Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>TÜRKÄ°YE
28 Mart 2023 Salı - 01:05

Erdoğan’dan birlik ve kardeşlik iklimi vurgusu

Erdoğan, “Türkiye Yüz Yılı diye ifade ettiğimiz ülkemizin ve milletimizin önümüzdeki asrına dair hayallerimiz, vizyonlarımız, hedeflerimiz için kritik bir tercihin arifesindeyiz. ' dedi

Erdoğan’dan birlik ve kardeşlik iklimi vurgusu

Erdoğan, “Türkiye Yüz Yılı diye ifade ettiğimiz ülkemizin ve milletimizin önümüzdeki asrına dair hayallerimiz, vizyonlarımız, hedeflerimiz için kritik bir tercihin arifesindeyiz. Bizi girdiğimiz hiçbir mücadelede yalnız bırakmayan milletimizin bu defada desteğiyle yanımızda yer alacağına yürekten inanıyorum.” dedi

SAĞLAM VE GÜVENLİ YAPILAR

Erdoğan, “Amacımız 1 yıl içerisinde alt yapısıyla tüm sosyal ve ticari birimleriyle 319 bin konut, toplamda da 650 bin konut inşa ederek deprem bölgesini ayağa kaldırmaktır. Yerinde dönüşecek yerleri de sağlam ve güvenli yapılarla şehirlerimize kazandıracağız. ‘ diye konuştu

DEVLET VATANDAŞININ YANINDA

Erdoğan, “Devletimiz tüm kurumlarını, imkânlarını, gerekli tüm personelini deprem bölgesinde görevlendirmiştir. Milletimiz, sivil toplum kuruluşlarıyla ve bireysel inisiyatifleriyle, ilk günden beri depremzede vatandaşlarımızın yanındadır” dedi.

BİRLİK VE KARDEŞLİK İKLİMİ

Erdoğan, ‘Ramazan ayının sembolü olduğu birlik ve kardeşlik ikliminin bizim medeniyetimizde çok müstesna bir yeri var. Ülkemizin dört bir yanında ve yurtdışındaki insanlarımız arasında bu iklimin güçlendirilmesi için çalışıyoruz. ‘ dedi

DEMOKRASİ VE KALKINMA

Erdoğan, ‘Türkiye’nin Cumhuriyetimizin ilk asrındaki demokrasi ve kalkınma eksiklerini tamamladığı ve yeni bir katılıma hazırlandığı bir dönemde böyle bir kucaklamaya her zamankinden daha çok ihtiyacımız bulunuyor” ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükçekmece Öğrenci Yurdu’nda misafir edilen depremzedelerle iftar yemeğinde bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Devletimiz tüm kurumlarını, imkânlarını, gerekli tüm personelini deprem bölgesinde görevlendirmiştir. Milletimiz, sivil toplum kuruluşlarıyla ve bireysel inisiyatifleriyle, ilk günden beri depremzede vatandaşlarımızın yanındadır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından İstanbul’a gelen ve Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Büyükçekmece Öğrenci Yurdu’nda misafir edilen depremzedelerle iftar yemeğinde bir araya geldi.

‘GÖNÜL KÖPRÜSÜ’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan mübarek Ramazan ayına depremin yol açtığı can kayıplarının ve yıkımların üzüntüsüyle girdiklerini, manevi huzur, bedeni arınma, maddi yardımlaşma ve dayanışma ayı olan Ramazan’da, gerek deprem bölgelerindeki gerek diğer şehirlerdeki mağdur kardeşleriyle gönül köprülerini güçlendirmeleri gerektiğini belirtti.

ARAMA KURTARMA

Deprem gününden sonra geçen yaklaşık 1,5 ayda arama kurtarma çalışmalarını tamamladıklarını, acil yardım dağıtımlarını düzene soktuklarını, enkazları süratle kaldırdıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçici barınma merkezlerini oluşturmayı sürdürdüklerini, kalıcı konutların inşasını ve yaraları hızla sarmaya başladıkları bir süreç yaşadıklarını aktardı.

DEVLET SAHADA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkenin 11 ilinde 14 milyon insanı doğrudan etkileyen böylesine büyük bir felaket karşısında böylesine hızlı bir toparlanmayı sağlamanın kolay olmadığına değinerek, devletin tüm kurumlarının, imkânlarını ve personelini deprem bölgesinde görevlendirdiğini söyledi.

“SANAYİ KURULUŞLARININ ÜRETİME BAŞLAMASIYLA GERİ DÖNÜŞLERİN SÜRATLENECEĞİNE İNANIYORUM”

Milletin de sivil toplum kuruluşlarıyla ve bireysel inisiyatifleriyle ilk günden beri depremzede vatandaşların yanında olduğuna dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: “Dost ve kardeş ülkeler başta olmak üzere uluslararası yardımları da asla unutmayacağız. Depremzedelerimiz de milletimiz de şundan emin olsun ki oradaki arkadaşlarımız insanüstü bir gayretle çalışarak her eksiği gidermenin, her talebi karşılamanın mücadelesini yürütmüştür. Buna rağmen felaketin etkilediği alanın genişliği, nüfusun çokluğu, iklim şartları gibi sebeplerle elbette birtakım eksikler, sıkıntılar yaşanmıştır. Kısa bir sürede bunların da telafisi zaten yapılmıştır. Amacımız, bir yıl içinde altyapısıyla, tüm sosyal ve ticari birimleriyle 319 bin konut, toplamda da 650 bin konut inşa ederek deprem bölgesini ayağa kaldırmaktır. Yerinde dönüşecek yerleri de tarihi ve kültürel dokuya uygun şekilde sağlam ve güvenli yapılarla şehirlerimize kazandıracağız.”

KALICI KONUTLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan vesilesiyle ziyaret ettikleri şehirlerde de kalıcı konutların temel atma törenlerini gerçekleştirdiklerini kaydederek, şöyle devam etti: “Kahramanmaraş’ı, Hatay’ı, inşallah yarın da Adıyaman’ı, Malatya’yı, Gaziantep’i ve depremde zarar gören diğer tüm şehirlerimizi yeniden inşa ve ihya edene kadar gece gündüz çalışacağız. Deprem bölgesindeki vatandaşlarımdan şehirlerine sahip çıkmalarını istiyorum. Kullanılamayacak hale gelen evler ve artçı sarsıntıların yol açtığı huzursuzluk sebebiyle başka yerlere giden milyonlarca vatandaşımız var. Vatandaşlarımızın bir kısmı da burada olduğu gibi Gençlik ve Spor Bakanlığımızın yurtlarında kalıyor. Ayrıca otellerde, kamu misafirhanelerinde, evlerde kalan vatandaşlarımız bulunuyor. Bunların da bir an önce geri dönerek yuvalarına, işlerine, hayatlarına yeniden kavuşmalarını hedefliyoruz. Sanayi kuruluşlarının üretime başlamasıyla geçici ticaret merkezlerinin ve sağlam dükkânların açılmasıyla tarımsal çalışmaların yoğunlaşmasıyla geri dönüşlerin süratleneceğine inanıyorum.”

“ALLAH’IN İZNİYLE BU FELAKETİN YARALARINI TAMAMEN SARACAĞIZ”

Dağıttıkları çadırlarla kurdukları konteyner kentlerle, inşa ettikleri prefabrik yapılarla geçici barınma ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, hasarsız binalarda zaten oturulabildiğini, az hasarlı binaların da küçük tadilatların ardından kullanılabildiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kalıcı konutların devreye girmeye başlamasıyla bu şehirlerin önünde yepyeni bir dönem başlatacaklarını dile getirerek, “Ölen canları geri getiremeyiz ama bunun dışında yıkılan her şeyi yeniden yaparak Allah’ın izniyle bu felaketin yaralarını tamamen saracağız” diye konuştu.

BİRLİK, BERABERLİK, KARDEŞLİK

Milletin birlik, beraberlik, kardeşlik hasletlerinin ne kadar güçlü olduğunu son deprem felaketinde bir kez daha gördüklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Ramazan ayı bu hasletlerin zirveye çıktığı bir dönemdir. Ülkemizin dört bir yanında insanlarımız bu ayın feyzinden, bereketinden istifade ederken deprem bölgesindeki kardeşlerini de unutmuyor. Belediyelerimiz Ramazan boyunca hizmet vermek üzere deprem şehirlerimizi ilçe ilçe, köy köy paylaştı. İftarıyla sahuruyla sohbetiyle Ramazan ayını en güzel şekilde değerlendirecek programlar yapılıyor. Aynı şekilde, diğer şehirlere gitmiş depremzedelerimiz de ihmal edilmiyor. Bu kardeşlerimizin Ramazan ayında mahzun kalmaması için bugün burada yaptığımız iftar gibi programlar düzenleniyor.”

KARDEŞLİK İKLİMİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan ayının sembolü olduğu birlik ve kardeşlik ikliminin medeniyette çok müstesna bir yeri olduğuna işaret ederek, Türkiye’nin dört bir yanında ve yurt dışındaki insanlar arasında bu iklimin güçlendirilmesi için çalıştıklarını belirtti.

TÜRKİYE YÜZYILI

Türkiye’nin, cumhuriyetin ilk asrındaki demokrasi ve kalkınma eksiklerini tamamladığı ve yeni bir katılıma hazırlandığı bir dönemde böyle bir kucaklamaya her zamankinden daha çok ihtiyaç olduğuna dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye Yüzyılı diye ifade ettiğimiz, ülkemizin ve milletimizin önümüzdeki asrına dair hayallerimiz, vizyonlarımız, hedeflerimiz için kritik bir tercihin arifesindeyiz. Bizi girdiğimiz hiçbir mücadelede yalnız bırakmayan milletimizin, bu defa da desteğiyle yanımızda yer alacağına yürekten inanıyorum” ifadelerini kullandı.

TEBRİK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremzedelerin Ramazan-ı Şerif’ini tebrik ederek, “Rabbimden bizleri Ramazan’a olduğu gibi Kadir Gecesi’ne ve ardından bayrama da sağ salim eriştirmesini, dertlilerimize deva, hastalarımıza şifa vermesini diliyorum” şeklinde konuştu.

 
Çim Hokeyi Play Off karşılaşmaları tamamlandı
 
Bahçeli gündemi değerlendirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Tek gayemiz ülkemizin menfaatleridir’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, fani dünyada esas meselenin mal, mülk, koltuk değil ...
'Birliğimize, beraberliğimize sahip çıkalım'
Erdoğan, ‘Tek yapamayacağımız şey ölenleri geri getirmektir. Onun dışındaki ...
‘Dayanışma, yardımlaşma kardeşlik görevimizdir’
Erdoğan, 14 milyon vatandaşın hayatını alt üst eden bir felaket karşısında ...
 
Kırıklı köyünde dua alan gelenek
Gümüşhane-Erzincan karayolu üzerindeki Kırıklı köyünde 19 yıldır her Ramazan ...
Erdoğan ilk iftarını depremzedelerle açtı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iftarını Kahramanmaraş'ta kurulan ...
Erdoğan: 'Tüm afetlerin yıktığını yeniden yaptık'
Erdoğan, “Biz bu topraklarda bin yıldır tabii ve beşeri ne facialar yaşadık, ...
 
Erdoğan, ‘Milletimizin karşısına eserlerimizle çıktık’
Erdoğan, ‘Biz eserlerimizle konuşuyoruz. Milletimizin karşısına eserlerimizle ...
Erdoğan’dan Kalkınma Yolu Projesi açıklaması
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kabul ettiğimiz Ankara Bildirisi’yle ...
Erdoğan’dan paylaşmanın bereketi vurgusu
Erdoğan, Türklerin dayanışmanın gücüne, paylaşmanın bereketine inanan ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva