Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>EKONOMÄ°
9 Ağustos 2020 Pazar - 13:31

Erzurum gastronomi şehri olacak

Türkiye’nin ilk ve tek olma özelliğini taşıyan 1 milyon küçükbaş üretim kapasiteli Cağ Kebap Üretim ve Et Entegre Tesisinin Oltu Organize Sanayisinde temel atma töreni yapıldı.

Erzurum gastronomi şehri olacak

Türkiye’nin ilk ve tek olma özelliğini taşıyan 1 milyon küçükbaş üretim kapasiteli Cağ Kebap Üretim ve Et Entegre Tesisinin Oltu Organize Sanayisinde temel atma töreni yapıldı.

Törende konuşan AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Oltu ilçemiz müstesna bir yatırım kazandı. Onlarca istihdam imkanı sağlayacak Et Entegre Tesisi hayırlı olsun. Oltulu dadaşlar yatırım ortamını uygun hale getiren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a minnettar. Yatırım sahibi

MUSIAD başkanımız Sayın Fuat Demir ve arkadaşlarına teşekkür ediyoruz. ‘ dedi.
TEMEL ATMA TÖRENİ

Temel atma törenine, Erzurum Valisi Okay Memiş, AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Oltu Kaymakamı Şenol Turan, Olur Kaymakamı İlker Eker, Oltu Belediye Başkanı Necmettin Taşçi, Olur Belediye Başkanı Sıddık Demircan, Şenkaya Belediye Başkanı Yavuz Bedir, Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği Erzurum Şubesi Başkanı Fuat Demir, Kars Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Şahin Aydın ve yönetim kurulu üyeleri, Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, İl Tarım Müdürü Osman Akar, TKDK İl Koordinatörü Dr. Atilla Özlü, Oltu OSB Başkanı Kadir Parlak, Aras Elektrik Bölge Müdürü Hüseyin Öcal, Erzurum Ticaret Borsası (ETB) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral ve vatandaşlar katıldı.
OLTU OSB

Erzurum Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Kavaz’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan temel atma törenin de açılış konuşmasını Oltu Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Kadir Parlak yaptı. Oltu Organize Sanayi hakkında bilgi aktaran Parlak “Oltu Organize Sanayi Bölgemiz toplamda 82 hektar alana sahip olup, 55 hektar üzerine kurulmuştur. Toplam 25 parselimiz olan karma bir organize sanayi bölgesidir. Konum olarak Oltu-Ardahan çevre yoluna 0 km’de, Hopa Limanı’na 206 km, Sarp Sınır Kapısına 225 km, Türkgözü Sınır Kapısı’na 204 km, ErzurumHavalimanı ve tren garına 110 km mesafede olup Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz Bölgesi’ni birbirine bağlayan güzergahın ortasında yer almaktadır” dedi.
DEMİR’İN SUNUMU

Erzurum Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği İl Başkanı Fuat Demir ise, “Patenti Oltu’muza ait olan cağ kebap üretimi konusunda bugün ilçemize kazandırdığımız tesisin temel atma töreni için buradayız. Davetimize icabet eden herkese çok teşekkür ediyorum. Bir yıl sonra tamamlamayı hedeflediğimiz tesisimiz ilk etapta 90 kişiye daha sonraki süreçte ise toplamda 400 kişiye kadar iş istihdamı sağlayacaktır. Bu hususta Erzurum Valisi Sayın Okay Memiş’e, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mehmet Sekmen’e, bizlere bu tesisi kurma noktasında fikir babası olan Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği Genel Başkanı Sayın Abdurrahman Kaan’a, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’na ve bu tesisin kurulmasında adını sayamadığım herkese çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
SEKMEN’İN DEĞERLENDİRMESİ

Organik ürünler ve soğuk süt zincirini belli bir aşamaya getirdiklerini ifade eden Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Hamdolsun ki meralarımızın yüzde 12,5’i bu bölgede ve yüzde 40’ı Doğu Anadolu’da. Bu çok büyük bir imkan. Bunun için de başta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere, diğer STK’larımızda bu konuda önemli adımlar atıyor. Sayın valiliğimizle beraber organik ürünler ve soğuk süt zincirini belli bir aşamaya getirdik ama takibi ve devamı lazım. Bu hususta üzerimize ne düşüyorsa sayın vekillerimizle devam ettirmemiz gerekiyor” dedi.
Erzurum’u gastronomi şehri yapmak istediklerini ifade eden Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, “Önemli olan bu yatırımları sahiplenmek, yerelde de ülke geneli itibariyle de bunların değerini en üst düzeyde tutmak. Bölgesel kalkınmanın da gerçekleştirilebilmesi için de sizi destekleyecek şekilde bizler de iş dünyası olarak sizlere yardımcı olmak amacındayız. Bu bakımdan buradaki tesisin Türkiye’de yeni bir kavram olarak ifade ettiğimiz ‘Gastroturizm’ konusunda ve Türk mutfak sanatları konusunda bir çalışma içerisinde olduğumuzu, yine aynı şekilde kültürel marka oluşturma, yeni turizm kaynakları oluşturma komitesi de bunlardan birkaç tanesi” ifadelerini kullandı.
‘BİZİM HEDEFİMİZ VAR’

Erzurum Valisi Okay Memiş ise şu ifadeleri kullandı: “Bizim hedeflerimiz var. 1 milyon hayvan hedefi koyduk kendimize. Konya birinci sırada, biz ikinci sıradayız. Fakat emsallerine oranla büyük bir artış göstermekteyiz. Yüksek artış oranımızla Konya’nın ensesindeyiz, İnşallah Erzurum’u yeniden bir numara yapacağız. Nusr-et Restoran zincirlerinin sahibi olan Nusret Gökçe’nin kardeşi Özgür Gökçe, geçtiğimiz günlerde Erzurum’da bizleri ziyaret ederek bazı yatırımlar konusunda desteğimizi talep etti. Kendisine elbette yardımcı olacağız. Biz de kendi restoranlarında kullanacakları etlerin tedarikini Erzurum’dan gerçekleştirmelerini rica ettik. Kendisi de bizleri kırmayarak bu sözü verdi. Bildiğiniz üzere Hilton Otel’in temelini attık. Allah nasip ederse Büyükşehir Belediyemizin destekleriyle 1 yıl içerisinde tamamlanacak. Garden-İn adında da bir de restoran açacaklar. Restoranlara sattıkları patatesi, bakın 2000m rakımda Erzurum ovası böyle bir nimet olmaz. Çukurova’da üretim bitmişken, bizde daha yeni başlıyor. Sayın Gökçe’nin köyünden bir mineralli su çıkıyormuş. Oraya Büyükşehir Belediyemiz vasıtasıyla bir tesis kurulacak ve en az 200 kişi istihdam edilecek. Dolayısıyla bizim çok büyük potansiyelimiz var.”
Daha sonra protokol üyelerinin katılımıyla temel atma töreni gerçekleştirildi.
Erzurum Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği Başkanı Fuat Demir, protokol üyelerine Oltu taşı tespih hediye etti.

 
Dağcılar Süphan'da zirve yaptılar
 
Rabiaana’da bıçaklı kavga: 1 ölü 1 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doğu Anadolu bu girişimcileri konuşuyor
Bingöl’de 8 yıl önce KOSGEB desteği alarak 72 metrekarelik bir alanda ...
Erzurum Temmuz ayı sektörel en’leri açıklandı
DOSİAD - ÖZEL - Erzurum’da Temmuz ayında 15, 2020 Ocak Temmuz döneminde 17 sektör ihracat yaptı.
Ticaret sektöründe kırılganlık yok
DOSİAD - Gelir İdaresi Başkanlığı Faal Mükellef dağılımı temmuz 2020 sonuçları, ...
 
Erzurum Havalimanı Temmuz verileri açıklandı
DOSİAD - ÖZEL - Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, ...
DAP’ta Demirdöğen dönemi başladı
Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına, Kuzeydoğu ...
Hınıs'ta 205.3 bin dekar arazi suya kavuşacak
Erzurum ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki ...
 
Erzurum’dan 4 kıtaya ihracat
2020’nin Ocak – Temmuz ayları kapsamında Erzurum’dan 4 kıtaya ihracat ...
Erzurum’dan 7 yılda 417.6 milyonluk dış ticaret
DOSİAD - Erzurum’da son 7 yılda 163.8 milyon dolar ihracat, 253.7 milyon ...
Bakan Pekcan’dan çağrı
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, sosyal medya hesabı üzerinden, bakanlık ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva