Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Şimşek tarih verdi
Şimşek tarih verdi
Özhaseki: 'Seçim biter geçim başlar'
Özhaseki: 'Seçim biter geçim başlar'
Destici: 'Devlet gereğini yapar'
Destici: 'Devlet gereğini yapar'
Bahçeli'den milli şuur vurgusu
Bahçeli'den milli şuur vurgusu
Erdoğan: ‘İsrail’le ticarette kapıyı kapattık’
Erdoğan: ‘İsrail’le ticarette kapıyı kapattık’
HABERLER>TÜRKÄ°YE
16 Kasım 2015 Pazartesi - 10:29

Erdoğan, Mülteci Kadınlar Paneli’nde konuştu

Sözlerine Paris’teki saldırıları kınayarak başlayan Emine Erdoğan, ‘Dünyanın neresinde olursa olsun, din, dil, ırk ayrımı yapmaksızın, terörün her türlüsünü lanetliyorum. Fransa halkına başsağlığı diliyorum. Acılarını paylaşıyorum’ dedi.

Erdoğan, Mülteci Kadınlar Paneli’nde konuştu

G-20 Liderler Zirvesi kapsamında İŞ-20 (B-20) ve KADIN-20 (W-20) Açılım Grupları tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘Mülteci Kadınlar” başlıkla panelin açılış konuşmasını yapan Emine Erdoğan, “Ben bir anne olarak, çocukların denizlerde boğulmasına, tel örgüleri aşmaya çalışırken, yaşamlarını yitirmelerine razı olamıyorum. Gelişmenin temel ölçütünün, sadece ekonomik büyümeye indirgenmesini kabullenemiyorum” dedi.

Sözlerine Paris’teki saldırıları kınayarak başlayan Emine Erdoğan, ‘Dünyanın neresinde olursa olsun, din, dil, ırk ayrımı yapmaksızın, terörün her türlüsünü lanetliyorum. Fransa halkına başsağlığı diliyorum. Acılarını paylaşıyorum’ dedi.

“MÜLTECİLER KONUSUNDA ULUSLARARASI TOPLUMU DUYARLI OLMAYA ÇAĞIRIYORUM”

G-20 sürecine katkı veren tüm açılım gruplarına teşekkür eden Emine Erdoğan, Türkiye’nin, dönem başkanlığında kadınların G-20 gündemine dahil edilmesine özel önem verildiğinin altını çizdi ve B20’nin de kapsayıcı çalışmalar yaptığını vurguladı.

Konuşmasında, zirvenin düzenlendiği Antalya’da, Akdeniz medeniyet birikiminden alınabilecek ilhamları konuşmak yerine, terör ve Suriye trajedisini konuşuyor olmaktan duyduğu üzüntüyü dile getiren Emine Erdoğan, mülteciler konusunda uluslararası toplumu duyarlı olmaya çağırdı.

Emine Erdoğan, iç savaşın olumsuz etkilerinden en çok kadınların ve çocukların etkilendiğine dikkat çekerek, “Bir kadın düşünün; evinden, ocağından ayrılırken, yanına en fazla ne alabilir? Bir mültecinin çantasında, korku ve belirsizlikten başka ne olabilir? Çocukların küçük bedenleri, savaşın ağır yükünü nasıl taşıyabilir? Trajedilerine, haber bültenlerinde tanıklık ettiğimiz mülteciler, istatistik verisi değildir. Her biri bizler gibi kadındır, çocuktur, insandır” diye konuştu.

“GELİŞMİŞ ÜLKE OLMANIN TEMEL ŞARTI, İNSANLIK DEĞERLERİNİ YERE DÜŞÜRMEMEKTİR”

Uluslararası toplumun yaralara insanlık pansumanı yapması gerektiğine vurgu yapan Emine Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti: “Ben bir anne olarak, çocukların denizlerde boğulmasına, tel örgüleri aşmaya çalışırken, yaşamlarını yitirmelerine razı olamıyorum. Gelişmenin temel ölçütünün, sadece ekonomik büyümeye indirgenmesini kabullenemiyorum. Gelişmiş ülke olmanın temel şartı, insanlık değerlerini yere düşürmemektir. Bu bağlamda, uluslararası toplumu, mülteciler konusunda daha etik ve ahlaki bir duruşa davet ediyorum. Liderleri, eşlerini, iş dünyasını, sivil toplumu, medya patronlarını, bu konuda seferberliğe çağırıyorum.”

Dünyanın huzura, adalete ihtiyacı varken, medeniyetler çatışmasının tabi bir hal olmadığını ifade eden Emine Erdoğan, “Medeniyetin olduğu yerde çatışma değil, empati vardır. Diğerine saygı vardır. İletişim imkanlarının bu derece arttığı bir dünyada, birlikte yaşama sanatını, küresel bir amaç haline getirmek durumundayız” değerlendirmelerinde bulundu.

Mülteci Kadınlar Paneli’nde Emine Erdoğan’ı dinleyenler arasında B-20 ve W-20 delegelerinin yanı sıra, Endonezya Cumhurbaşkanı’nın eşi Iriana Widodo, Güney Afrika Cumhurbaşkanı’nın eşi Tubeka Zuma, Azerbaycan Cumhurbaşkanı’nın eşi Mehriban Aliyeva ve kızı Leyla Aliyeva, Malezya Başbakanı’nın eşi Rosmah Binti Mansor, Zimbabwe Devlet Başkanı’nın eşi Grace Mugabe, IMF Başkanı’nın eşi Xavier Giocanti, OECD Başkanı’nın eşi Lulu Gurria da yer aldı.

Panel, Mülteci Kadınlar konusunda konuşma yapan diğer katılımcıların sunduğu tebliğlerle devam etti.

 
Yüksek Hızlı Tren Projesinde dev adım
 
Cumhurbaşkanı G-20’ye seslendi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yüksek Hızlı Tren Projesinde dev adım
Edirne-Kars Yüksek Hızlı Tren projesi çerçevesinde hazırlanan ‘Demiryolu ...
Erdoğan ve Obama'dan ortak açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan, G-20 Liderler Zirvesi için Antalya’ya gelen ABD ...
Türk Ocağından Sancar’a Hediyeli Teşekkür
Türk Ocakları Erzurum Şubesi, 2015 Nobel Kimya Ödülünü kazanan Prof. Dr. ...
 
‘İnsanlık ölümleri tribünden izliyor’
Erdoğan, “Suriye’de ölen her masumun kanı bu acıyı önleyebilme gücüne ...
‘Kökü olmayanın geleceği olmaz’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Vatanımızı, üzerinde yaşadığımız ...
‘Yerli ve Milli Duruş vurgusu’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Kasım seçim sonuçları ile toplum mühendisliği ...
 
“Millî İrade istikrardan yana tecelli etti”
Cumhurbaşkanı Erdoğan,'Kısa süreli gelişmeler millî iradeye istikrardan ...
Şenkaya yolunda kaza: 4 yaralı
Şenkaya ilçesine ziyarete giden Ebubekir Diktaş yönetimindeki özel otomobil ...
‘Muhatabımız Millettir’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, A Haber televizyonunda yayınlanan ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva