Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>SPOR
21 Kasım 2014 Cuma - 16:02

Erzurum’dan Olimpiyatlara

Aralarında Erzurum’un da bulunduğu, 18 ilde faaliyet veren Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri (TOHM), Türk sporunun geleceğine yön vermeye hazırlanıyor.

Erzurum’dan Olimpiyatlara

Aralarında Erzurum’un da bulunduğu, 18 ilde faaliyet veren Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri (TOHM), Türk sporunun geleceğine yön vermeye hazırlanıyor.
 Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2016 ve 2020 Olimpiyat Oyunları'na sporcu yetiştirmek amacıyla hayata geçirilen TOHM projesi kapsamında, 17-21 yaş arasındaki yetenekli ve başarılı sporcular, yatılı veya gündüzlü olarak eğitim ve sağlık ihtiyaçları karşılanacak şekilde bir araya getirildi. Ankara, Adana, Antalya, Artvin, Bolu, Bursa, Erzurum, Gaziantep, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Mersin, Rize, Sakarya, Samsun, Trabzon’da, Atıcılık, Atletizm, Bisiklet, Boks, Buz Pateni, Cimnastik, Eskrim, Güreş, Halter, Judo, Kano, Kayak, Kürek, Tekvando, Tenis, Okçuluk, Yüzme’nin yer aldığı 17 branşta, 482 yatılı, 221 gündüzlü olmak üzere toplam 703 sporcu, geleceğin olimpiyat şampiyonu olmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Aksaray ise, Paralimpik spor dalları için bir araya gelen sporculara ev sahipliği yapıyor. Tecrübeli 88 antrenörün çalışmalarını sürdürdüğü projeye yakın zamanda Diyarbakır, Muğla ve Edirne illeri de dahil olacak.
 EĞİTİMLE SPOR BİR ARADA YÜRÜTÜLÜYOR
 Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri (TOHM) Projesi’nde yer alan sporcuların eğitimlerini sorunsuz şekilde sürdürebilmesi için titiz bir çalışma yürütülüyor. Projeye dahil olan sporcuların eğitimlerini aksatmamak amacıyla geldikleri illerden okul nakilleri gerçekleştirilirken, eğitim giderleri de merkezler tarafından karşılanıyor. Üniversiteli sporcuların ise, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı arasında yapılan işbirliği protokolü çerçevesinde, bağlı bulundukları üniversitelerden merkezlerin bulunduğu ildeki üniversitelere nakilleri yapılabiliyor.
 SOSYAL AKTİVİTELER UNUTULMUYOR
 Merkezlerde, geleceğin olimpik sporcularının akademik, sosyal ve kişisel gelişimlerine katkı sağlayabilmek amacıyla etüt çalışmalarına ve çeşitli sosyal aktivitelere yer veriliyor. Proje doğrultusunda merkezlerde akademik koordinatörler ve tecrübeli antrenörler gözetiminde bilimsel temellere dayanan antrenman programları uygulanıyor. Sporcuların beslenme programları uzman kişiler tarafından hazırlanırken, performans ölçüm ve analizler sayesinde kişisel gelişimleri anbean takip ediliyor. Sporcuların performansları fizyolojik test sonuçlarına göre de değerlendirmeye alınıyor.
“SPORCULARIMIZ FARKLI ALANLARDA KENDİLERİNİ GELİŞTİREBİLİYOR"
 Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, TOHM Projesi ile sporcuların birçok farklı alanda kendilerini yetiştirme imkanı bulduklarını söyledi. Proje kapsamında 18 ilde çalışmaların sürdüğünü belirten Bakan Çağatay Kılıç, “Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri, sporcu kardeşlerimizin kendilerini geliştirebilmeleri için antrenörleriyle, terapistiyle, fizyoterapistiyle bir arada olabilecekleri, kendilerini her an psikolojik olarak da bu noktaya hazır hissedebilecekleri bir imkan sunuyor. Bunu geliştirmemiz gerekiyor. Şu anda 482 yataklı 221 gündüzlü olmak üzere toplam 703 sporcu var. Bizim meclisten geçirdiğimiz 4 bin sporcumuza asgari ücrete kadar destek verme yetkimiz var. Bunun üzerinde çalışıyoruz yakında bitecek” dedi.
“Buradaki amaç maddi bir şey sağlayarak başarı elde etmek değil” diyen Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, “Sporcunun cebinde bir harçlığı olsun, günlük ihtiyaçlarını karşılarken düşünmesin. Herkesin ailesinin durumu aynı değil, kimseye yük olmadan kendi ihtiyaçlarını karşılayabilsin. Proje kapsamında olimpik ruha ve beceriye sahip gençleri ülke sporuna kazandırmak en önemli hedeflerimiz arasında yer alıyor” ifadelerine yer verdi.
“TOHM PROJESİ SAYESİNDE HAYALLERİMİ GERÇEKLEŞTİRİYORUM”
Geleceğin şampiyon isimlerinin yetiştiği TOHM Projesi kapmasında çalışmalarını sürdüren milli sporcular, uluslararası şampiyonalarda elde ettikleri başarılarla adlarından sıkça söz ettiriyor. Kazakistan'ın Almatı şehrinde düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası’nda altın madalya kazanan Ayşegül Çoban, çalışmalarını TOHM projesi kapsamında Konya’da sürdürüyor. Madalya kürsüsünde en üst basamakta yer aldığı için büyük bir gurur yaşadığını belirten Çoban, bu başarıyı kazanmasında projede yer almanın önemli rol oynadığını söyledi.
 "SORUNLARIMIZ ÇÖZÜLDÜ"
 Hayallerini TOHM Projesi sayesinde bir bir gerçekleştirdiğini kaydeden Çoban, “Yaklaşık 1 yıldır projede yer alıyorum. Buraya antrenörümün yönlendirmesi sonrasında katıldım. Devletimizin katkıları sayesinde birçok farklı konu başlığında sorunlarımız çözüldü. Buradaki arkadaşlarımız eğitimlerin de ayrı kalmıyor ve hem okullarını hem de antrenmanlarını bir arada yürütüyor. Böylesine önemli olanaklara sahip olduğumuz için Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
“PROJEDE EDİNDİĞİM TECRÜBELERİ MADALYALARLA SÜSLEMEK İSTİYORUM”
Güreşte ise Yıldız Erkekler Avrupa Şampiyonası’nda serbest stilde Avrupa Şampiyonu olan Ali Çam, projeyle birlikte hayatının büyük bir düzene girdiğini belirtti.
 Projenin Kahramanmaraş’ta da olmasının kariyeri açısından büyük bir atılıma sahip olduğunu kaydeden Çam, “Milli takım antrenörleriyle aynı ortamda çalışmak gelişimimiz için çok büyük bir avantaj oldu. Bizlere karşı çok ilgililer. Projenin amacı geleceğin olimpiyat şampiyonlarını yetiştirmek ben de bu hedef doğrultusunda çalışmalarımı aralıksız sürdürüyorum. 2016 ve 2020 Olimpiyat Oyunları’nda ülkemi başarıyla temsil etmek istiyorum” şeklinde konuştu.
 AİLELER DE TOHM PROJESİ’NDEN MEMNUN
 TOHM Projesi kapsamında çocuklarının sporla hayata tutunduklarını kaydeden aileler, söz konusu yatırım sonrasında Türk sporunun büyük kazançlar sağlayacağını belirtiyor. Ayşegül Çoban’ın babası Ali Çoban, kızının başarılarıyla büyük gurur yaşadıklarını belirterek, “Ayşegül’ün elde ettiği dereceler, gelecek adına hem hocalarını hem bizleri umutlandırıyor. Kızımı inşallah olimpiyat şampiyonu olarak da görürüm. Bir baba için daha büyük mutluluk olamaz. Bu proje sayesinde kızımın gelişimini daha yakından gözlemleme şansımız oluyor. Böylesine önemli projelerin ülke sporuna büyük katkılar sağlayacağına inanıyorum” açıklamasında bulundu.
 Ali Çam’ın babası Nihat Çam ise, TOHM Projesi sayesinde oğlunun eğitimle sporu bir arada başarıyla götürebildiğini ve planlı, programlı bir yaşama kavuştuğunu ifade etti.

 
9 ayda 23 projeye destek
 
ESOB’ta ‘Kapımız Esnafa Açık’ protokolü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kayakta büyük hedef
Türkiye Kayak Federasyonu (TKF), ülke sporuna ve ekonomiye büyük katkı ...
Erzurumspor maçını Savcı yönetecek
Erzurumspor’un evinde oynayacağı Bayburt Grup Özel İdare Gençlik ve Spor ...
Erzurum 2019 EYOF’ için ilk adım
2019 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali (EYOF) Erzurum Adaylık Başvuru ...
 
Ayvalıkgücü Belediyespor’a yeni Başkan
Erzurumspor’la birlikte Spor Toto 3’üncü Lig 3’üncü gurupta bulunan ve ...
Futbolda 5 gururumuz
Erzurumlu futbolseverler, Spor Toto 3’üncü Lig 3’üncü gurupta Erzurumspor ...
Erzurumlu karatecilerden Samsun çıkarması
Türkiye Ümit Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası Samsun’da yapılacak. ...
 
Aşkaleli 2 Sporcu Turkısh Open’de yarışacak
Aşkaleli iki sporcu Antalya’da düzenlenecek olan Turkish Open turnuvasında yarışacak.
Erzurumspor 2012-2013 sezonunu arıyor..
Erzurumspor Spor Toto 3’üncü Ligdeki son üç yıllık serüveninde en iyi ...
Liseler filede yarışıyor
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva