Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>SAĞLıK & YAŞAM
26 Mart 2021 Cuma - 15:17

Erzurum AÇSH Müdürlüğü başarıyı ödüllendirdi

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca engelli ve yaşlı birimlerinde görev yapan personele teşekkür belgesi verildi.

Erzurum AÇSH Müdürlüğü başarıyı ödüllendirdi

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca engelli ve yaşlı birimlerinde görev yapan personele teşekkür belgesi verildi.

Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğünde düzenlenen törene AÇSH İl Müdürü Cemil İlbaş, AÇSH İl Müdür Yardımcısı Celal Bilen, Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdür Yardımcısı Yakup Erzincanlı, Çocuk Destek Merkezi Müdür Yardımcısı Ahmet Gömleksiz ve kurum çalışanları katıldı.

AÇSH İl Müdürü Cemil İlbaş, burada yaptığı konuşmada, pandemi sürecinde kurum çalışanlarının özverili çalışmalarıyla gündeme geldiğini belirterek, bu konudaki çalışmaların bakanlık tarafından ödüllendirildiğini ifade etti.

İlbaş, şunları söyledi:

“Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Erzurum Aile Çalışma ve Sosyal Hizmet İl Müdürlüğü’ ne bağlı bulunan kuruluşumuz, Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü olarak; bir ana hizmet binası, dörtte ek ünite kuruluş olarak hizmet vermektedir. Ana hizmet binamız 72 engelli bireye hizmet vermek üzere dizayn edilmiş olup; şuan fiili olarak 59 engelli bireye; ek ünite kuruluşlarımızdan olan apartman dairesi niteliğinde ki umut evleri 12 kapasiteli olup; filen 11 engelli bireye; diğer yandan yaşlı bireylere ilişkin 8 kapasite ile açılmış olan yaşlı yaşam evinde ise fiilen 5 yaşlı bireye hizmet sağlamaktayız. Ayrıca yatılı bakımın yanında haftanın 5 iş günü mesai saatleri içerisinde engelli bireylerin rehabilitasyonu noktasında 12 kapasiteli olarak hizmet veren gündüzlü bakım merkezimizde bulunmaktadır. İl Müdürlüğümüz bünyesinde resmi ve özel olmak üzere toplamda şuan fiilen 433 engelli ve yaşlı bireye hizmet vermekteyiz. Bilindiği üzere tüm dünyayı etkisi altına alan Covıd-19 pandemisinin Türkiye ye etki ettiği andan itibaren Bakanlığımız Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğünün direktifleri doğrultusunda Kuruluşumuzca da gerekli tedbirleri almış bulunmaktayız. Tedbir olarak; 22 Nisan 2020 tarihinden itibaren personellerimiz 10 ‘ar günlük vardiya usulünce hizmet vermektedir. 10 gün 7/24 esasına göre kuruluşta vardiya usulü çalışma uygulaması gerçekleştirilmektedir. Personellerimize vardiyaya girmeden önce Covıd-19 testi uygulamakta 1 testin sonucuna göre gerekli önlemleri almaktayız. On günlük vardiya sürecinde personellerimizin kurumun dışı temasları kesilmekte olup; kurum içerisinde ise gerekli sosyal mesafe ve hijyen kuralları doğrultusunda hareket edilmektedir.”

Personele sürekli PCR testi yapıldığını belirten İlbaş, “Ayrıca Kuruluşumuzda hizmet gören engelli bireylere ve kurum personellerimize covıd-19 aşı uygulaması gerçekleştirilmiştir. Her personele şimdiye kadar 33 PCR testi uygulanmıştır. Ancak halen dezavantajlı gruba yönelik hizmet veren kuruluşumuzda vardiya usulü çalışma uygulaması devam etmektedir. Her ne kadar covıd-19 pandemisi noktasında alınan tedbirlerden dolayı bir çok imkanın kısıtlı olmasına karşın gerekli önlemleri alarak hizmet alan engelli bireylerimize imkanlar ölçüsünde sağlık, beslenme, bakım, eğitim, sosyo-kültürel faaliyetler, bireysel ve grup çalışmaları, psiko-sosyal ve zihinsel gelişim eğitim ve uygulamaları gibi rehabilitasyon programlarını, personellerimizin üstün gayret ve özverileri ile devam ettirtmekteyiz. Bütün zorluklara rağmen tek hedefimiz Kuruluşumuzun misyon ve vizyon olarak benimsediği; engelli ve yaşlı bireylerin sosyal hayatı kısıtlayıcı zorluklarını aşarak sosyal hayata uyumunu sağlamaktır. İl Müdürlüğümüz bünyesinde resmi ve özel olmak üzere pandemi sürecinde özverili çalışan 270 personelimize Sayın Bakanımızın imzaladığı teşekkür belgeleri takdim edilmektedir. Bu süreçte bizleri yalnız bırakmayan başta Sayın Bakanımız Zehra Zümrüt Selçuk’a, Erzurum Valiliğine, Engelli Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğüne ve yaklaşık 12 aydır büyük özveriyle çalışan personel arkadaşlarımıza ve sağlık çalışanlarımıza teşekkür ederiz” dedi.

 
Kaymakam Perçi ikna etti, hayat kurtardı
 
Milletvekili Aydemir Erzurum’u örnek gösterdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Robotik cerrahi ile bağırsaktan yeni mesane
Prostat ve mesane kanseri tedavisinde yaptığı ameliyatlarla isminden bahsettiren ...
Ölümden döndü, Erzurum’da şifa buldu
Ağrı’da iki hafta önce kardeşiyle oyun oynadığı sırada kova da ki kaynar ...
Karataş esnafla istişare etti
Cumhuriyet Caddesi esnafını ve Erzurum’un en büyük yerel iş merkezleri ...
 
Koca: ‘Salgın ciddi hasarlara neden oldu’
TÜSPE 2021 Sağlık Politikaları Zirvesi’nde konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin ...
Palandöken’de kar kalınlığı 1.2 metreye çıktı
Doğu Anadolu Bölgesi ve Erzurum’da etkili olan yağışlarla Palandöken’de ...
Belediyelere çevre yatırımı desteği
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, geçen yıl belediyelere 572 adet çevre temizlik ...
 
İŞKUR'dan Erzurum İş Gücü Piyasası Araştırması
İŞKUR Erzurum İş Gücü Piyasası Araştırması başlıyor Erzurum Çalışma ve ...
Memur-Sen fesih kararını yorumladı
Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Sıdıka Aydın, İstanbul Sözleşmesi’nin ...
Erzurum’da 95 bin 645 kişi aşı oldu
Sağlık Bakanlığı Aşılama verilerini paylaştı. Erzurum’da 95 bin 645 kişinin ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva