Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erbaş Hac organizasyonunu değerlendirdi
Erbaş Hac organizasyonunu değerlendirdi
Şimşek’ten kayıt dışılıkla mücadele vurgusu
Şimşek’ten kayıt dışılıkla mücadele vurgusu
Ulaşımda dev yatırımlar dönemi
Ulaşımda dev yatırımlar dönemi
Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
Kurtulmuş: ‘Ecdadın izlerini takip ediyoruz’
Kurtulmuş: ‘Ecdadın izlerini takip ediyoruz’
HABERLER>EKONOMÄ°
26 Ekim 2016 Çarşamba - 12:04

Erzurum çiftçisine müjde

Erzurum’un da içinde bulunduğu, 42 ili kapsayan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Hakkında tebliğ yayımlandı..

Erzurum çiftçisine müjde

Erzurum’un da içinde bulunduğu, 42 ili kapsayan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Hakkında tebliğ yayımlandı..

Program çerçevesinde Afyonkarahisar, Ağrı, Amasya, Ankara, Aydın, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Hatay, Isparta, Mersin, Kars, Kastamonu, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Nevşehir, Ordu, Samsun, Sivas, Tokat, Trabzon, Şanlıurfa, Uşak, Van, Yozgat, Aksaray, Karaman, Ardahan illerinde uygulanacak proje konuları; Yaş meyve sebze tasnif, paketleme ve depolama yatırımları hariç bitkisel ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, Hayvansal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması konusunda sadece ham derinin işlenmesi, soğuk hava deposu, çelik silo, hayvansal ve bitkisel orjinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, yenilenebilir enerji kullanan yeni sera, kırsal ekonomik alt yapı yatırım konularından, çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı sistemleri, bilişim sistemleri ve eğitimi yatırımları yer alıyor.

Tebliğde belirtilen usul ve esaslara göre hazırlanan başvuru dosyasının girişi bu Tebliğin yayımı tarihi olan 21 Ekim 2016 tarihinden itibaren 45 gün içerisinde elektronik ağ üzerinden yapılacak.

EKONOMİK YATIRIM KONULARINDA YATIRIM TUTARI VE DESTEKLEME ORANI

Ekonomik yatırım konularında yatırım tutarı ve destekleme oranı şöyle: Bitkisel ürün işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yatırımlardan tohum işleme, paketleme ve depolama yatırımları için 2 milyon Türk Lirası, bunun dışında kalan yatırımlar için 1 milyon 500 bin Türk Lirası, Hayvansal orjinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yatırımlara 2 milyon Türk Lirası, Yenilenebilir enerji kaynakları kullanan yeni seraların yapımına yönelik yatırımlara 2 milyon Türk Lirası, Soğuk hava deposu yapımına yönelik yeni yatırımlara 1 miyon 500 bin Türk Lirası, Çelik silo yapımına yönelik yeni yatırımlara 1 milyon 500 bin Türk Lirası.

Kırsal ekonomik alt yapı yatırım konularında hibeye esas proje tutarı; Çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı sistemlerine yönelik yatırımlar için 500 bin Türk Lirası, Bilişim sistemleri ve eğitimine yönelik yatırımlar için 500 bin Türk Lirası üst limitini geçemez. Hibeye esas proje tutarı alt limiti en az 30 bin Türk Lirası. Bu limitin altındaki başvurular kabul edilmeyecek. Hibeye esas proje tutarının yüzde 50'sine hibe yoluyla destek verilecek. Diğer yüzde 50'si oranındaki tutarı  başvuru sahiplerince temin edilecek. Proje bütçesi Katma Değer Vergisi (KDV) hariç hazırlanacak. Proje toplam tutarının; bu maddede belirlenen hibeye esas proje tutarını aşması durumunda, artan kısma ait işlerin proje sahiplerince ayni katkı olarak finanse edilmesi ve yatırım süresi içerisinde tamamlanması gerekiyor. Bu durumun hibe başvurusu ile beraber taahhüt edilmesi şart.

BAŞVURU YAPACAK KİŞİ VE KURULUŞLAR

Ekonomik yatırım konularını gerçekleştirmek üzere hazırlanacak proje başvuruları gerçek ve tüzel kişiler tarafından yapılacak. Kırsal ekonomik alt yapı konularından kırsal turizm ve el sanatları ve katma değerli ürünler hariç başvuru sahibi gerçek ve tüzel kişilerin, Bakanlık tarafından oluşturulan çiftçi kayıt sistemine veya Bakanlık tarafından oluşturulmuş diğer kayıt sistemlerine son başvuru tarihinden önce kayıtlı olması gerekiyor. Tüm yatırımlara yönelik proje konularına başvurabilecek tüzel kişilerin idari ve mali açıdan kamudan bağımsız olması gerekiyor. Tüm yatırımlar için son başvuru tarihinden önce kurulan; Kollektif şirket, limited şirket ve anonim şirket şeklinde kurulmuş olan şirketler ve bunların aralarında oluşturdukları ortaklıklar, Tarımsal amaçlı kooperatifler, üretici birlikleri ile bunların üst birlikleri, ekonomik yatırım konularına tüzel kişilik olarak başvurabilecekler. Önceki tebliğler kapsamında hibe sözleşmesi imzalayan yatırımcılardan yatırımını henüz nihai rapora bağlayamayanlar hibe başvurusunda bulunamayacak.

 
Naim Hoca minnet ve şükranla anıldı
 
6 ilde DEAŞ operasyonu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum Esnafı için son 6 gün
Fırat, esnaftan borçların yapılandırılmasını sağlayan 6736 sayılı yasadan ...
Bulutlar yatırım planını açıkladı
Palandöken ilçesinde adeta yatırım seferberliği ilan edildi
İŞKUR’dan işsizlere umut yaklaşımı
İŞKUR tarafından düzenlenen İşbaşı Eğitim programlarından 9 ayda Bin 498 kişi yararlandı.
 
13 yılda 569 milyon TL mikro kredi
Türkiye Grameen Mikro kredi Programı Erzincan ve Kahramanmaraş Bölge personel ...
Doğu’da Teşvik Sinerjisi
Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Hükümetin açıklamış olduğu Doğu ve Güneydoğu’da ...
Erzurum’un ticaret hacmi büyüyor
Erzurum Ticaret hacmi bakımından Türkiye illeri sıralamasında 29’uncu ...
 
Erzurum’un proje vizyonu açıklandı
Erzurum Valiliği İl Planlama ve Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Vekili ...
Azizoğlu: ‘Şeker pancarı üretimini artırmalıyız’
Vali Seyfettin Azizoğlu Başkanlığında, “Erzurum Şeker Fabrikası ve Erzurum’da ...
ATAÜNİ’de Uluslararası Ticaret ve Lojistik gündemi
ATAÜNİ’de Uluslararası Ticaret ve Lojistik gündemi
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva