Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erbaş Hac organizasyonunu değerlendirdi
Erbaş Hac organizasyonunu değerlendirdi
Şimşek’ten kayıt dışılıkla mücadele vurgusu
Şimşek’ten kayıt dışılıkla mücadele vurgusu
Ulaşımda dev yatırımlar dönemi
Ulaşımda dev yatırımlar dönemi
Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
Kurtulmuş: ‘Ecdadın izlerini takip ediyoruz’
Kurtulmuş: ‘Ecdadın izlerini takip ediyoruz’
HABERLER>SÄ°YASET
6 Temmuz 2015 Pazartesi - 17:13

Erdoğan’dan gençlere çağrı

Erdoğan, ‘Yakutiye Medresesi kadar köklü, Palandöken kadar yüce, Nene Hatun kadar imanlı bir gençliği Türkiye’nin geleceğine armağan etmek üzere bir ahitleşme teklif ediyorum sizlere.'dedi

Erdoğan’dan gençlere çağrı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan, Türkiye’nin geleceğinin gençlerin hayallerine bağlı olduğunu söyledi.

Erdoğan, hafta sonu Kadın ve Demokrasi Derneği’nin (KADEM) açılışı ve iftar programlarına katılmak üzere Erzurum’a geldi. Erdoğan, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Başkan Sekmen’in eşi Gülay Sekmen ve protokol üyeleri tarafından karşılandı. Erdoğan, Başkan Sekmen ve beraberindekilerle birlikte KADEM Erzurum Şubesi’nin açılışı ve iftar programı sonrası Erzurum İmam-Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (ERZİMDER) tarafından düzenlenen iftar yemeğinde iştirak etti. Erzurum Merkez İmam Hatip Lisesi’nin bahçesinde düzenlenen iftar yemeğine, KADEM Genel Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan, AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, protokol üyeleri, ERZİMDER Başkanı Cemil İlbaş ile yaklaşık iki bin kişi katıldı.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin gençlerine çağrıda bulundu. Erdoğan, şunları kaydetti: “Türkiye’nin geleceği gençlerin hayallerine bağlı. Nasıl bir dünya hayal edilirse dünyanın gideceği yön de odur. Bugün ekonomisini büyütmüş, demokrasisini zenginleştirmiş bir ülke olarak Türkiye’de beyaz adamın sömürgeci emellerinin istila ettiği coğrafyalara vicdani ve insani duygularla giderek veren el olmuş, dünyanın en cömert ülkesi konumuna ulaşmış bir durumundayız.”

“İDEAL VE MİSYON İNSANI OLABİLME HEDEFİ”

KADEM Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan, konuşmasında ideal ve misyon insanı olma hedefine vurgu yaptı. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hem maddi hem de manevi zenginliklerimiz sayesinde cömertlik gibi bir payeyi omzumuzda taşıyoruz. Osmanlı bakiyesi bizim gözümüze bakıyor. Bizlerin umudu, onlar için de umut oluyor. Bizlerin umutsuzluğu, onların da ümidini kırıyor. Sadece kendimiz için değil, dünyanın bütün mazlumları için bu bayrağı hiç indirmeden taşımak durumundayız. Son 13 yılda yakalanan bu gücü yeni bir safhaya taşımak sizlerin ve bizlerin ortak görevidir.”

GENÇLERE MESAJ

Gençlere, “Dünyayı değiştirebilme ruhunun aşılandığı okullarımızda akademik başarıyı hiç ihmal etmeden ideal ve misyon insanı olabilme hedefini de hiçbir zaman ajandamızdan eksik etmeyelim” diye mesaj veren Erdoğan, şöyle devam etti: “Özgüvenli, birikimli, birden çok yabancı dil bilen, teknolojik imkanları ölçülü ama etkili kullanabilen gençler olalım. Kendimize ve hayatımıza verdiğimiz değer, yaşantımızın ayrıntılarında gizlidir. Dolayısıyla ben bugün buradan hep birlikte, ‘Türkiye’nin başarılarına başarı katmak, bir üst hedef için, yeni bir sayfa açmak için ben ne yapabilirim?’ duygusunu şiar edinmeyi teklif ediyorum hepinize. Dünyanın tüm adaletsizliklerine karşı ‘Kim var?’ diye seslenilince ‘Ben varım. Benim olmadığım yerde kimse yoktur’ öz güvenini hayatımıza hakim kılmayı teklif ediyorum. Yakutiye Medresesi kadar köklü, Palandöken kadar yüce, Nene Hatun kadar imanlı bir gençliği Türkiye’nin geleceğine armağan etmek üzere bir ahitleşme teklif ediyorum sizlere. Burada bir söz verelim ve bu topraklardan aldığımız değerleri tüm dünyaya hakim kılmaya adayalım kendimizi. Bu duygu ve düşüncelerle Erzurum İmam Hatip Lisesi gençlerinin, ERZİMDER yönetiminin nice başarılarını duymayı bekliyorum.”

TAŞKESENLİOĞLU’NUN KONUŞMASI

AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu da, Ramazan ayının önemine değindi. Taşkesenlioğlu, “Bugün çok güzel bir şekilde bir aradayız. Ölü yıkayıcıları olarak addedilen, ama çok şükür oradan mezun olanlarla Türkiye’yi, hatta dünyayı yöneten liderleri yetiştirmiş olan İmam Hatip neslini bir arada tutan bir iftarda beraberiz” dedi. İmam Hatipli olarak yaşanılan sorunlardan da bahseden Taşkesenlioğlu, “Bizlere bir ara şunu söylediler; ‘İmam Hatipli olmak geride kalmak demektir. Şunu bilemediler; İmam Hatipli olmak dini, aynı zamanda ilmi ve fenni bilerek yaşamaktır. Allah’ın her bir ayet-i kerimesini öğrendiğinde, Allah’ın her bir ayet-i kerimesine baktığında yeryüzünü o şekilde yönetmektir” diyerek İmam Hatiplilerin sorunlarının çözümünde dirayet gösteren AK Parti’ye ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerini iletti.

“İMAM HATİPLİ OLMAK BİR ONURDUR”

İmam Hatip Lisesi mezunu olan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de, İmam Hatiplileri bir araya getirdiği için ERZİMDER’e teşekkür etti. Başkan Sekmen, konuşmasına şöyle devam etti: “Bu güzel buluşma vesilesiyle 100. kuruluş yıl dönümünde İmam Hatip Okullarının temellerini atanları, yüzyıl boyunca görev yapmış ve aramızdan ayrılmış öğretmenlerini, yöneticilerini, hizmetlilerini, yemeyip yediren, giymeyip giydiren hayırseverleri rahmetle minnetle yâd ediyorum. Başta Celalettin Ökten hocamız olmak üzere İmam Hatiplilerin bugünlere ulaşmasında emeği geçen herkese, siyasetçisinden idarecesine, eğitimcisinden hayırseverine varıncaya kadar tüm İmam Hatip gönüllülerine teşekkür ediyorum, rabbim onlardan razı olsun, mekânları cennet olsun. Ben inanıyorum ki, İmam Hatip Okulları için ter döken, bu okullar için emek sarf eden, bu okulların açık kalabilmesi mücadelesini verenlerin amel defterleri hiç kapanmadı ve kapanmayacak. İnanıyorum ki, İmam Hatip sıralarında okunan her Kur'an harfiyle onların ruhları muazzez olacak. İnanıyorum ki, İmam Hatiplerden yetişen dürüst, ahlaklı, salih her bir evlat için onların kabirleri inşallah nurla dolacak.”

SEKMEN, AK KADROLARA TEŞEKKÜR ETTİ

“2011'deki düzenlemeyle kat sayı zulmü ve ayrımcılığına son veren, İmam Hatip Okullarının kapısındaki kiliti söküp atan Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere tüm AK Parti kadrolarına şükranlarımı arz ediyorum” diyen Sekmen, şöyle konuştu: “Kamuda başörtülü çalışabilme özgürlüğünü tesis eden kadrolarımıza yürekten şükranlarımı sunuyorum. Kur'an-ı Kerim ve Siyer-i Nebi derslerinin okullarda seçmeli ders olarak okutulmasını temin eden kadrolarımıza teşekkür ediyorum. İmam Hatipler üzerindeki kara bulutları dağıtan, milletin evlatları üzerindeki baskı ve zulme son veren AK Parti Grubu'na, Hükümetimize, TBMM'ye, Sayın Cumhurbaşkanımıza da şükranlarımı ifade ediyorum. Bize gelen emir son derece açıktır: 'Emrolunduğun gibi dosdoğru ol' Ancak doğru olursan kazanırsın, dik durursan başarırsın, rüzgâra göre eğilen, yön değiştiren, kalıba göre şekil alan, ilke tanımayan, çizgi tanımayan, ahlak ve edep tanımayan hiçbir mücadele zafer kazanamaz, başarı sağlanamaz, menzile ulaşamaz. Hangi makamda olursak olalım, kibri, gururu yanımıza yaklaştırmadık ve yaklaştırmayacağız ve şunu unutmayacağız. Müslüman o kimsedir ki onun dilinden ve elinden tüm Müslümanlar emindir, salimdir. Müslüman Müslüman'a tuzak kuramaz. Bırakın Müslüman'ın Müslüman'a tuzak kurmasını başka insanlara da tuzak kuramaz.” Konuşmasında gençlere seslenen Sekmen, “Gençler; unutmayalım ki bir hesap günü var. Orada hep hesaba çekileceğiz ama o güne gelmeden burada kendimizi hesaba çekelim. Bilelim ki birileri bu milletin gençliğini yolundan saptırmak ve değerlerinden uzaklaştırmak için gayret sarf ediyor. Evlatlarımıza, gençlerimize mutlaka sahip çıkalım. Çıkıyorsunuz ama ben buradan tekrar hatırlatıyorum” diye konuştu.

 

 
Aydemir: 'Erzurum oruçlu şehir'
 
Erzurum için ‘Kademli’ adım..
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydemir: 'Erzurum oruçlu şehir'
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Erzurum’un maneviyat iklimini ...
Bakan Yılmaz: “İslam Dünyası huzursuz”
Memleketi Bingöl’de düzenlenen iftar programına katılan Bakan Yılmaz, ...
Çelik: “Doğu Türkistan’daki baskı son bulmalı”
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Çin’in Doğu Türkistan’da uyguladığı ...
 
‘Her Halükarda AK Parti'li bir hükümet olacak’
Davutoğlu, "Türkiye'de şu anda meşru bir hükümet vardır. Ülke çıkarı neyi ...
‘Kapımızı mazluma kapatmayacağız’
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Nasıl propaganda ...
‘Allah yolumuzu açık etsin’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Millete hizmet yolunda emeklilik veya atıl durumda ...
 
‘Hayırlı olsun’
Başbakan Davutoğlu, Meclis Başkanlığı seçimlerine ilişkin, "TBMM Başkanlık ...
‘Yapacak çok işimiz var’
Meclis Başkanı İsmet Yılmaz, "Bu yüce Meclis'e başkan seçerek omuzlarıma ...
‘Millet amirdir, biz memuruz’
Davutoğlu, "AK Parti ilk andan itibaren 'biz milli iradeye saygılıyız. ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva