Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Yiğit Danıştay Başkanlığına yeniden seçildi
Yiğit Danıştay Başkanlığına yeniden seçildi
ASHB’den bir ilk
ASHB’den bir ilk
Tekin’den öğretmen ataması açıklaması
Tekin’den öğretmen ataması açıklaması
‘TBMM hürriyet mücadelesinin sembolü’
‘TBMM hürriyet mücadelesinin sembolü’
Erdoğan’dan vicdan ve kararlılık vurgusu
Erdoğan’dan vicdan ve kararlılık vurgusu
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
15 Ocak 2019 Salı - 12:31

Erzurum'da 2023 Eğitim Vizyonu Tanıtım konferansı

Aklın ve Kalbin Tekilliğini Yakalamalıyız 

Erzurum da 2023 Eğitim Vizyonu Tanıtım konferansı

2023 Vizyon Belgesi Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Yaşar Yıldırım, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri ve ilimizde görev yapan okul idarecilerinin ve öğretmenlerin katılımıyla Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. 
Konferansın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Yaşar Yıldırım: “Her gün değişen ve gelişen dünyada bilimsel ve teknolojik değişimlere ayak uyduramayan ülkeler geri kalmaya mahkumdurlar. Dünya ülkeleri arasında layık olduğumuz yeri alabilmek ve varlığımızı yükselerek sürdürebilmek için yeni vizyonlar geliştirmeliyiz.
Bu hususta Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemimizin 2023 Vizyonu çerçevesinde, Bakanlığımız 2023 Eğitim Vizyon Belgesini belirlemiş bulunmakta olup biz de Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu konuda çalışmalarımıza başlamış bulunuyoruz. 
Bugün eğitimin kılcal damarları olan siz öğretmen ve yöneticilerimize 2023 Eğitim Vizyonu hakkında bilgi vermek amacıyla sayın bakanımızın da bilgileri dahilinde ilimize davet ettiğimiz 2023 Vizyon Belgesinin hazırlanmasında da katkıları olan Doç. Dr. Erol Duran hocamıza teşriflerinden dolayı hoş geldiniz diyor, saygılar sunuyorum.” dedi. 
Açılış konuşmasından sonra Uşak Üniversitesi Temel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erol DURAN 2023 Vizyon Belgesi Tanıtım ve Bilgilendirme toplantısı çerçevesinde konferans verdi. 2023 Eğitim Vizyon Belgesinin felsefe ve uygulama alanları olmak üzere iki temele dayandığını belirten Duran. “Eğitim Sayın Bakanımızın da dediği gibi bir toplum ödevidir, bunun için tüm paydaşların bu meseleyi sahiplenmesi çok önemlidir. Biz de il il gezerek vizyon belgemizi anlatıyoruz.” dedi. 
Şahsiyet Sahibi Öğrenciler Yetiştirmeliyiz 
Erol Duran, beceri ve tasarım atölyelerinin tüm okul kademe ve türlerinde kurulacağını ifade ederek “Bir meslekle ilişkilendirilerek kurulacak olan bu atölyeler, öğrencilerin el becerisini geliştirmesi açısından çok önemli. İnsanın kendini bilmesi, akıl ve kalple bir çalışması, yerel ve evrensel boyutta düşünmesi gerekir. Beceri ve tasarım atölyeleri, çocukların sportif, sanatsal, kültürel çalışmalarını yapabileceği, el becerisi kazanabileceği, her yörenin kendine özgü becerilerini ortaya çıkarabileceği işlikler olacak. Vizyon Belgesinde şahsiyetin ve iradenin öneminden bahsediliyor. Sanat, spor ve edebiyatın en az bir dalı ile ilgilenen çocuğun şahsiyeti gelişir. Çünkü şahsiyet, yalnızca duygu dalgalanmaları ile oluşur.” dedi. 
Tüm Eğitim Kademelerinde Yenilikler Gelecek 
Okullarda ders saatlerinin ve çeşitlerinin azaltılarak derinleşmeye, kişiselleştirmeye ve uygulamaya daha fazla zaman ayrılacağını ifade eden Duran, eğitim sisteminde çocuğun kendini bulmasıyla ilgili çalışmalara ağırlık verileceğini kaydetti. 
Vizyon Belgesinin stratejik hedefleri ile bilgi veren Doç. Dr. Erol Duran sözlerine şöyle devam etti: “5 yaş erken çocukluk eğitiminde zorunlu olacak. Okul öncesi eğitimde ortak kalite standartları belirlenecek. Kırsal kesimdekilerin okula erişimi için esnek zamanlı ve alternatif ders saatleri getirilecek. 
Temel eğitimde kurulacak olan okul mahalle spor kulüpleri ile çocukların zihinsel ve bedensel yönden gelişimi desteklenirken onları bilgisayar başından kaldırıp aktif spora yönlendirmeyi hedefliyoruz. 
Dilimizin korunması, temel eğitimin omurgası olacak. Çocukların değerlendirilmesi, not yerine beceri temelli etkinlikler doğrultusunda yapılandırılacak. Özel eğitimde mobil platformlar kurularak yerel yönetimlerle ortak çalışmalar yapılacak. Özel yetenekli öğrenciler için Bilim ve Sanat Merkezleri yeniden tasarlanacak, ileri öğrenme düzeyi ile ilgili materyal ve model geliştirilecek. 
Yabancı dil eğitiminde tek tip uygulamadan vazgeçilerek mobil teknoloji ile desteklenen ve bölgenin ihtiyacına uygun olarak şekillendirilen bir dil eğitimine geçilecek. Ortaöğretimde ders çeşitliliği ve saatleri azaltılacak, öğrenciler kendi yetenek ve mizacına uygun dersleri seçebilecek. Fen ve Sosyal Bilimler Liselerinde çalışan öğretmen ve okul yöneticileri için kriterler belirlenecek. Bu okullarda öğrenim gören öğrenciler, üniversitelerin laboratuvarlarından faydalanabilecek. 
İmam Hatip okullarında Arapça ve İngilizce yaz okulu açılacak, akademik ders saati ve türü azaltılacak. Mesleki eğitimde döner sermaye gelirinden alınan %15’lik kesinti, %1’e indirilecek. Türkiye’nin rekabet gücü yüksek milli savunma sanayi sektörüne ara elaman yetiştirilecek. Öğrencinin pratik olarak gerçek iş ortamlarında kalma süresi artırılacak. Üretilen başarılı projelere mikro kredi desteği sağlanacak. Hayat boyu eğitimde ise örgün eğitim çağı dışına çıkmış bireyler için müfredat sadeleştirilecek.” 
Aklın ve Kalbin Tekilliğini Yakalamalıyız 
Doç. Dr. Erol Duran, “Her eğitim sistemi, öğretmenlerin omuzlarında yükselir. Çağın ve geleceğin beceriyle donanmış ve bu donanımı insanlık hayrına sarf edebilen, bilime sevdalı ve ahlaklı çocuklar yetiştirmeliyiz. Aklın ve kalbin tekilliğini yakalamalıyız.” diyerek konuşmasını sonlandırdı. 
Konferansın sonunda tüm katılımcılara teşekkürlerini sunan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yaşar Yıldırım tarafından Doç. Dr. Erol Duran’ a katılımlarından dolayı plaket takdim edildi. 

 
Erzurumlu kaşif yüksek elektrik faturasına son verecek
 
1 yılda 271 bin yolcuya ev sahipliği yaptı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Atatürk Üniversitesinden entegrasyon hamlesi
Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi hız kesmeden devam ediyor. ...
‘’Engelleri sanatla kaldırıyoruz''
Prof. Dr. Necmettin Erbakan Fen Lisesi öğrencileri Gençlik ve Spor Bakanlığı ...
“Okullara katkıyı geleceğe katkı olarak görüyoruz”
Erzurum MNG Alışveriş ve Yaşam Merkezi, sosyal yaşama getirdiği canlılığın ...
 
ATAUNİ’de Eğitim Sendikacılığı gündemi
Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) Erzurum 1 Nolu Şube Başkanı ...
Tarihi Okul Olgunlaştırma Ensitüsü olacak
Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı faaliyet ...
Türkiye'de 23'üncüsü Erzurum'da açılacak
DADAŞ GAZETESİ HABER MERKEZİ...
 
‘Basın, Halkımızın gören gözü, işiten kulağı, konuşan dili’
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler ...
Eksi 20 derecede okul yolunu tuttular
Çarşamba günü kar yağışı ve tipi sebebiyle eğitime 1 gün ara verilen Erzurum’da, ...
Şehir – Üniversite işbirliğinde Karaçoban açılımı
Karaçoban Kaymakamı Yusuf İzci ve Karaçoban Ziraat Odası Başkanı Sabrullah ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva