Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Mehmetçik barış ve huzurun teminatı
Mehmetçik barış ve huzurun teminatı
Tekin ‘Orijinal Atatürk Portresi Sergisi’ni açtı
Tekin ‘Orijinal Atatürk Portresi Sergisi’ni açtı
Bak: ’Emanete sadakat ve vefa ile sahip çıkacağız’
Bak: ’Emanete sadakat ve vefa ile sahip çıkacağız’
Erdoğan gençliğe seslendi
Erdoğan gençliğe seslendi
Bahçeli, ‘Dün başardık, bir kez daha başarırız
Bahçeli, ‘Dün başardık, bir kez daha başarırız
HABERLER>ARAŞTıRMA
10 Ekim 2012 Çarşamba - 06:55

Erzurum'da ihracat Baharı

Erzurum’a gelen Bulgaristan İnşaat Malzemeleri Alım heyeti bölge ihracatçısıyla bir araya geldi.

Erzurum da ihracat Baharı

Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği’nin (DAİB) davetlisi olarak Erzurum’a gelen Bulgaristan İnşaat Malzemeleri Alım heyeti bölge ihracatçısıyla bir araya geldi.
Palandöken Kayak Merkezi’ndeki Xanadu Otel’de düzenlenen programda açılış bölümünün ardından Bulgar ve Türk işadamları ikili iş görüşmelerinde bulundu.
ŞENGEL SUNUM YAPTI
TİM ve DAİB sinevizyon gösterilerinin ardından açılış konuşmasını yapan DAİB Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Şengel, Türkiye ve Bulgaristan adına hayırlı bir girişim olarak düzenlenen bu organizasyonda bir araya gelmelerinin mutluluk verici olduğunu belirterek, “Alım heyetleri ülkemiz ihracatçısı, yatırımcısı ve iş adamlarının ilişkilerini geliştirmek istedikleri ülke işadamlarının ülkemizde misafir edildiği, ikili iş görüşmeleri ve üretim tesisleri ziyareti gibi faaliyetlerin gerçekleştirildiği programlardır. Alım heyeti programları çerçevesinde karşılıklı olarak iki ülke işadamlarının yapılan görüşmeler sonucu iş bağlantıları kurmaları, ürünlerini daha iyi tanıtmaları, görüşmeler sonucunda oluşan güven neticesinde yeni ortaklıklar oluşturmaları gibi imkanlar sağlanmaktadır. Bu vesile ile mesafe, sınır, zaman gibi kavramları önemsiz gören, engel tanımayan insanlar, bir bölgenin, bir ülkenin ve belki daha ilerisinde dünyanın yarınları için bir çok alanda çaba göstererek toplumların önünde gider ve o toplumları gelişimci fikir ve davranışlarla etkileyerek, işbirlikleri ve paylaşımlarından yeni güçler oluşturur ve insanlığın yaşamında yepyeni pencereler açarlar” dedi.
İHRACATÇILARIMIZIN YANINDAYIZ
Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği olarak öncelikli amaçlarının firmaların uluslar arası piyasalarda rekabet gücünün artırılması ve ihracat potansiyeli olan ürünlerin dış pazarlarda daha etkin tanıtımı yönünde yapacakları çalışmalarla yeni ihracatçılar kazanmak, mevcut pazarda ki payımızı artırmanın yanında yeni pazarlara kalıcı bir şekilde girmek, ihracata konu ürün yelpazesini genişletmek ve böylece bölge ihracatında yakalanan artış eğilimini sürdürülebilir hale getirmek olduğunu anlatan Şengel, “Düşünen fikir oluşturan üreten, çalışan, cesaret eden, risk alan, istihdam sağlayan, katma değer oluşturan, mücadele eden kendi dünyasından çıkıp dış dünyaya açılan rekabet eden bir saniye durmadan koşan, hep koşan ihracatçılarımızın yanındayız” diye konuştu.
HEDEF BÖLGE İHRACATINI ARTIRMAK
DAİB Yönetim Kurulu Başkanı Şengel daha sonra şunları kaydetti; “Bu alım heyetinden öncelikli beklentimiz, Bulgaristanlı işadamları ile bölgemiz ihracatçıları, iş adamlarını, sanayicilerini ve esnafını bir araya getirerek, insanlarımızın birbirini daha yakından tanıyacağı, karşılıklı sıcak ilişkiler geliştirmek neticesinde, karşılıklı menfaatlere dayalı alış veriş ilişkilerini kurarak ülkelerimizin gelişimine, dış ticaret hacmine katkıda bulunacağı bir platform oluşturulmalıdır. Ticarete konu olabilecek malların çeşitlendirilmesi ve ülkelerarası ticaretin karşılıklı yarar ve denge esası çevresinde geliştirilmesine yönelik düzenlemelerin ülkelerimiz arasındaki ticaretin istenilen seviyelere gelmesinde önemli rol oynayacağı kanaatindeyiz. Bu toplantının iki ülke arasındaki özellikle bölgemizden yapılan ihracatın artmasına katkıda bulunmasını temenni ederken, şahsım ve yönetim kurulumuz adına bu organizasyonun gerçekleşmesinde başta Ekonomi bakanımız sayın Zafer Çağlayan olmak üzere Ekonomi Bakanlığımız yetkililerine ve emeği geçen herkese en kalbi şükranlarımı sunarım.”
Açılış bölümünde Bulgaristan Alım heyeti adına konuşan Paragon Holding temsilcisi Velichko Dosev ve Gremeks şirketi temsilcisi Boiko Lubomirov Kunchev Erzurum’da gördükleri yakın ilgiden son derece memnun olduklarını belirterek, bu tür programların iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesine önemli katkılar sağlayacağına inandıklarını söyledi.

 
Küçükler’den yolsuzluk açıklaması
 
Akdağ Suriye olayını ele aldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TİM ihracat verilerini açıkladı
Türkiye ihracatçılar Meclisi Eylül dönemi ihracat verilerini açıkladı.
Turizmde yeni yaklaşım
KUDAKA Kış ve Spor Turizm Başkanı Alim, Cup ve Atlı Polis projelerine ...
Medrese geleneği araştırılıyor
(MŞÜ), ‘Medrese Geleneği ve Modernleşme Sürecinde Medreseler’ adlı uluslararası sempozyum başladı.
 
Erzurum'da Mağara Turizmi adımı
Erzurum İl Genel Meclisi Ekim dönemi toplantılarına dün yapılan oturum ile devam edildi.
İl Koordinasyon Kurulu toplandı
İl Koordinasyon Kurulu 4. dönem toplantısı yapıldı.
‘Daha İyi Bir Dünya’yı tartıştılar
WWF-Türkiye Hukuk İşleri Müdürü Engin Şenol “Binalarda Enerji Verimliliği ...
 
Eğilmez uyardı
Eğilmez, Ermenilerin Lübnan’ın Anjar kasabasında “ Nor Asala” yani yeni ...
Arıcılıkta uluslararası açılım
Ratia, 120 yıllık bir organizasyonun başkanı olduğunu ifade ederek, "Birliğimiz ...
Uzmandan Ailelere uyarı
Yazar Sıtkı Aslanhan, verdiği seminerlerde "Aile içi iletişim, Çocuğun ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva