Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>SAĞLıK & YAŞAM
13 Nisan 2018 Cuma - 14:17

Erzurum BEAH’tan yeni bir başarı

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde kurmuş olduğu Çocuk KVC'de 50. ameliyatını gerçekleştirdiği bir törenle kutladı.

Erzurum BEAH’tan yeni bir başarı

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde kurmuş olduğu Çocuk KVC'de 50. ameliyatını gerçekleştirdiği bir törenle kutladı.

Geçtiğimiz günlerde Erzurum Valisi Sayın Seyfettin Azizoğlu'nun hastanede yaptığı incelemelerde ziyarette bulunduğu çocuk KVC ünitesinin çalışmaları hakkında bilgi alması neticesinde yapılan müdahalelerde 50 ye yaklaştığını bunun da başarıyla neticelenmesi sonucunda ameliyat olan çocuklar ve KVC ekibi ile birlikte kutlanacağı bilgisi verilmişti.

Hastane çok amaçlı konferans salonunda 50. vaka töreni düzenlenerek kutlama pastası kesildi.

Düzenlenen törene Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, İl Sağlık Müdürü Dr.Mahmut Uçar ve hastane yönetimi ile birlikte çalışanlar katıldı.

BİÇER’İN SUNUMU

Programda ilk konuşmayı ameliyatları gerçekleştiren Çocuk KVC uzmanı Op.Dr.Mehmet Biçer yaptı.

Doktor Biçer yaptığı konuşmada; “10 ay önce kurdukları bu ünitede şimdiye kadar 50 ameliyat gerçekleştirdiklerini söyledi. Dr.Biçer 10 ay süren bu maratonda dönemin Sağlık Bakanı Prof.Dr. Recep Akdağ’ın ve şu anki Sağlık Bakanımız Dr. Ahmet Demircan'ın yanı sıra hastane yöneticilerimizin ve yetişmiş olduğum Siyami Ersek hastanesinin kıymetli destekleri ile bu günlere gelmiş bulunmaktayız.

Yaklaşık 10 aylık bir süredir bütün ekibimizle canla başla terle gözyaşı ile sabah akşam gece gündüz çalıştık. Bugün programa varıncaya kadarda 53 hastaya müdahale ederek başarılı operasyonlar gerçekleştirdik şuan bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Başlarken hep istedik ki basit hastalarımız olsun, kolay ile başlayalım fakat isin rengi hiç öyle olmadı. İstatistiki olarak zorluk derecelendirmesinde hasta popülasyonumuz Türkiye’nin önde gelen hastaneleri ile benzer şekilde seyretti . Yani orada ne yapılıyorsa biz de burada aynısını yaptık. Her zaman başarımızı ölçtük ve karşılaştırdık. Sonuçlarımız Erzurum Bölgesel toplantısında çok yoğun ilgi gördü ve övgüler aldı. Kliniğimizin kurulum aşamalarının Türkiye’de çocuk kalp cerrahisinin yayılması acısından örnek teşkil etmesi gerektiği birçok kez vurgulandı. Böyle bir hizmeti Erzurum ilinde gerçekleştiriyor olmak benim için büyük mutluluk kaynağıdır” dedi

Dr.Mehmet Biçer, konuşmasının sonunda kendisine yaptığı ameliyatlarda destek olan tüm ekibine ve yöneticilere teşekkür ederek, “Arkadaşlarım öncelikle ‘çalıştığımız kadar varız’ bunu belirtmek isterim. Gücümüzün sonuna kadar çalışmaya devam devam edeceğiz. 100- 200 daha birçok çocuk hasta bizleri beklemekte inşallah o günleri de hep beraber görürüz tekrar bu başarı hepimizin hizmette durmak yok daha ileri adımlarla yola devam” dedi.

UÇAR’IN DEĞERLENDİRMESİ

Program'da söz alan İl Sağlık Müdürü  Dr.Mahmut Uçar Doktor Mehmet Biçer ve ekibini tebrik ederek ‘Erzurum Bölge hastanemiz artık çalışmalarında çıta üstüne çıta koymuyor kat üstüne kat atıyor burada sayın valimizin ve katılanların nezdinde hepsini kutluyorum’ dedi.

Dr.Mahmut Uçar bu tür etkinliklerin gerek Bölge hastanesi  gerekse müdürlüğe bağlı diğer sağlık kuruluşlarında ve hastanelerinde, emekleri ile başarılara imza atan birimler için de yapılacağını bildirdi

Düzenlenen programda kısa bir konuşma yapan Erzurum valisi Seyfettin Azizoğlu; “Erzurum Beah'ı geçtiğimiz günlerde çeşitli incelemeler yapmak üzere ziyaret ettim hatta Robotla yapılan bir ameliyatı yerinde izledim, sonrasında da çocuk KVC 'yi ziyaret ettim çalışan tüm personelimizi tebrik ederim bu gün gördüğüm şu noktada verdikleri emeklerle özellikle hekim arkadaşlarım hak eden övgüyü hak ediyorlar “dedi.

Düzenlenen kutlama programı sonrası Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu ameliyatları gerçekleştiren Op.Dr.Mehmet Biçer'e ütün başarı belgesi vererek kutladı. Vali Azizoğlu daha sonra 30.ameliyatı olmuş minik Ali İmran Nergiz ve katılımcılarla birlikte 50. vaka pastasını kesti.

 
Şehit Kır mevlidle anıldı
 
Erzurum’da ‘estetik’ açılış
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
3 kişiye umut oldu
Ordu’da motosikletten düşerek ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede ...
Engelliler'den Afrin Şehitlerine vefa
Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından ...
Erbakan Vakfı’ndan MHP’ye ziyaret
Erbakan Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri İl Başkanlığını ziyaret ederek Merhum ...
 
Sekmen’den Avukatlar Günü mesajı
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Avukatlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Merhum Türkeş mevlitle anıldı
Milliyetçi Hareket Partisi Erzurum İl Başkanlığı tarafından, MHP’nin Kurucu ...
Bir günlük kazancını şehit ailelerine bağışladı
Oltulu Fuat Çelik, Oltu Cumhuriyet Mahallesi Erzurum Caddesi üzerinde ...
 
Kaçak göçmenlerde salgın endişesi
Erzurum’a kaçak yollardan gelen çoğunluğu Afganistan uyruklu kaçak göçmenlerin ...
Erzurum UMKE ekibine övgü
Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan “Edirne UMKE ekibimiz, 20 ...
Erzurum’daki okullarda çevre hassasiyeti
Erzurum’da geçtiğimiz yıl 1.000 kilo civarında olan atık pil toplama miktarının ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva