açısından da hastanemiz ve kliniğimiz bu yönüyle de hizmet vermekte. Başarımız çok yüksek. Çünkü teknolojik açıdan, imkanlar açısından her türlü imkanımız mevcut. Yönetim tarafından da bize bu yönüyle oldukça destek olunmakta. Minimal dediğimiz meme altından yaklaşık dört, beş santimlik kesilerle mitral kapak cerrahisi, yetişkin konjenital kalp hastalıkları yapılmakta. Bunun dışında gene küçük kesilerle aort kapak cerrahisi ve alsenda aort dediğimiz aorttaki anevrizmalarda küçük kesiyle kliniğimizde yapılmakta. Hastalarımız kapalı ameliyat yöntemiyle daha çabuk iyileşiyor. Hastalarımız göğüs kemiği kesilmediği için günlük yaşantılarına daha çabuk dönebiliyorlar. Rahatlıkla arabalarını kullanabiliyorlar, emniyet kemerlerini takabiliyorlar. Normalde iman tahtası, göğüs kemiği kesildikten sonra yaklaşık bir-bir buçuk aylık bir sürede hastalar yan yatamıyorlar. Günlük yaşantılar hep kısıtlanıyor. Ama bu minimal kesiyle hastalar günlük yaşantılarına, konforlarına daha çabuk kavuşuyorlar” dedi.

 
134 farklı üniversitenin öğrencileri ATAUNİ’de buluştu
 
Ağgül'ün katili için ‘tutukluluğun devamı’ kararı çıktı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yanık: ‘Risk Haritaları oluşturuyoruz’
Yanık, “Hedef ve stratejilerimizi yerel düzeyde işlevsel kılmak adına ...
UCİM Erzurum temsilciğinden çağrı
UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği tarafından başlatılan ...
Bu kıraathanede öncelik bilgi
Erzurum’daki bir kıraathanede masa oyunları yerine bulmaca çözülüyor, ...
 
Hürriyet Sağlık Sendikası istişare etti
Hürriyet Sağlık Sendikası Erzurum şubesince tanışma yemeği düzenledi.
Araz emeklilerin beklentilerini paylaştı
TÜED Erzurum Şube Başkanı Zekeriya Araz 30 Haziran Emekliler Günü’nün ...
Büyükşehir’den 2 bin 500 aileye gıda kartı
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, maddi durumdan yoksun olan vatandaşlara ...
 
Türkiye’den yeni yol haritası
Türkiye, 2022 yılında gerek çevreden enerjiye, gerek sanayiden tarıma, ...
Erzurum sağlıkta 20’inci sırada
ERZURUM gazetesi - ÖZEL - Erzurum 2022 Mayıs ayı kamu sağlık hizmetleri ...
Erzurum Yeşilay’dan ailelere çağrı
Yeşilay, 26 Haziran Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü'nde ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva