Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>TÜRKÄ°YE
15 Mayıs 2018 Salı - 09:53

Erbaş: “Kudüs barbarca bir işgal ile karşı karşıyadır”

Erbaş, ABD’nin Tel Aviv’deki büyükelçiliğini Kudüs’e taşıması ve 55 Filistinli'nin öldürülmesine tepki göstererek, “İnsanlığı ve uluslararası hukuku hiçe sayan gözü dönmüş bir anlayış Kudüs’ü, işgalci bir topluluğa teslim etme adına tam bir vahşet uygulamaktadır” dedi

Erbaş: “Kudüs barbarca bir işgal ile karşı karşıyadır”

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, ABD’nin Tel Aviv’deki büyükelçiliğini Kudüs’e taşıması ve İsrail askerlerince açılan ateşle 55 Filistinli'nin öldürülmesine tepki göstererek, “İnsanlığı ve uluslararası hukuku hiçe sayan gözü dönmüş bir anlayış Kudüs’ü, işgalci bir topluluğa teslim etme adına tam bir vahşet uygulamaktadır” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş yaptığı açıklamada, “Bugün insanlığın kadim şehri, selam yurdu ve İslam’ın ilk kıblesi Kudüs, barbarca bir işgal ile karşı karşıyadır. İnsanlığı, vicdanı, ahlakı, uluslararası hukuku hiçe sayan gözü dönmüş bir anlayış Kudüs’ü işgalci bir topluluğa teslim etme adına tam bir vahşet uygulamaktadır. Mübarek Ramazan-ı şerifin arefesinde Gazze’de elinde ve yüreğinde iman ve cesaretinden başka bir şey olmayan onlarca masum insan, bütün dünyanın gözü önünde hunharca katledilmiştir. Barış, güvenlik ve umuda kastedenler de sebep oldukları kaosun içinde boğulmaya mahkumdur” ifadelerini kullandı.

Erbaş, “Elbette hiçbir zorbalık Filistin’in, Gazze’nin ve Mescid-i Aksa’nın özgür geleceğine engel olamayacaktır. Allah’ın çevresini mübarek kıldığı bir şehri hiçbir zalim güç kirletemeyecektir. Bütün zalimler kendi yaktıkları ateşin kurbanı olmuştur ve tarih nice zalim ve zorbanın helak oluşuna şahittir. Bugün Kudüs’te huzur, barış, güvenlik ve umuda kastedenler de sebep oldukları kaosun içinde boğulmaya mahkûmdur. Önemli olan zulmün ve haksızlığın karşısında kimin hangi tavrı takındığıdır. Kudüs, Müslümanların ve insanlığın önünde bir vicdan, hukuk ve ahlak sınavıdır. Peygamberler diyarına kast edilirken, Müslümanların harîm-i ismeti ihlal edilirken herkesin durduğu yer vicdanının resmidir. Dolayısıyla Kudüs’ün izzeti çiğnenirken, insanların yaşama, inanç ve düşünce özgürlüğüne insafsızca müdahale edilirken, vahiyle kutsanan şehirde ezanlar susturulurken duyarsız kalanlar; insanlık vicdanında mahkum, tarihin ve geleceğin önünde mahcup, âlemlerin Rabbinin huzurunda rezil ve rüsvay olacaklardır."

“YEGANE ÇÖZÜM, ÜMMETİN BİR ARAYA GELEREK ZULME VE İŞGALE ENGEL OLMASIDIR”

Filistin ve Kudüs için yegane çözümün 'ümmetin bir araya gelip zulme ve işgale engel olması' olduğunu ifade eden Erbaş, “Filistin ve Kudüs’ü işgal edenlerin, dünyayı savaş ve kargaşaya sürükleyenlerin insaf, vicdan, hukuk, insan hakları gibi değerlerin hiçbirini umursamadığı artık kesinleşmiştir. Bu noktada yegâne çözüm, ümmetin bir araya gelerek zulme ve işgale engel olmasıdır. Zira bugün Kudüs’te masum insanları katleden zalimler, ümmetin dağınıklığından cesaret almaktadırlar. Dolayısıyla yeryüzündeki bütün Müslümanlar olarak ümmet bilinciyle iman kardeşliğimizi pekiştirelim. Zorlukları hep beraber aşmanın çarelerini arayalım. Beraberliğimizi zedeleyen ve gücümüzü zayıflatan fitnelere fırsat vermeyelim. Coğrafyamızı kan ve gözyaşı diyarına çeviren zalimlere engel olalım” dedi.

“KUDÜS İLELEBET FİLİSTİN'İN BAŞKENTİDİR”

Erbaş, Kudüs'ün Filistin'in başkenti olduğunu vurgulayarak, “Sonuç olarak açıkça ifade etmeliyim ki Kudüs, ilelebet Filistin’in başkentidir ve öyle kalacaktır. Diyanet İşleri Başkanlığımız ve aziz milletimiz her zaman mazlum Filistin halkının yanındadır ve onlara her türlü desteği vermeye devam edecektir” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, açıklamasını Filistin için şöyle dua ederek sonlandırdı:

“Bu vesileyle, Gazze’de şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Allah’ın rahmetinin yeryüzünü kuşattığı Ramazan ikliminde kalplerimizi ve dualarımızı Filistin için de birleştirmemizi istirham ediyor, yüce Rabbimden inayetini bizlerden esirgememesini niyaz ediyorum.”

 
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu soykırımı lanetliyorum
 
Milletvekili Aydemir: ‘Zalimleri lanetliyoruz’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu soykırımı lanetliyorum
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu İnsanlık dramını, bu soykırımı hangi taraftan ...
Yaslıyız..
Türkiye 3 gün süreyle ulusal yas ilan etti
Erzurum'da seçim gündemi
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bakanlığa bağlı 532 bin güvenlik personeli ...
 
Sarkozy’e tokat gibi cevap
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bizim tavrımız aynı zamanda batılı ...
Erdoğan: “Biz sizler gibi aşağılık değiliz”
Erdoğan, “Ey Batı, bizim kutsal kitabımıza saldırdıkça şunu bilesiniz ...
“Yıkım ekibine hak ettiği dersi vereceğiz”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ana muhalefet partisinin genel başkanı ...
 
"Bunlarda vicdan yok"
Erdoğan, "İnsanlığın, özellikle barış merkezi olması gereken Filistin’in ...
“Allah’a and olsun ki davamızı 2071’e taşıyacağız”
Cumhurbaşkanı, 'Yemin olsun yolumuzdan dönmeyiz. Yemin olsun hedeflerimizden ...
‘Şimdi birlik ve beraberlik zamanı”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Yenikapı ruhu Cumhur İttifakı’na ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva