Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Koca kuduz vakalarına ilişkin konuştu
Koca kuduz vakalarına ilişkin konuştu
ASHB’den yeni proje
ASHB’den yeni proje
Adalette reform dönemi
Adalette reform dönemi
Çelik: ‘Cumhur İttifakı yoluna devam etmektedir’
Çelik: ‘Cumhur İttifakı yoluna devam etmektedir’
‘Cumhurbaşkanımızın sonuna kadar yanındayız’
‘Cumhurbaşkanımızın sonuna kadar yanındayız’
HABERLER>KÜLTÜR & SANAT
14 Ağustos 2011 Pazar - 14:27

Erzurum Ramazan Eğlenceleri Mamak'ta

Mamak Belediyesi Ramazan Etkinlikleri bu kez Erzurumluların düzenlediği geceyle ziyaretçilerine eğlenceli bir akşam yaşattı.

Erzurum Ramazan Eğlenceleri Mamak ta

Mamak Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Erzurumluların düzenlediği gecede AK Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu da hemşehrilerini yalnız bırakmadı. 
Ramazan ayında hemşehrileriyle geleneklerini  yaşama fırsatı bulduğunu dile getiren Yavilioğlu, MamakBelediye Başkanı Mesut Akgül'e teşekkür ederek şunları kaydetti. 
"
Erzurum'un burada yaşandığını görmek beni çok mutlu etti. Kültürümüzün diğer kültürlerle kaynaşması, tanıtılması bana gurur verdi. Bu  akşam ben de bırakılan iz, yürekten  konuşan, yürekten sazını okuyan aşıklar. Ramazan ayı da aynı bunun gibi yürekle  konuşulan, yürekten  dinlenen bir ay. Bizim medeniyetimiz başkasını düşünen yürekli bir medeniyet. Bu rahmet ayının Afrika'ya açıldığını görüyoruz. Milletimizin gönül kapılarının Somali'ye açıldığını görüyoruz. Sosyal belediyeciliğin gerekliliğini yerine getirerek, hemşehrileri bir arada buluşturan, nesillere gelenek ve görenekleri tanıtma  fırsatı veren aynı zamanda kendisi de Erzurumlu olan Mamak Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. " 
Erzurum İktisadi Sosyal Araştırma ve  Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Veysel Karani Aksungur da bu tür organizasyonlarla kardeşlik coşkusunun, hemşehri dostluğunun pekiştiğini ifade etti. 
Karani, "
Ankara'da 300 bin Erzurumlu yaşıyor. Amacımız, hemşehri dostluğunu, kardeşliğini geliştirmek, yardımlaşmayı sağlamak. Erzurum türküleri, folklorik değerleri ve yetiştirdiği büyükleri ile büyük önem kazanır . Yüzlerce hemşehrimiz bugün bu alanda kardeşlik, coşkusunu birlikte yaşıyor. Geleneksel hale gelen Ramazan eğlencelerinde hemşehrilerimizle buluşmaktan çok mutluyuz" diye konuştu. 
AK Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu, AK Parti Mamak İlçe Başkanı Davut Erdem ve MamakBelediyesi Başkan Vekili Selçuk Soylu sahnenin bulunduğu alana gitmeden önce dernek federasyonlarının stantlarını gezdi. 
Gecede 
Erzurum'un mahalli sanatçısı Mehmet Aydın, Erzurumlu aşıklar Muhsin Vural, Aşık Beyzade ve Zeki Erdali sazlarını ele alarak türkülerini  konuşturdu. Gecede Erzurum Bar ekibinin oynadığı Oyunla büyük coşku yaşanırken, ardından sahneyi sırayla türküleriyle mahalli sanatçı Şeyda Erdali ve Grup Doğu aldı. Bir araya gelmenin mutluluğunu yaşayan Erzurumlular gecede halaylar çekti, çalınan türkülere hep bir ağızdan eşlik etti. 

 
Hareket halindeki kamyonet alev saçtı!
 
Erzurum'da Sılajlık Mısır üretimi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mükerrem Kemertaş'la Erzurumla buluştu
Ramazan şenliklerinde, TRT Türk halk müziği sanatçısı Mükerrem Kemertaş, ...
Narman Tanıtımına sanat desteği
Narmanlı ressam Mustafa Turanoğlu, Leonardo da Vinci'nin ünlü tablosu ...
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva