Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>EKONOMÄ°
21 Eylül 2020 Pazartesi - 06:53

Erzurum kamu hizmet harcamaları açıklandı

DOSİAD - ÖZEL - Erzurum’da bu yılın ocak – Ağustos döneminde kişi başına düşen kamu hizmet ve yatırım harcaması tutarı 5 bin 656 TL’ye ulaştı.

Erzurum kamu hizmet harcamaları açıklandı

Erzurum’da bu yılın ocak – Ağustos döneminde kişi başına düşen kamu hizmet ve yatırım harcaması tutarı 5 bin 656 TL’ye ulaştı. Erzurum’un kamu harcamaları payı bölge toplamında yüzde 12,90, ülke toplamında yüzde 0,56’lık pay gösterdi. Erzurum kamu hizmet harcamaları tutarı yüksekliği düzeyinde iller sıralamasında 18’inci sırada yer aldı.

HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI OCAK – AĞUSTOS VERİLERİ

Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü 2020 Ağustos dönemi kamu harcamaları verilerini paylaştı. Erzurum’da kamu harcamaları toplamı içinde ilk üç sırayı ekonomik iş ve hizmetler, eğitim ve sağlık aldı. Yılın 8 ayında Kamu harcamaları toplamında sağlık giderleri yüzde 12,06, eğitim giderleri yüzde 30,74’lük pay oluşturdu.

ERZURUM OCAK - AĞUSTOS DÖNEMİ KAMU HARCAMALARI

2020’nin Ocak – Ağustos ayları düzeyinde Erzurum’da 809,7 milyon ekonomik iş ve hizmetler, 1.9 milyon TL çevre, 10,3 milyon TL toplum refah ve iskanı, 520,0 milyon TL sağlık, 152,4 milyon TL din ve kültür, 1,3 milyar TL eğitim, 153,6,6 milyon TL de sosyal güvenlik ve dayanışma hizmetlerinde olmak üzere toplam 4,3 milyar TL tutarında kamu harcaması gerçekleşti.

DOSİAD 2020 AĞUSTOS DÖNEMİ DEĞERLENDİRMESİ

Erzurum’da 8 aylık dilimde kişi başına 5 bin 656 TL tutarında kamu harcaması yapıldı. DOSİAD analizlerinde, kişi başına düşen harcama tutarı ekonomik iş ve hizmetlerde bin 62 TL, sağlık hizmetlerinde 682,3 TL, din ve kültür hizmetlerinde 200,0 TL, eğitim hizmetlerinde 1,7 bin TL, sosyal güvenlik ve dayanışma hizmetlerinde 201,6 TL olarak kaydedildi.

ERZURUM’UN İLLER SIRALAMASINDAKİ YERİ

Erzurum bu yılın Ağustos ayında kamu hizmet ve yatırım harcamaları bakımından Türkiye illeri sıralamasında 18’inci sırada yer aldı. İl sağlık harcamalarında 22, eğitim harcamalarında ise 20’inci oldu. Erzurum bölgede ise kamu harcamalarında 2, sağlık harcamalarında 2, eğitim harcamalarında 2’inci sırayı aldı. İl kamu giderleri ülke toplamında yüzde 0,56’lık pay edindi.

KUDAKA BÖLGESİ AĞUSTOS AYI KAMU GİDERLERİ

2020’nin 8 ayında KUDAKA İstatistik Bölgesi İllerinde 866,1 milyon ekonomik iş ve hizmetler, 2,0 milyon TL çevre, 25,5 milyon TL toplum refah ve iskanı, 718,7 milyon TL sağlık, 220,3 milyon TL din ve kültür, 1,8 milyar TL eğitim, 239,7 milyon TL sosyal güvenlik ve dayanışma hizmetlerinde olmak üzere toplam 6,1 milyar TL tutarında kamu harcaması gerçekleşti.

AĞUSTOS 2020 KUZEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ KAMU HARCAMALARI

Erzurum, Erzincan, Bayburt, Kars, Ağrı, Iğdır ve Ardahan illerinin oluşturduğu Kuzeydoğu İstatistik Bölgesi İllerinde 1,4 milyar ekonomik iş ve hizmetler, 2,2 milyon TL çevre, 25,9 milyon TL toplum refah ve iskanı, 1.2 milyar TL sağlık, 342,9 milyon TL din ve kültür, 3,5 milyar TL eğitim, 449,2 milyon TL sosyal güvenlik ve dayanışma hizmetlerinde olmak üzere toplam 11,8 milyar TL tutarında kamu harcaması gerçekleşti.

AĞUSTOS DÖNEMİ DOĞU ANADOLU BÖLGESİ KAMU HARCAMALARI

2020 yılının 8 ayında, Doğu Anadolu Bölgesi İllerinde 3,4 milyar ekonomik iş ve hizmetler, 16,9 milyon TL çevre, 65,5 milyon TL toplum refah ve iskanı, 3,5 milyar TL sağlık, 856,2 milyon TL din ve kültür, 9,1 milyar TL eğitim, 1,2 milyar TL sosyal güvenlik ve dayanışma hizmetlerinde olmak üzere toplam 33,4 milyar TL tutarında kamu harcaması kaydedildi.

AĞUSTOS AYI ÜLKE GENELİ KAMU HARCAMALARI

Ağustos ayında, Türkiye’de 90,8 milyar ekonomik iş ve hizmetler, 274,5 milyon TL çevre, 5,8 milyar TL toplum refah ve iskanı, 40,6 milyar TL sağlık, 12,5 milyar TL din ve kültür, 106,5 milyar TL eğitim, 208,2 milyar TL sosyal güvenlik ve dayanışma hizmetlerinde olmak üzere toplam 761,4 milyar TL tutarında kamu harcaması kaydedildi.

ERZURUM KAMU HARCAMALARI SIRALAMASINDA 2’İNCİ SIRADA

Erzurum bu yılın 8 ayında kamu harcaması yüksekliği bakımından Doğu Anadolu Bölgesi illeri içinde 2’inci sırayı aldı. Dönemde Van’da 5,1 milyar, Erzurum’da 4,3 milyar, Elazığ’da 3,8 milyar, Malatya’da 3,1 milyar, Hakkari’de 3,2 milyar, Ağrı’da 2,0 milyar, Kars’ta 2,0 milyar, Bitlis’te 1,8 milyar, Bingöl’de 1,7 milyar, Muş‘ta 1,6 milyar, Tunceli’de 1,5 milyar, Erzincan’da 1.2 milyar, Iğdır’da 1,0 milyar, Ardahan’da 532,2 milyon TL tutarında kamu harcaması gerçekleşti.

ERZURUM KAMU HARCAMALARINDA 18’İNCİ OLDU

Erzurum bu yılın Ocak – Ağustos ayları bütününde kamu gideri yüksekliği bakımından iller sıralamasında 18’inci sırada yer aldı. Kamu hizmet harcamaları tutarının en yüksek olduğu 20 il; Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Diyarbakır, Adana, Konya, Antalya, Mersin, Samsun, Kocaeli, Kayseri, Urfa, Gaziantep, Hatay, Van, Trabzon, Erzurum, Balıkesir, Eskişehir olarak açıklandı.

 
Erzurum’un bölge eğitim payı açıklandı
 
8 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum’un bölge eğitim payı açıklandı
DOSİAD - ÖZEL - Erzurum’da bu yılın 8 ayında gerçekleştirilen kamu hizmet ...
Erzurum sağlıkta 22’inci sırada
DOSİAD - ÖZEL - Erzurum kamu sağlık hizmetleri harcaması tutarı yüksekliği ...
Tek Tık'la Yatırım
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, devlet tarafından verilen destek, ...
 
Kalaycı esnafı maharette yarıştı
Erzurum’da Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında kaybolmaya yüz tutmuş ...
Şirketleşme performansında yüzde 47.5’lik artış
DOSİAD - ÖZEL - Erzurum’da Ağustos ayında kurulan şirket sayısı bir önceki ...
ETB’den taklit ürün tepkisi
ETB Başkanı Oral: ‘Halk sağlığını olumsuz yönde etkileyen taklit ve tağşiş ...
 
Çat Belediyesi bir ilke imza attı
Çat ilçesinde ilk lavanta hasadı yapıldı.
TBB Ağustos ayı Erzurum verilerini paylaştı
DOSİAD - EKONOMİ - Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Ocak- Ağustos2020 dönemi ...
Erzurum vergi tahsilatında 1. sırada
DOSİAD - EKONOMİ - Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva