Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Tekin: ‘Her türlü öneriye açığız’
Tekin: ‘Her türlü öneriye açığız’
Yerlikaya: ‘6 ayrı organize suç örgütü çökertildi'
Yerlikaya: ‘6 ayrı organize suç örgütü çökertildi'
Öğretmene şiddete hayır!
Öğretmene şiddete hayır!
Erdoğan Çalışma Meclisi'ne seslendi
Erdoğan Çalışma Meclisi'ne seslendi
Özvar akreditasyon verilerini paylaştı
Özvar akreditasyon verilerini paylaştı
HABERLER>GUNDEM
15 Ağustos 2014 Cuma - 09:45

Erzurum TKDK'dan yatırımlara tanıtım yaklaşımı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK)Erzurum İl Koordinatörlüğü tarafından desteklenen projelerin uygulama sürecini yerinde görmek üzere tanıtım ve teknik gezisi düzenlendi.

Erzurum TKDK dan yatırımlara tanıtım yaklaşımı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Erzurum İl Koordinatörlüğü’nden destek alarak hayata geçirilen projelerin yerinde görülmesine yönelik düzenlenen tanıtım gezisinde konuşan İl Koordinatör Vekili  Dr. Atilla Özlü, Aziziye ilçesine bağlı Atlıkonak, Çiğdemli  ve Aşkale ilçesine bağlı Koşapınar Köylerindeki  desteklenen projelere ilişkin  bilgiler verdi.

Özlü, “Erzurum İl Koordinatörlüğünün Ekim 2011 tarihinde çıktığı ilk çağrı döneminden bu güne kadar 56 projenin sözleşmeleri imzalandı. İmzalanan bu projelerin toplam yatırım tutarı, 49,6 milyon TL. Türkiye Cumhuriyeti ve AB’nin ortak hibe desteği ise 23,34 milyon TL olarak gerçekleşti. Daha sonra imzalanan bu sözleşmelerin 45 tanesinin ödemesi yapılarak, kalan 11 projenin ise bir kısmının yapım işleri, bir kısmının da makine ekipman alım süreçleri devam ediyor. Bu yıl içerisinde ödemeleri yapılacak.”bilgisini verdi.

 İl Koordinatörlüğü olarak önümüzdeki birkaç ay içerisinde çıkacakları 13. Çağrı döneminde amaçlarının proje sayısını artırmak olduğunu dile getiren Özlü, Hibe desteklerindeki artışı yatırım ajanslarının çeyiz sandığı olarak yorumladı. Özlü, “TKDK Erzurum İl Koordinatörlüğü olarak IPARD programı kapsamında yeni veya mevcut tarımsal işletmelerin AB standartlarına yükseltilmesine yönelik yapılacak her yatırım ve destek verilen her yeni projenin Erzurum’un gelişmesi için yeni bir istihdam alanı, gelişmişlik için yeni bir basamak ve yarınlara ulaşma adına atılmış güçlü bir adım teşkil etmektedir. Ayrıca yapılan desteklerle ilimizin sosyo-ekonomik gelişmişliği üzerinde itici bir güç meydana getirmektedir.” Dedi

YATIRIMLARA GEZİ

İlk olarak Aziziye ilçesine bağlı Çiğdemli köyünde kurulan 100 Büyük Baş süt üretim tesisinde incelemelerde bulunan Özlü, proje hakkında bilgi verdi. Özlü, “İşletme sahibi Şakir Demirci şirket adına bu projeyi İl Koordinatörlüğümüze 7.  Başvuru çağrı döneminde sunmuştu.  Yüzde  65 oranında hibe desteğinden yararlanarak hayata geçirdiği bu işletmenin toplam yatırım tutarı 2 milyon 523 bin TL.

Daha sonra Aziziye ilçesine bağlı Atlıkonak köyüne geçen Özlü, Burada kurulan 100 Büyükbaş süt üretim tesisi projesinde incelemelerde bulundu. Özlü, projenin içeriğiyle ilgili şu bilgileri verdi:  Bu proje İl Koordinatörlüğümüze 6.  Başvuru çağrı döneminde şirket yetkilisi Serdar Çevrim tarafından sunulmuş ve yüzde 65 oranında hibe desteği almış bir tarımsal işletmedir.  2013 yılı sonlarına doğru tamamlanan bu projenin toplam yatırım tutarı 2 milyon 223 bin TL.

Aziziye’den Aşkale ilçesine bağlı Koşapınar Köyünde kurulan Özden Arıcılığı Geliştirme Projesini denetleyen Özlü,  “ Bu proje İl Koordinatörlüğümüze 9.  Başvuru çağrı döneminde sunulmuştur. 178 bin TL uygun harcama tutarı olan bu projenin yüzde 50 desteklenmiş olup toplam 89 bin TL destek ödemesi yapılmıştır.”

ÖZLÜ’NÜN DEĞERLENDİRMESİ

Yapılan gezi ve incelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Özlü, “Bu gün hibe desteklerimizle hayat bulan projelerde işletme sahipleri ile siz değerli basın mensupları önünde ortaya koymuş olduğumuz bu fotoğraf, inanıyorum ki potansiyel faydalanıcı olarak nitelendirdiğimiz çiftçi ve yatırımcıların İl Koordinatörlüğümüzün sunduğu son derece cazip fırsatlarla buluşmasına oldukça önemli bir katkı sağlayacağı kanaatindeyim. Erzurum il Koordinatörlüğü olarak hedefimiz il koordinatörlüğümüz sınırları içerisinde destek kapsamımızda işletme yapmayı planlayan, yatırımcıya veya potansiyel faydalanıcıya ulaşmaktır.” dedi

YATIRIMCIDAN TEŞEKKÜR

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Erzurum İl Koordinatörlüğü olarak IPARD desteği  alan İşletme sahibi Şakir Demirci, bu projenin herkes için önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

Demirci, “2013 yılı sonlarına doğru bu projeyi tamamlayarak, 100 tane Almanya’dan gebe düğe getirdik. Bu Almanya’dan getirdiğimiz pedikli gebe düvelerden oldukça yüksek miktarda süt elde ediliyor. Böylelikle hem tarımsal anlamda destek sağlamış olacağım, hem de bu proje sayesinde  kendi işimin patronu oldum. Projeye desteklerinden dolayı Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK)Erzurum İl Koordinatörlüğü yetililerine teşekkür ediyorum.” diye konuştu

 
Erzurum İMO deprem gerçeğine dikkat çekecek
 
Sığır Çiçeğine savaş
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum İMO deprem gerçeğine dikkat çekecek
İnşaat Mühendisleri Odası Erzurum Şubesi Başkanlığı, 17 Ağustos 1999 depreminin ...
Vergi bilgilendirmesinde yeni süreç
6 Bölümden oluşan Torba Yasa’da 5 bölüm onaylandı. Yasanın onaylanmasıyla ...
Mumcu Caddesi’ne yeni vizyon
Mumcu caddesindeki park sıkıntısı nedeniyle imza toplayan esnaf, Büyükşehir ...
 
Büyükşehir'den taksimetre uyarısı
Türkiye Şoförler Odası Erzurum Şubesi, taksimetrelere zam yaptı. Büyükşehir ...
Batı'den STK'lara teşekkür
Kentten ayrılmadan önce Batı, veda ziyaretlerini sürdürüyor. ER-VAK Başkanı ...
Altıparmak’tan kamu denetimi
Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Kurumları gezerek kurum müdürlerinden ...
 
Nazife ana gözyaşlarıyla uğurlandı
Erzurum Barosu eski Başkanı Avukat Sadullah Kara’nın annesi Nazife Kara ...
ASİMDER, Azerbaycan şehitlerini mevlidle andı
Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Marmara ...
76 Bin kişi gün sayıyor
76 Bin 89 mükellef torba yasasında gün sayıyor.
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva