Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Hacı adayları dikkat
Hacı adayları dikkat
Bakan Tekin: 'Taviz yok'
Bakan Tekin: 'Taviz yok'
Oltu MEM'de 95 öğrenci Avrupa’da staj imkanı buldu
Oltu MEM'de 95 öğrenci Avrupa’da staj imkanı buldu
Erzurum kooperatifçiliğinde bir ilk
Erzurum kooperatifçiliğinde bir ilk
ESKİ’den Tekman mesaisi
ESKİ’den Tekman mesaisi
HABERLER>SÄ°YASET
25 Şubat 2015 Çarşamba - 08:38

Erzurum için seçim saati işlemeye başladı

AK Parti’de aday adaylığı süreci tamamlanırken, halen bir milletvekilliğine sahip bulunan MHP’de aday adaylığı başvuru dönemi 12 Mart’ta başlayacak. SP’de başvurular sonuçlandı, CHP, BBP ve MP’de ise başvurular devam ediyor.

Erzurum için seçim saati işlemeye başladı

Erzurum’da 7 Haziran’da yapılacak seçimler öncesinde siyasi heyecan doruk noktasına ulaştı. Adalet ve Kalkınma Partisi(AK Parti)’nde aday adaylığı süreci tamamlanırken, halen bir milletvekilliğine sahip  bulunan Milliyetçi Hareket Partisi’nde aday adaylığı başvuru dönemi 12 Mart’ta başlayacak.  SP’de başvurular sonuçlandı, CHP, BBP ve MP’de ise başvurular devam ediyor.
MHP DIŞINDAKİ PARTİLERDE BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR
6 milletvekili çıkaran Erzurum’da tüm siyasi partiler seçime yoğunlaştı. Aday belirleme etabında AK Parti’ye 137 aday adaylığı başvurusu kaydedilirken, Saadet Partisi’nde 46 başvuru kaydedildi ve temayül yoklaması tamamlandı. Büyük Birlik Partisi’nde 30, Merkez Parti’de 4 resmi başvurunun yapıldığı bildirildi.  CHP’den ise henüz bir resmi başvuru gerçekleşti.
SEÇMEN SAYISI MERAK KONUSU
Yüksek Seçim Kurulu henüz iller bazlı kesin seçmen ve sandık sayılarını açıklamadı. En son yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erzurum’da 482 bin 761 seçmen 2 bin 262 sandıkta oy kullanmıştı. İl nüfusunun 766 bin 729’dan 763 bin 320’ye gerilemesinin seçmen sayısında ne gibi değişiklikler yapacağı da merak konusu oldu.

CHP’DE BAŞVURU SÜRECİ
CHP İl Başkanı Tevhit Yavuz, “Biz burada durumumuzu bilen birisiyiz. Yani ayaklarımızı sağlam yere basanlardanız. Biz çok kritik bir noktadayız. Seçmen tabanımızın durumunu biliyoruz. Onun için bize düşen iş çok çalışmak. Çok çalışırsak bu dönem, 1980’den sonra ilk kez Erzurum’dan bir milletvekili çıkarmayı hedefliyoruz. ‘ dedi
SP TEMAYÜLÜ TAMAMLADI
İl ve ilçe esnaflarını dolaşarak vatandaşın nabzını yokladıklarını belirten Saadet Partisi İl Başkanı Faik Çalık, “Saadet Partisi olarak geçtiğimiz Pazar günü Temayül yoklamasını gerçekleştirdik. 46 tane Milletvekili aday aday kardeşimiz var. Temayül yoklamasında ilçe teşkilatlarımızın yönetim kuruları, il yönetim kurulumuz, disiplin kurulumuz ve il istişare kurulumuzun davetiyle yaklaşık 250’ye yakın teşkilat mensubunun katılımıyla temayül yoklamamız gerçekleştirdik. Genel Merkezimizde 2 haftadır bu çalışmayı yürüttü ve bu hafta itibariyle de temayül yoklamaları tamlandı..” dedi.
MP: HEDEFİMİZ UZUN VADEDE
Merkez Parti İl Başkanı Murat Köroğlu, “22 Şubat’ta yapılan Ankara’daki istişare toplantısında alınan karar gereği il ve ilçelerde milletvekilliği aday adaylığı için başvuruların başladığını belirtmek istiyorum. Bu konuda da Genel Başkanımızın bize vermiş olduğu talimat doğrultusunda da biz talepleri değerlendirmeye başlıyoruz. Şu ana kadar da 4 resmi başvurumuz oldu..” diye konuştu.
BBP İTTİFAK YOK
Seçim sürecinde BBP’nin başka bir partiyle ittifak edeceğinin şuan için gerçek olmadığını belirten Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Yener Gözütok, “2015 Genel seçimleri için basında geçen ittifak iddiaları şuan itibari ile bir gerçeklik arz etmemektedir. Büyük Birlik Partisi olarak tüm çalışmalarımızı seçime tek başına girecekmiş gibi devam ettirmekteyiz. Daha seçimlere 3 aydan fazla bir süre olmasına rağmen 30’un üzerinde aday adaylığı müracaatı il başkanlığımıza yapılmıştır. Bir yandan da olası bir seçim ittifakı ihtimalini de göz önünde bulundurarak, hem aday adaylığı sürecini, hem de sandık görevlileri ile ilgili olan çalışmalarımızı iki alternatifli olarak devam ettirmekteyiz.” dedi.

 
Erzurumspor 10’uncu sırada
 
Öz’den Yeni Türkiye vurgusu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydın ilçe turunda
AK Parti Erzurum Milletvekili aday adayı Av. Oktay Aydın, seçim çalışmaları ...
Temel, ‘Erzurum’da yüzlerce Mevlana var’
AK Parti’den 25. Dönem Erzurum Milletvekili aday adayı olan Marmara Üniversitesi ...
Harmancı önceliklerini paylaştı
AK Parti Erzurum Milletvekili Aday Adayı Süleyman Harmancı, hizmet önceliklerini piylaştı
 
Yılmaz projelerini anlattı
İlçe ziyaretlerini tamamlayan Yılmaz temayüle kalan kısa süreyi en iyi ...
Yeşilyurt'tan STK'lara destek turu
Milletvekili Aday Adayı Burhanettin Yeşilyurt, seçim çalışmalarına başladı.
‘Erzurum İmam Hatip okullarına sahip çıktı’
AK Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu, 'Türkiye’de 2014 yılında, ...
 
Keleş hizmet öngörülerini anlattı
AK Parti Erzurum Milletvekili aday adayı Ferit Keleş, teşkilatlara yönelik gezilerini sürdürüyor.
Mete esnafla istişare etti
7 Haziran Milletvekilliği Genel Seçimleri öncesinde aday adaylığını ilk ...
AK Parti Danışma Meclisi toplandı
AK Parti Palandöken İlçe Başkanlığı şubat ayı danışma meclisi toplantısı yapıldı
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva