Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Yiğit Danıştay Başkanlığına yeniden seçildi
Yiğit Danıştay Başkanlığına yeniden seçildi
ASHB’den bir ilk
ASHB’den bir ilk
Tekin’den öğretmen ataması açıklaması
Tekin’den öğretmen ataması açıklaması
‘TBMM hürriyet mücadelesinin sembolü’
‘TBMM hürriyet mücadelesinin sembolü’
Erdoğan’dan vicdan ve kararlılık vurgusu
Erdoğan’dan vicdan ve kararlılık vurgusu
HABERLER>EKONOMÄ°
6 Haziran 2018 Çarşamba - 12:19

Erzurum Mayıs ayı TÜFE’si açıklandı

TÜİK Mayıs ayı Erzurum İstatistik Bölgesi TÜFE sonuçlarını açıkladı

Erzurum Mayıs ayı TÜFE’si açıklandı

TÜİK Mayıs ayı Erzurum İstatistik Bölgesi TÜFE sonuçlarını açıkladı. Erzurum İstatistik Bölgesi’nde, fiyatlar Nisan ayına göre yüzde 1,93 oranında artış kaydetti. Yıllık fiyat artış oranının yüzde 12,89 olarak belirtildiği Erzurum Bölgesi’nde, fiyatlar 2017 aralık ayına göre de yüzde 6,52 oranında arttı, 12 aylık ortalamalara göre fiyat değişim oranı da yüzde 11,34 olarak hesaplandı.

MAYIS 2018 DÖNEMİ TÜRKİYE ORTALAMASI VE ERZURUM

 TÜFE Nisan  2018 dönemi verileri bazında, Erzurum İstatistik Bölgesi’nde enflasyon, Türkiye ortalamasına göre, aylık bazda yüzde 0,31, yıllıkta yüzde 0,74, 12 aylık ortalamalara göre fiyat değişim oranı yüzde 0.24, 2017 aralık ayına göre fiyat değişim oranı ise yüzde 0,13 oranında üstünde belirlendi.

AĞRI BÖLGESİ MAYIS AYI TÜFE’Sİ

TRA2 Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan istatistik çevresinde aylık bazda fiyatlar yüzde 2,23 oranında artış kaydetti.  Bu bölgede fiyatlar aralık 2017’ye göre yüzde 6,50 oranında artarken, bölgenin yıllık enflasyon oranı yüzde 11,54 olarak bildirildi. Ağrı bölgesinde 12 aylık ortalamalara göre fiyat değişim oranı ise yüzde 10,81 oldu.

MALATYA BÖLGESİ MAYIS AYI TÜFESİ

Malatya istatistik Bölgesi’nde fiyatlar nisan ayına göre yüzde 1,70 oranında arttı. TÜİK verilerine göre TRB1 Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli İstatistik Bölgesi’nde 6 aylık ölçekte yüzde 6,77, yıllık bazda ise yüzde 13,07 oranında fiyat artışı tespit edildi. Malatya bölgesinde 12 aylık ortalamalara göre fiyat değişim oranı da yüzde 11,82 olarak tespit edildi.

VAN BÖLGESİ MAYIS AYI TÜFESİ

Nisan 2018 döneminde, TRB2 Van, Muş, Bitlis, Hakkari Bölgesi’nde fiyatlar aylık bazda yüzde 2,02 oranında artış gösterdi. Van bölgesinde 6 aylık enflasyon yüzde 5,73, yıllık enflasyon yüzde 12,61 ölçeğinde belirlendi. Van Bölgesinde 12 aylık ortalamalara göre fiyat değişim oranı ise yüzde 11,98 düzeyinde belirlendi.

MAYIS AYI TÜFE’SİNDE BÖLGENİN ENLERİ

 DOSİAD analizlerine göre, Doğu Anadolu Bölgesi illerini içeren 4 istatistik bölgede Mayıs 2018 dönemi bazlı TÜFE’nin en yüksek olduğu bölgeler aylıkta yüzde 2.23’lük artışla ile Ağrı Bölgesi, 2017 yılı aralık ayına göre fiyat artışında yüzde 6,77 ile Malatya bölgesi, Yıllıkta yüzde 13,07 ile Malatya Bölgesi, 12 aylık ortalamalara göre fiyat değişim oranında da yüzde 11,98 ile Van bölgesi olarak kaydedildi

TÜFE’NİN EN DÜŞÜK ÇIKTIĞI İSTATİSTİK  BÖLGELER

DOSİAD Araştırma Merkezi Analizlerine göre Bölgedeki 4 istatistik alan içinde Nisan bazlı aylık TÜFE’sinin en düşük olduğu Bölge aylıkta yüzde 1,70’lik fiyat artış oranı  ile Malatya Bölgesi, 6 aylık TÜFE’nin en düşük olduğu bölge yüzde 6,50 ile Ağrı Bölgesi, yıllık TÜFE’nin en düşük olduğu istatistik bölge yüzde 11,54 ile Ağrı Bölgesi, 12 aylık ortalamalara göre fiyat değişim oranının en düşük olduğu bölge yüzde 10,81 ile Ağrı Bölgesi oldu

MAYIS AYI ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI

Tüketici fiyat endeksi 2018 yılı Mayıs ayında, bir önceki aya göre yüzde 1,62, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 6,39, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 12,15 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 11,10 artış gerçekleşti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2018 yılı Mayıs ayı ‘Tüketici Fiyat Endeksi’ (TÜFE) verisini açıkladı. Buna göre, TÜFE’de 2018 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 1,62, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 6,39, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 12,15 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 11,10 artış gerçekleşti.

AYLIK EN YÜKSEK ARTIŞ

Aylık en yüksek artış yüzde 5,21 ile giyim ve ayakkabı grubunda oldu

Ana harcama grupları itibariyle 2018 yılı Mayıs ayında endekste yer alan gruplardan, ulaştırmada yüzde 2,32, çeşitli mal ve hizmetlerde yüzde 2,06, lokanta ve oteller ile gıda ve alkolsüz içeceklerde yüzde 1,45 artış gerçekleşti.

AYLIK EN AZ ARTIŞ

Aylık en az artış gösteren grup yüzde 0,15 ile alkollü içecekler ve tütün oldu

Ana harcama grupları itibariyle 2018 yılı Mayıs ayında endekste düşüş gösteren grup olmadı. Ana harcama gruplarından alkollü içecekler ve tütün yüzde 0,15 ile en az artış gösteren grup oldu.

YILLIK EN FAZLA ARTIŞ

Yıllık en fazla artış yüzde 20,02 ile ulaştırma grubunda gerçekleşti

TÜFE’de, bir önceki yılın aynı ayına göre ev eşyası yüzde 16,87, çeşitli mal ve hizmetler yüzde 15,38, lokanta ve oteller yüzde 12,51 ve konut yüzde 11,24 ile artışın yüksek olduğu diğer ana harcama gruplarıdır.

BÖLGESEL VERİLER

Aylık en yüksek artış yüzde 2,66 ile TR81 (Zonguldak, Karabük, Bartın)’da oldu

İstatistiki Bölge Birimleri Sınıflaması (İBBS) 2. Düzey’de bulunan 26 bölge içinde, bir önceki yılın Aralık ayına göre en yüksek artış yüzde 7,77 ile TR61 (Antalya, Isparta, Burdur) bölgesinde, bir önceki yılın aynı ayına göre en yüksek artış yüzde 13,99 ile TR63 (Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye) bölgesinde ve on iki aylık ortalamalara göre en yüksek artış yüzde 12,08 ile TR63 (Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye) bölgesinde gerçekleşti.

Mayıs 2018’de endekste kapsanan 407 maddeden; 58 maddenin ortalama fiyatlarında değişim olmazken, 279 maddenin ortalama fiyatlarında artış, 70 maddenin ortalama fiyatlarında ise düşüş gerçekleşti.

 
Başbakan Yıldırım’dan imar barışı açıklaması
 
Bulutlar’dan istikrar vurgusu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan’dan emeklilere bir müjde daha
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde emeklilerle iftar sofrasında bir araya ...
Erzurum'a bir DÜZGÜN yatırım daha
Düzgün Marketler Grubu, 15. şubesini Yunus Emre Mahallesi Kayakyolu Caddesinde açtı.
Erzurum'dan 5 ayda 9.2 milyonluk ihracat
Türkiye İhracatçılar Meclisi Mayıs ayı ihracat verilerini paylaştı. Erzurum’da ...
 
Akdağ’dan özel sektör tabanlı ekonomi vurgusu
Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Recep Akdağ, bir dizi programa katılmak ...
ETSO’da dış ticaret gündemi
Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB) Yönetimi, Erzurum Ticaret ve ...
Erzurumlu çiftçiler iftarda buluştu
Tarım sektörünün bölgede faaliyet gösteren isimleri Deniz Bank'ın düzenlediği ...
 
Güney Gaz Koridoru açıldı
Güney Gaz Koridoru Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’de düzenlenen törenle açıldı.
Erzurum’un bölge payı açıklandı
Erzurum’un teşvikli yatırım sayısı Doğu Anadolu Bölgesi toplamında nisan ...
KUDAKA Bölgesine 687 yatırım
Erzurum’un KUDAKA İstatistik Bölgesinde teşvikli yatırım payı bu yılın ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva