Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>ARAŞTıRMA
8 Mart 2018 Perşembe - 13:48

Erzurum'un sabıkası yok

Kadın cinayetleri açısında Türkiye haritasının dikkat çekici olduğunun altını çizen Ebru Zolo, “Türkiye’de 2017 yılında aralarında Erzurum’un da olduğu 18 ilde hiç kadın cinayeti yaşanmazken İstanbul 57 cinayetle ilk sırada yer alıyor.

Erzurum un sabıkası yok

8 Mart Dünya Kadınlar Gününde kadına şiddetin önlenmesi için toplumun her kesiminden herkesin sorumluluk alması gerektiğinin altını çizen G4S Türkiye Pazarlama Müdürü Ebru Zolo, dünyada ve Türkiye’de kadına şiddetin her geçen gün arttığını, önlenmemesi durumunda ne yazık ki, anneden çocuğuna yansıdığını, bunun da gelecek için ciddi bir tehlike oluşturduğunu ve şiddetin elden ele su gibi aktığını söyledi.

“RAKAMLAR GÜN GEÇTİKÇE ARTIYOR”

Gelişmekte olan ülkelerde kadınların yarısından fazlasının eşi ya da partneri tarafından fiziksel şiddete uğradığını ifade eden Ebru Zolo, “Türkiye rakamlarına baktığımızda; 2013’te 237, 2014’de 294, 2015’te 303, 2016’da 328 kadın cinayeti işlenmiş. 2017 yılında kadın cinayetleri sayısı bir önceki yıla göre yüzde 25 artarak 409’a ulaşmış. Bu sene sadece Şubat ayında öldürülen kadın sayısı 47. 2017 yılında hayatını kaybeden 409 kadının yüzde 39’u kocası, erkek arkadaşı, ayrıldığı erkek ya da eski kocası tarafından öldürülürken yüzde 33’ü tespit edilemeyen kişiler tarafından, yüzde 24’ü ise babası, oğlu, üvey oğlu ya da bir akrabasınca öldürülmüş. Bu rakamlar kadınların sadece eş ya da partnerden değil diğer erkek yakınlarından da tehdit aldığını gösteriyor” dedi.

“KADIN CİNAYETLERİNDE İSTANBUL İLK SIRADA”

Kadın cinayetleri açısında Türkiye haritasının dikkat çekici olduğunun da altını çizen Ebru Zolo, “Türkiye’de 2017 yılında aralarında Tunceli, Hakkari, Rize, Kırklareli ve Erzurum’un da olduğu 18 ilde hiç kadın cinayeti yaşanmazken İstanbul 57 cinayetle ilk sırada yer alıyor. İstanbul’u 25 cinayetle Antalya, 18 cinayetle Bursa, 17 cinayetle Adana, 15 cinayetle Gaziantep takip ediyor.” şeklinde konuştu.

“ŞİDDET SU GİBİ ELDEN ELE AKIYOR”

“Kadına yönelik şiddetin en önemli unsuru özellikle kadınlar ve yakınları tarafından gizlenmesi, yok sayılması. Duyabildiklerimizin yanında bir de buz dağının görünmeyen yüzü, yani duyamadıklarımız var. Bu sorunu görmeye başladığımız zaman çözümü için önemli bir adım atmış olacağız” diyen Zolo “Ne yazık ki hala uğradığı şiddeti dile getiremeyen, kendisi dahi yok sayan, korkusundan bastırılan kadınlarımız oldukça fazla. En üzücü ihtimallerden biri de şiddetin şiddet doğurduğu gerçeğiyle, şiddet gören kadınların bunu maalesef çocuklarına da yansıtması. Her toplumun temeli, o toplumun kadınları tarafından atılır. Her bireyi yetiştiren bir kadın vardır. Bu nedenledir ki değişimi başlatmak isteyen bir kadın öncelikle bunu kendi içinde benimsemeli. Kendine hak ettiği değeri vermeli daha sonra kız ya da erkek çocuklarını sağlıklı toplumu oluşturacak zihin ve davranış seviyesinde yetiştirmeli; bunun içinde asla şiddete yer olmamalıdır” derken çocukların sağlığı ve geleceği için annelerin şiddetten korunması gerektiğinin altını çizdi.

“UZUN VADELİ YATIRIMLARLA BİRLİKTE KISA VADELİ ÇÖZÜMLERE DE İHTİYAÇ VAR”

“Evinde, işine giderken yolda, trafikte, iş yerinde, işinden evine dönerken yine yolda, yahut sosyal yaşamı içinde, okuluna giden bir öğrenciyken, arkadaşlarıyla sinemadan çıkmışken... Sürekli olarak tehdit altında olan kadın için toplumun bilinçlendirilmesi, eğitimin verimliliğinin arttırılması, sorunların yok sayılması yerine kabul edilip cezai yaptırımların caydırıcı ölçüde arttırılması en öncelikli yapılması gerekenlerdir. Ancak bunlar uzun süren, belki kuşaklar boyu oturacak bir alt yapıdır. Bu nedenle kısa süre içinde bu tehlikeleri bertaraf edecek çözümler sunmak gerekir. Hayatın her alanında üreten, üretimin içinde emek ve hak sahibi kadınların başarılarının sürekliliği için onlara güvenli alanlar ve yaşamlar sunmak bizim de amaçlarımız arasında. Çoğunluğu erkeklerden oluşan güvenlik sektörü içinde gerek kadın ve çocuk odaklı iş geliştirme anlayışımız gerek her kademede kadınlara görev veren yönetim anlayışımızla G4S Türkiye olarak, güvenliğin bir his olduğunu, sağlıklı ve huzurlu toplumların güvendeyken gülümseyebildiğini biliyoruz. “Gülümseyin Güvendesiniz” dediklerini belirten Zolo, G4S Türkiye tarafından geliştirilen ve kolayca telefonlara yüklenebilecek, G4Seninle uygulamasından da bahsetti: “G4Seninle telefonlarınıza kolaylıkla yükleyebileceğiniz mobil bir uygulamadır. Uygulama başınıza gelebilecek saldırı, araç kazası, ani düşme gibi sizi tehlikede bırakabilecek durumlarda, olayın yeri ve zamanının video görüntülü olarak, 7/24 hizmet veren Alarm İzleme Merkezimize, otomatik olarak bildirimini sağlar. Uygulamayı bluetooth ile uzaktan da çalıştırabilirsiniz. Alarm İzleme Merkezimize ulaşan alarm durumları, operatörlerimiz vasıtası ile gerçek zamanlı olarak sizin isteğiniz doğrultusunda öncelik sırasına göre aranacak kişi ve yerlere derhal bildirilerek, gerekli önlemlerin alınması sağlar. Böylece kendinizi ve sevdiklerinizi her zaman güvende hissedersiniz.”

 
Oltu Ejder Vadisi bir doğa harikası
 
Önemli olan insan-ı kâmil olmak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şimşek ‘Nüfus Hareketliliği’ni anlattı
Ardahan Üniversitesi Tarih Topluluğu tarafından ‘Ardahan’da Nüfus Hareketleri’ ...
TDED’ten “Kadın” ve “Şiddet” kavramı uyarısı
TDED Erzurum Şubesi Kadın Komisyonu bir basın açıklaması yaparak “kadın” ...
Eğilmez kirli pazarlığı açıkladı
Eğilmez Batı ile terör örgütü arasında batılı DEAŞ üyelerinin bölgeden ...
 
Erzurum boşanma istatistikleri açıklandı
Erzurum’da boşanma sayısı 2013 yılına göre yüzde 10.6, 2016 yılına göre ...
Erzurum 2’inci sıraya çıktı
Erzurum evlenme sayısı bakımından bölge illeri sıralamasında Van’ın ardından 2’inci sırada yer aldı.
Erzurum 3 patentle 12'inci sırada
2018’in ilk ayında yapılan patent başvuru sayıları açıklandı. Verilere ...
 
Çorlu’da 4 bin 261 dadaş yaşıyor
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) ...
Kılıç’tan “Şeker Fabrikası” için birliktelik çağrısı
Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç, Erzurum Şeker Fabrikası'nın özelleştirilmesi ...
Dadaşların 2017 isim tercihi Yusuf ve Zeynep oldu
Türkiye’de 2017 yılında bebeklere en çok Zeynep ve Yusuf isimleri verildi. ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva