Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Aziziye Belediyesinden çocuklara park desteği
Aziziye Belediyesinden çocuklara park desteği
Hulusi Hoca Hakka yürüdü
Hulusi Hoca Hakka yürüdü
Sekmen’den kurban bayramı mesajı
Sekmen’den kurban bayramı mesajı
‘Hemşehrilerimin bana fiili duaları önemli’
‘Hemşehrilerimin bana fiili duaları önemli’
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,6 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,6 arttı
HABERLER>GUNDEM
18 Mayıs 2024 Cumartesi - 02:33

Erdoğan’dan Filistin’e destek mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Filistin halkının özgürlük mücadelesini tüm insanlığın hukuk ve diplomasi zemininde desteklemesi gerekiyor" dedi.

Erdoğan’dan Filistin’e destek mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Filistin halkının özgürlük mücadelesini tüm insanlığın hukuk ve diplomasi zemininde desteklemesi gerekiyor" dedi.

Dünyanın dört bir yanında devam eden Filistin'e destek eylemlerini de insanlık vicdanı bakımından çok anlamlı ve kıymetli bulduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Henüz Filistin devletini tanımamış ülkeleri, bunu yapmaya davet ediyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gürcistan Başbakanı Kobakhidze ile düzenlediği ortak basın toplantısında verimli görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirterek, “Türkiye’nin Gürcistan’ın toprak bütünlüğüne, egemenliğine, istikrar ve refahına yönelik güçlü desteğini bir kez daha vurguladım. Ayrıca, Gürcistan’ın Avrupa-Atlantik kurumlarıyla bütünleşme çabalarına olan desteğimizin süreceğini ifade ettim” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Gürcistan Başbakanı Irakli Kobakhidze, Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki baş başa ve heyetler arası görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gürcistan Başbakanı Kobakhidze ve heyetini Ankara'da misafir etmekten büyük memnuniyet duyduğunu belirtti.

Dost ve müttefik ülke Slovakya'dan dün üzücü bir haber alındığını, Slovakya Başbakanı Robert Fico'ya yönelik menfur bir saldırı yaşandığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Slovakya Başbakanı Fico'ya ve Slovakya halkına "geçmiş olsun" dileklerini iletti.

"Bölgemizin huzuruna, istikrarına ve güvenliğine yönelik her türlü eylemin karşısında durmaya devam edeceğiz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, dost Gürcistan halkının 10 gün sonra idrak edeceği Bağımsızlık Günü'nü tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gürcistan Başbakanı Kobakhidze'yi, şubat ayında devraldığı başbakanlık görevi dolayısıyla tebrik ederek başarı dileklerini iletti.

“GEÇEN SENE İKİLİ TİCARET HACMİNDE 3 MİLYAR DOLARA ULAŞTIK”

İki dost, komşu ve stratejik ortak olarak Gürcistan Başbakanı Kobakhidze ile verimli görüşmeler gerçekleştirdiklerini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: "Türkiye’nin Gürcistan’ın toprak bütünlüğüne, egemenliğine, istikrar ve refahına yönelik güçlü desteğini bir kez daha vurguladım. Ayrıca, Gürcistan’ın Avrupa-Atlantik kurumlarıyla bütünleşme çabalarına olan desteğimizin süreceğini ifade ettim.”

“Sayın Başbakan, Gürcistan'daki siyasi durum hakkında görüş ve değerlendirmelerini bizlerle paylaştı” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye olarak gelişmelerin Gürcistan halkının hayrına olacak şekilde sonuçlanmasını ümit ve arzu ediyoruz. Geçen sene ikili ticaret hacminde 3 milyar dolara ulaştık. Görüşmelerimizde yeni hedef olarak 5 milyar dolar üzerinde durduk. Sahip olduğumuz potansiyelin, bizleri, geliştireceğimiz yeni iş imkânlarıyla bu rakama da kısa sürede ulaştıracağına inanıyoruz” açıklamasında bulundu.

“TÜRKİYE-GÜRCİSTAN İLİŞKİLERİNİN ÖNEMLİ BİR SÜTUNUNU BÖLGESEL İŞ BİRLİĞİ PROJELERİ OLUŞTURUYOR”

Türkiye-Gürcistan ilişkilerinin önemli bir sütununu bölgesel iş birliği projelerinin oluşturduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tarihî İpek Yolu'nu raylar üzerinden hayata geçiren Orta Koridor'un bel kemiği olan Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu'nun yeniden tam kapasiteyle faaliyete geçmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, diğer ulaştırma ve enerji projelerinde de birlikte çalışma iradesini teyit ettiklerini aktararak şunları kaydetti: "Havaalanları, limanlar, yollar, yenilenebilir enerji üretimi ve nakli gibi Gürcistan'ın büyük altyapı projelerine desteğe hazır olduğumuzu Sayın Başbakan'a ilettim. Görüşmelerimizde güvenlik iş birliği alanındaki münasebetlerimizi de gözden geçirdik. FETÖ ve PKK başta olmak üzere terör örgütleri ve organize suç şebekeleri ile mücadelemizi daha etkin kılacak adımlar üzerinde durduk. Vatandaşlarımızın huzuruna ve hatta hayatına kasteden bu gayrimeşru yapılarla mücadelemizi ülkemiz içinde ve dışında sürdürmekte kararlıyız. Devletimizin nefesi, terör ve suç örgütü mensuplarının ensesinde olmaya devam edecektir."

Gürcistan Başbakanı Kobakhidze ile görüşmelerinde güncel, bölgesel ve küresel meseleleri de ele aldıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Gazze'deki vahşet ve uluslararası toplumun üzerine düşen sorumlulukları hakkındaki değerlendirmeleri paylaştıklarını söyledi.

“FİLİSTİN HALKININ ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİNİ, TÜM İNSANLIĞIN DESTEKLEMESİ GEREKİYOR”

"Filistin halkının, uğruna ağır bedeller ödediği özgürlük mücadelesini tüm insanlığın hukuk ve diplomasi zemininde desteklemesi gerekiyor" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10 Mayıs'ta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun aldığı kararın, uluslararası toplumun durduğu noktayı gösterdiğini kaydetti.

Dünyanın dört bir yanında devam eden Filistin'e destek eylemlerini de insanlık vicdanı bakımından çok anlamlı ve kıymetli bulduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Henüz Filistin devletini tanımamış ülkeleri, bunu yapmaya davet ediyorum" dedi.

Gürcistan Başbakanı Kobakhidze ile görüşmelerinde Rusya-Ukrayna savaşı bağlamında da fikir alışverişinde bulunduklarını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: "Ukrayna'nın toprak bütünlüğü ve egemenliğine olan desteğimizi bir kez daha vurguladım. Bölge ülkeleri olarak Güney Kafkasya'da barış, huzur ve istikrarın önemini ve bu amaç doğrultusunda çalışma kararlılığımızı teyit ettik. Azerbaycan ve Ermenistan arasında imzalanacak barış anlaşmasının, bölgenin geleceği bakımından tarihî bir fırsat olduğuna dair görüşümü kıymetli mevkidaşımla da paylaştım."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda A Millî Futbol Takımı'nın Gürcistan ile aynı grupta yer aldığını anımsatarak, "Millî takımlarımız ilk maçlarında 18 Haziran'da Almanya'nın Dortmund şehrinde karşı karşıya gelecekler. Takımlarımıza şampiyonada şimdiden başarılar diliyorum" dedi.

Gürcistan Başbakanı Kobakhidze ve heyetine ziyaretleri için teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmelerin hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Türkiye-Gürcistan arasındaki dış ticaret hacmini 3,5 milyar dolardan 5 milyar doların üzerine çıkaracaklarının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu anda 300 civarında Türk yatırımcının Gürcistan'da sürekli yatırım yaptığını, bunların, iki ülke arasındaki ilişkilerin ne denli güçlü olduğunu gösterdiğini söyledi.

GÜRCİSTAN BAŞBAKANI KOBAKHİDZE: “TÜRKİYE, STRATEJİK ORTAKLIĞIMIZ OLAN BİR ÜLKE”

Gürcistan Başbakanı Kobakhidze de Gürcistan Başbakanı olarak ilk defa Türkiye'yi ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Türkiye çok yakın iş birliği yaptığımız stratejik ortaklığımız olan bir ülke. Bu ortaklığı da çok önemsiyoruz, büyük takdirle karşılıyoruz" ifadelerini kullandı.

Gürcistan Başbakanı Kobakhidze, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret etmekten mutluluk duyduğunu yineleyerek, "Sadece Cumhurbaşkanı değil, aynı zamanda Cumhuriyet'in gerçek lideri olan, Türkiye'nin milli çıkarlarını, Türk halkının millî çıkarlarını kararlılıkla savunan Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret etmek benim için ayrı, özel bir onurdur. Liderliğiniz her birimiz için bir örnektir" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gürcistan'a ziyarette bulunacağına dair söz verdiğini aktaran Gürcistan Başbakanı Kobakhidze şunları kaydetti: "Gürcistan için toprak bütünlüğümüzün ve egemenliğimizin Türkiye tarafından desteklenmesi çok önemli. Şunu vurgulamak isterim. Gürcistan'a ve Gürcistan'ın millî çıkarlarına Sayın Cumhurbaşkanı'nın verdiği destekten dolayı çok memnunuz, kendisine teşekkür ediyoruz."

Gürcistan Başbakanı Kobakhidze, iki ülke arasındaki iş birliğinin ve ortaklığın derinleştirilmesinin her iki ülkeye de fayda sağlayacağı değerlendirmesinde bulunarak, ticaretin barış ve istikrar için ön koşul olduğunu ve ticaret aracılığıyla kalkınmayı amaçladıklarını söyledi.

TÜRKİYE İLE GÜRCİSTAN ARASINDA "ENERJİ ALANINDA İŞBİRLİĞİ MUTABAKAT ZAPTI" İMZALANDI

İkili ve heyetler arası görüşmelerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Gürcistan Başbakanı Kobakhidze’nin huzurunda Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Gürcistan Ekonomi ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanlığı arasında "Enerji Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı" imzalandı.

Zaptı, Türkiye adına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Gürcistan adına ise Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanı Levan Davitashvili imzaladı.

 
TDT Bakanlarından ortak deklerasyon
 
Erdoğan: ‘Yeni bir tarım süreci başlatıyoruz’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gazze'de can kaybı 35 bin 303'e yükseldi
İsrail'in Gazze Şeridi'ne 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda ...
Tasarruf Tedbirleri Genelgesi yayımlandı
Tasarruf Tedbirleri ile İlgili Cumhurbaşkanlığı Genelgesi Resmi Gazete’de yayımlandı.
Gazze’de can kaybı 35 bin 272’ye yükseldi
İsrail’in Gazze Şeridi’nde 7 Ekim’den bu yana düzenlediği saldırılarda ...
 
Erbaş: 'Gazzeliler mutlaka zafere ulaşacaktır'
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “O masum yavrular, o şehitler ...
Türk Astronot Atasever 8 Haziran’da uzaya gidecek
Türkiye'nin uzaya çıkacak ikinci Türk astronotu Tuva Cihangir Atasever, ...
Vali Çiftçi Doğunun Sesleri’ne konuk oldu
TRT Müzik kanalında yayınlanan "Doğunun Sesleri" programı, Vali Mustafa ...
 
Erzurum nüfus yoğunluğu verileri açıklandı
ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Erzurum’da 16 yıllık bazda en yüksek ...
Erzurum Türkiye ortalamasını geçti
ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Erzurum’da ortalama hane halkı büyüklüğü ...
Gazze'de can kaybı 35 bin 223'e yükseldi
İsrail'in 7 Ekim'den bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva