Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>SPOR
28 Kasım 2019 Perşembe - 13:22

Erzurum, spor camiasından Süleymanoğlu’na vefa

22 Kasımda Vizyona giren Naim Filmi’ni izleyen TOHM sporcuları ve halterciler duygu dolu anlar yaşadı.

Erzurum, spor camiasından Süleymanoğlu’na vefa

22 Kasımda Vizyona giren Naim Filmi’ni izleyen TOHM sporcuları ve halterciler duygu dolu anlar yaşadı.  Erzurum GSİM Müdürü Fuat Taşkesenligil de , ‘Cep Herkülü’  lakaplı merhum Olimpiyat Şampiyonu Naim Süleymanoğlu’nun hayatının anlatıldığı filmi izleyenler arasında yer aldı.

Dünya ve  Olimpiyat Şampiyonu Naim Süleymanoğlu’nun hayatının konu edildiği ‘Naim Filmi’ vizyona girdi. 22 Kasımdan beri vizyonda olan ‘Naim Filmi’ Erzurumlu sporcuların da akınına uğradı.

Türk spor tarihine damga vuran  ve tüm Türkiye’ye halteri sevdiren adam olarak tarihin altın sayfalarındaki yerini alan  Naim Süleymanoğlu'nun hayatını anlatan Cep Herkülü Naim Süleymanoğlu filmini Erzurum Gençlik Spor Kulübü Sporcuları, halterciler ve Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) sporcuları izlemek için sinema salonuna akın etti.

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Şube Müdürlerinden Letif Arslan, Gençlik Spor Başkanı Bülent Tilkidöğen ve TOHM Müdürü Murat Tanas da filmi izleyenler arasında yer aldı.

Gözlerini kırpmadan Naim filmini ilgi ile izleyen sporcular, antrenörler ve GSİM Kurmayları oldukça duygu yüklü anlar yaşadı.

Dünya ve olimpiyat şampiyonu Naim Süleymanoğlu’nun, Bulgar Hükümetinin ülkedeki Türklere uyguladığı zulmü dünyaya duyurmak için Türkiye’ye kaçan ve olimpiyat şampiyonu olarak Bulgarların Türklere yaptığı zulmü tüm dünyaya haykıran Naim Süleymanoğlu’nun hayatı izleyenleri gözyaşlarına boğdu.

Naim’in hayatı çok etkileyici

Naim Süleymanoğlu’nun dönemin Başbakanı Merhum Turgut Özal tarafından Türkiye’ye getirildiğini ve sonrasında Seul Olimpiyatlarında ülkemiz adına olimpiyat şampiyonluğu kazandırdığını belirten Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, “Dünya ve olimpiyat şampiyonu Naim Süleymanoğlu’nun Bulgaristan’da soydaşlarımıza yapılan zulmü ve Bulgaristan’da yaşayan Türklere yapılan işkenceleri tüm dünyaya duyurmak için yaptığı mücadele ve fedakarlık hakikaten takdire şayan. Naim’in hayat hikayesi çok etkileyici” dedi.

İnşallah Türkiye’den nice Naimler çıkar

Naim filminde sonra Erzurumlu sporculara seslenen GSİM Müdürü Fuat Taşkesenligil, “İnşallah ilimizden ve ülkemizden nice Naim Süleymanoğulları  yetişir” dedi.

Türk spor tarihine damga vuran Naim Süleymanoğlu'nun hayatını anlatan "Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu filmini sporculara izlettirdikleri için mutlu olduğunu da belirten Taşkesenligil,  “İnşallah sporcularımız Naim’in sporculuğunu örnek alırlar, İnşallah bu Türk milletinin içinden daha çok Naim’ler çıkar” şeklinde konuştu.

Herkes bu filmi izlemeli

Sporcularla birlikte Naim Filmini izlemenin heyecanını yaşadıklarını belirten Taşkesenligil, “18 Kasım 2017’de hayatını kaybeden Cep Herkülü lakaplı dünya ve olimpiyat şampiyonu Naim Süleymanoğlu,  ilimize de gelerek gençlik merkezimizde tecrübelerini sporcularımızla ve gençlerimizle paylaşmıştı. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun. Naim gibi bir şampiyonla hep gurur duymaya devam edeceğiz. Naim hep Türk milletinin kalbinde yaşayacak.  Cep Herkülü Naim Filimin yapımcılarını, yönetmenlerini ve oyuncularını başarılı çalışmadan ötürü kutluyorum” diye konuştu.

Dev oyuncu grubu rol alıyor

Filmde, usta haltercinin babası Süleyman Süleymanoğlu'nu Yetkin Dikinciler, annesi Hatice Süleymanoğlu'nu Selen Öztürk, halter sporuna yeteneğini fark eden ve onu dünya spor arenasına taşıyan ilk antrenörü Enver Türkileri'yi ise Gürkan Uygun oynadı.

Naim Süleymanoğlu'nu Hayat Van Eck'in canlandırdığı filmde. Yetkin Dikinciler, Selen Öztürk, Gürkan Uygun, Uğur Güneş, İsmail Hacıoğlu, Renan Bilek ve Bülent Alkış da rol aldı.

Yönetmenliğini Özer Feyzioğlu'nun yaptığı filmin yapımcılığını Mustafa Uslu üstlendi.

Spor kariyerine 47 dünya rekoru, üç farklı olimpiyatta kazandığı 3 olimpiyat altın madalyası, 6 Avrupa şampiyonluğu ile 7 dünya şampiyonluğu sığdıran, kendi ağırlığının üç katı ağırlık kaldırabilen tek sporcu olarak da tarihe geçen sporcunun hikayesi Özer Feyzioğlu tarafından senaryolaştırdı.

 
Erzurum GSİM’de Badminton Gündemi
 
Bıçaklama davasında yeni süreç
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum GSİM’de Badminton Gündemi
Erzurum’da badminton aday hakem kursu düzenledi. Kursa 31 kişi katıldı. ...
Erzurumspor için liderlik fırsatı
TFF 1’inci ligde 6 haftalık yenilmezlik serisi yakalayan Erzurumspor 30 ...
Erzurumspor’da Osmanlıspor mesaisi
TFF 1. Lig ekiplerinden B.B.Erzurumspor, Erzurumspor Tesisleri’nde 13. ...
 
Palandöken’e 20 metrelik dev buz parkı
Palandöken Kayak Merkezi'ne, 20 metre uzunluğunda dev yapay buz parkı yapıldı.
Krosta Karayazı farkı
Atletizm İl Temsilcisi Fesih Doğan, yarışlarda başarılı olan atletlerin ...
Erzurumspor ezberleri bozdu
Sözeri ile yeni bir disipline kavuşan ve çıkış trendi yakalayan Erzurumspor ...
 
Erzurumspor ve Ümraniye haftanın takımları oldu
1 karşılaşmanın beraberlikle sonuçlandığı haftada, Erzurumspor, Ümraniyespor ...
Curling Milli Takımı'na coşkulu karşılama
Curling Milli Takımı tarihinde ilk kez Dünya Şampiyonası Elemeleri'ne katılmaya hak kazandı.
ER-GÜR-DER Dünya’ya açılıyor
Uluslararası Platformda Türk Güreşinin Kültürel Değerlerini ve İlişkilerini ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva