Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>KÜLTÜR & SANAT
13 Mart 2021 Cumartesi - 12:59

Erzurum Sağlık Turizminde ilk 6 il içinde

Uçar, ‘Ülkemizde sağlık turizmi denildiğinde bugün için sırasıyla İstanbul, Ankara, Antalya, İzmir, Erzurum ve Yalova öne çıkan illerimiz. Dental sağlık turizmi açısından ise özellikle İstanbul, İzmir, Antalya ve Muğla ön planda yer alıyor' dedi.

Erzurum Sağlık Turizminde ilk 6 il içinde

Türkiye’de son 10 yılda 3 kat büyüme performansı gösteren sağlık turizmi 2021’in ikinci yarısında yeniden atağa kalkmaya hazırlanıyor. Yılda 100 bin sağlık turisti diş tedavileri için Türkiye’yi tercih ediyor.
TÜİK verilerine göre, 2019’da sadece tedavi amaçlı Türkiye’yi ziyaret eden sağlık turisti sayısı 662 bin. Dünyada diş tedavilerinin toplam sağlık turizmi içindeki payı yüzde 25 seviyelerinde. Yılda 100 bin sağlık turisti ise diş tedavileri için Türkiye’yi tercih ediyor.
Diş Malzemeleri Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Erkan Uçar, sağlık turizminde bu yıl 2019 rakamlarının geçilebileceğini ifade etti. Türkiye’nin sağlık turizminde son 10 yılda ciddi yatırımlar gerçekleştirdiğinin altını çizen Uçar şöyle konuştu: “Sağlık turizminin son beş yıllık ortalama büyüme performansı yüzde 25 seviyelerindeydi. Pandemi yılında büyüme ivmesi doğal olarak düşüş eğilimine girdi ancak önümüzdeki günlerde aşılamanın devamı ve uluslararası uçuşların başlaması ile birlikle 2021 yılında ivmelenme bekliyoruz. 2021 yılı işlem hacimlerinde 2019 rakamlarının aşılmasını bekliyoruz. Dünyanın kayıp yıl olarak nitelendirdiği 2020’de diş tedavileri için Türkiye’yi tercih eden yabancıların sayısı 100 bini buldu. Dünyanın yavaş yavaş eski normale dönmesi halinde bu rakamın bu yıl en az yüzde 15 oranında artacağını tahmin ediyoruz”.
Uçar, sağlık turistlerinin tedavi tercihleri ile ilgili “Ülkemiz sağlık turizmi açısından birçok avantajı bir arada barındırıyor. Turizm ülkesi olmamız, diş hekimliği alanında ileri teknolojilere ve eğitimli diş hekimlerine sahip olmamız ve tedavilerdeki fiyat avantajları ülkemizin başlıca tercih sebepleri. Tedavi tercihleri açısından baktığımızda ise estetik diş dolgusu, beyazlatma, implant, ortodonti, estetik lamina, gülüş estetiği ve diş protezleri olduğunu görüyoruz. Diş hekimliği alanında son 10 yılda yaşanan teknolojik gelişmeler ve ülkemiz diş hekimlerinin kendilerini yenilenen ve gelişen teknolojilere hızlı ayak uydurması ülkemiz diş hekimliğinin dünyada öne çıkmasına da neden oldu. Diş tedavileri için Türkiye’yi ziyaret edenlerin memnuniyet oranı yüzde 90’lara ulaşmış durumda. Bununla birlikte, 2023 sağlık turizmi hedefimiz 10 milyar dolar. Dental alanının da buna bağlı olarak 2.5 milyar dolar büyüklüğe ulaşmasını öngörüyoruz. Sadece Avrupa Birliği ülkelerinin ağız ve diş sağlığına ayırdıkları rakam 75 milyar dolar. Bunlara Körfez bölgesi, Rusya, Türki Cumhuriyetleri de eklediğimizde ihracatımız açısından sağlık turizmi ve dental sağlık turizminin ne denli önemli olduğu görülüyor. Ülkemizde sağlık turizmi denildiğinde bugün için sırasıyla İstanbul, Ankara, Antalya, İzmir, Erzurum ve Yalova öne çıkan illerimiz. Dental sağlık turizmi açısından ise özellikle İstanbul, İzmir, Antalya ve Muğla ön planda yer alıyor” dedi.
Türkiye dünya liginde ilk 10'da
Türkiye’nin sağlık turizmi alanında dünyada ilk 10 ülke arasında yer aldığına dikkati çeken Uçar, “Forbes’in verilerine göre, 5 yıllık projeksiyonda yüksek büyüme sağlayan sektörlerin başında sağlık turizmi geliyor. Sektörün işlem hacmi her yıl ortalama yüzde 24 oranında artış kaydediyor. Türkiye olarak da bizim bu doğrultuda ara vermeden çalışmalarımızı sürdürmemiz çok önemli. Dünya geneline bakıldığında ülkemiz sağlık turizmi açısından ilk 10 ülke arasında yer alıyor. Dental sağlık açısından bölgemizde öne çıkan ülkeler Macaristan, Polonya, Romanya, Bulgaristan ve Hırvatistan olarak öne çıkıyor. Sağlık turizminin büyümesi, yerli üretim payımızın büyümesi ile doğru orantılı” ifadelerini kullandı.

 
Bilecik’te 12 Mart coşkusu yaşandı
 
Berat Özdemir Erzurumspor maçında yok
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bilecik’te 12 Mart coşkusu yaşandı
Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 103'üncü yılı Bilecik'te dualarla kutlandı.
Erzurum Post Gazetesi yayına başladı
Erzurum-Türk basın tarihinde köklü birsahip olan Erzurum basınına yeni bir gazete daha katıldı.
Genç Memur-Sen üyelerinden basın açıklaması
Erzurum Genç Memur-Sen üyeleri 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. ...
 
‘Allah, şanlı ordumuzu daima muzaffer kılsın’
Erzurum Valisi Okay Memiş, 12 Mart Erzurum’un Düşman İşgalinden Kurtuluşu ...
Şanlı Türk bayrağı Erzurum’dan Çanakkale’ye uğurlandı
18 Mart Çanakkale Zaferinin 106. Yıldönümü ve Şehitler Günü münasebetiyle ...
Erzincanlı, minik hafız adayları ile buluştu
Erzurum İl Millî Eğitim Müdürlüğü ERBAP (Erzurum Başarıyı Arttırma Programı ...
 
AYK’den iki yeni eser
Belçika Basını ve Diplomatik Belgelerine Göre Türk Kurtuluş Savaşı (1919-1922) ...
Türk Dil Kurumundan yeni kitap: Altun Yaruk
Engin Çetin tarafından hazırlanan Altun Yaruk VIII. Kitap, Türk Dil Kurumu ...
Hurdaları sanat eserine dönüştürüyor
Erzurum Oltulular Derneği Başkanı Ressam ve Heykeltıraş Hakan Demir Pandemi ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva