Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Yağışlar arttı
Yağışlar arttı
Gazze'de can kaybı 35 bin 173'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 35 bin 173'e yükseldi
Göktaş ASHB Engelli yaklaşımını paylaştı
Göktaş ASHB Engelli yaklaşımını paylaştı
‘Türkiye Tarımsal GSYH’de Avrupa'da lider’
‘Türkiye Tarımsal GSYH’de Avrupa'da lider’
‘Türk ve Türkiye Yüzyılı, milli bir vizyon hamlesi’
‘Türk ve Türkiye Yüzyılı, milli bir vizyon hamlesi’
HABERLER>SÄ°YASET
17 Şubat 2015 Salı - 09:52

Eroğlu’na Erzurum birifingi

Pazar günü Erzurum’A gelen orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, Vali Altıparmak’tan Erzurum birfingi aldı

Eroğlu’na Erzurum birifingi

Pazar günü Erzurum’A gelen orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, Vali Altıparmak’tan Erzurum birfingi aldı. Vali  Dr. Ahmet  Altıparmak toplantı öncesinde yaptığı konuşmada, Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu’nu Erzurum’da görmekten mutluluk duyduklarını ifade ederek, toplantıyı ilin temel sorunları, yatırımlarını bir arada  değerlendirmek için düzenlediklerini söyledi.
ALTIPARMAK’IN SUNUMU
Bölgede Erzurum’un  doğunun merkezi olmasından öte 13 ile hitap eden bir il olduğunu belirten Vali Altıparmak “Erzurum ne kadar güçlü olursa, ne kadar kalkınırsa bayındır olursa, Erzurum’un sorunları ne kadar çözülürse, bölgede o kadar kalkınmış olacaktır. Bölgede yaşanan göç aynı şekilde Erzurum’un kalkınmasına bağlı olarak duracak ya da devam edecektir” dedi.
Hem kendileri,hem Büyükşehir Belediye Başkanının katkıları sayesinde yapılan çalışmalar ile Erzurum'un kalkınmasının ivme kazandığını, Erzurum’un tarihi dokusunu koruyarak hızla kalkındığını belirtti. Çevre ve turizm dokusunu bir arada değerlendirmek istediklerini kaydeden  Altıparmak, kış merkezi olan Erzurum’da bundan böyle daha yeşil bir ortamda insanlarımızın kayma imkanı bulacağını, kayak merkezlerinde ağaçlandırma konusunda da ciddi bir çalışma gerçekleştirildiğini söyledi. Vali Altıparmak ayrıca yapılan tüm yatırımlarda desteklerini esirgemeyen  Bakan Eroğlun’a, şükranlarını arz ettiklerini  belirtti.
BAKAN EROĞLU’
Toplantı öncesinde açılmalarda bulunan Bakan Eroğlu da, Erzurum’da birçok baraj ve göletin yapımını bitirdiklerini, 148 dere ıslahı yaparak kentti taşkın riskinden kurtardıklarını, DSİ'nin yatırımlarının devam edeceğini  söyledi. Bakan Eroğlu “Erzurum orman açısından son derece fakir. Maalesef geçmişte orman olmadığı için mera olarak kullanılmayan yerler bile mera olarak yazılmış. Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile bir protokol imzaladık. Dedik ki topluca meraları değerlendirelim. Burada hayvancılık fevkalade önemli. Mera olarak kullanılması mümkün olmayacak ama mera olarak yazılan yerleri topluca alalım ve buraları ağaçlandıralım. İkinci bir düşüncemiz de burada köylere yakın alanlarda gelir getirici bir takım türleri dikerek bozuk orman alanlarını ve meralarıda vatandaşlara kura çekip, parsel parsel dağıtalım. Üç yıl bakımı ve dikimi olmak üzere bütün masrafları bakanlığa ait olsun. Geliri de kura çekmek suretiyle vatandaşa verilsin. Vatandaş 'burası benim yerim ve geliri bana ait' diyebilsin. Bu şekilde kırsal kalkınmayla ilgili bir hamle yapalım istiyoruz. Bunun dışında gerekirse bal ormanı kurabiliriz. Burası aynı zamanda kayak merkezi, yayla ve tabiat turizmi olarak ta bir çalışma yapalım.” dedi.
Değerlendirmesinde Nene Hatun Milli Parkı’na da değinen Bakan Eroğlu, park alanının 93 harbini ve manasını ifade ettiğini belirtti. Eroğlu, ‘Nene Hatun Milli Parkı’nda hazırlıklar tamamlandı. 93 harbi milletimizin tarihinde çok önemli bir harptir. Oradaki Nene Sultan ve Dadaşlarının kahramanlığını gelecek nesillere aktarmamız gerekir. Bu ülke kolay, bu vatan kolay kazanılmadı. Şanlı bayrağımız dalgalanıyorsa onların yaptığı büyük kahramanlıklar, şehitlerimizin can siperhane çalışmaları ve canlarını seve seve feda etmeleri neticesinde bugünlere geldik. Bu bakımdan buraları çok iyi tanıtmalıyız" dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu basına kapalı olarak düzenlenen toplantının ardından, Ankara’ya döndü.

 
104 işyerine ceza
 
Ala ve Güllüce’ye övgü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ve Yavilioğlu açıkladı..
Erzurum ve ilçelerinde gerçekleştirilen yatırımlar hakkında bilgi veren ...
CHP Erzurum’da merkez yoklaması yapacak
CHP Parti Sözcüsü Haluk Koç, "CHP, 85 seçim bölgesinin 55'inde milletvekili ...
Güllüce’den çarpıcı tespit
Güllüce, ‘Yabancıya daire satma konusunda, 'Türkiye satılıyor' diyorlar. ...
 
Kazanç MHP’den aday adaylığını açıkladı
Ahmet Kazanç Palandöken Belediyesi’ndeki görevinden istifa ederek Milliyetçi ...
Merkez Parti'den 13 istifa
Merkez Parti Erzurum İl eski Başkanı Mustafa Yıkıcı, Palandöken İlçe Başkanı ...
Beyoğlu, AK Parti’den milletvekili aday adayı oldu
Eğitimci Olcay Beyoğlu’da Ak Parti’den milletvekili aday adayı oldu.
 
25’inci şehir, 25 ülkeye açılıyor
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen Erzurum’un turizm ölçekli tanıtımında ...
‘En önemli dil, gönül dilidir’
Davutoğlu, bazen bilinen dilin, kullanılan kelimelerin önemli olmadığını ...
Bu kez öğretmenler sevindi
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, 50. Yıl Ortaokulu öğretmenlerine ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva