Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Hacı adayları dikkat
Hacı adayları dikkat
Bakan Tekin: 'Taviz yok'
Bakan Tekin: 'Taviz yok'
Oltu MEM'de 95 öğrenci Avrupa’da staj imkanı buldu
Oltu MEM'de 95 öğrenci Avrupa’da staj imkanı buldu
Erzurum kooperatifçiliğinde bir ilk
Erzurum kooperatifçiliğinde bir ilk
ESKİ’den Tekman mesaisi
ESKİ’den Tekman mesaisi
HABERLER>SAĞLıK & YAŞAM
19 Mayıs 2016 Perşembe - 10:44

Engelliler için AB açılımı

Yakutiye Kaymakamlığı tarafından hazırlanan ‘Bedensel Engelli Gençlerin Topluma Entegrasyonunda Sosyal Hizmet Sunumu Projesi’ ile 20 personel 18-29 Mayıs tarihleri arasında Almanya’ya gidiyor.

Engelliler için AB açılımı

‘Bedensel Engelli Gençlerin Topluma Entegrasyonunda Sosyal Hizmet Sunumu Projesi’ Avrupa Birliği Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nın 2015 yılı Erasmus + Ana Eylem 1-Yetişkin Eğitimi kapsamında desteklenen projeler içerisinde yer aldı. 2012-2015 yılları arasında Yakutiye Kaymakamı olan Ahmet Katırcı döneminde hazırlanan proje hakkında bilgi veren Yakutiye Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı, Yakutiye Kaymakamlığına bağlı olarak çalışan, engellilere hizmet sunan kurumlarda görev yapan 20 personelin AB ülkeleri Almanya ve Danimarka’ya 10’ar gün süre ile gideceğini belirtti. Helvacı, İlk Hareketlilik Bu Hafta 18-29 Mayıs 2016 tarihlerinde Almanya’nın Nürnberg şehrinde Kaymakamlığımızın Engelli Yaşam Merkezi, Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi, Görme Engelliler İlk ve Ortaokulu, Yakutiye Kaymakamlığı Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Merkezi Müdürlüğü çalışanlarından oluşacağını söyledi.

AVRUPA ÖRNEĞİ İLE ERZURUM’DA UYGULANACAK

Projenin amacını anlatan Helvacı, “Amacımız, genç engellilere yönelik sosyal hizmet sunumlarını yerinde inceleyip, işbaşı eğitimlere katılarak bilgi beceri ve deneyim elde etmelerini sağlamak ve iyi uygulamaları ülkemizde transfer etmektir. Bu şekilde Kaymakamlığımız ile diğer Avrupa ülkeleri arasında kurumsal ve toplumsal düzeyde ilişkiler geliştirilerek, Erzurum’un engellilere yönelik hizmet kalitesinin geliştirilmesine de destek verilmesi planlanıyor. Gezi 10 kişi ile gerçekleştirilecektir. İkinci hareket ise Eylül Ayında Danimarka’ ya yine aynı kurumlarımızın farklı çalışanlarına yönelik gerçekleştirilecek. İş başı eğitimlerine katılan personelimiz aynı zamanda edindikleri bilgi beceri ve deneyimleri engellilere yönelik hizmet veren kurumlarımızda çalışan eğitimcilere aktarmaktan sorumlu olacaklardır. Aynı zamanda projemizin Ekim, Kasım ve Aralık aylarında düzenleyeceğimiz toplantılar ve seminerlerle yaygınlaştırma faaliyetleri ile edinilen deneyimin engellilere hizmet eden tüm çalışanlarımıza aktarılmasını sağlayacaklar.” dedi.

ALMANYA’DAN BİLGİ TOPLANACAK

İlk ziyaretin gerçekleştirileceği kuruma dair bilgiler veren Helvacı, “Almanya’nın Nürnberg Dietersheim beldesinde bulunan CamphillDorfgemeinschaftHausenhof kar amacı gütmeyen ve hayırseverler tarafından desteklenen bir dernek olarak faaliyet göstermektedir. Dünya çapında 100’e yakın işletmeye sahip olan bu oluşumun Almanya'daki 12 kuruluşundan biridir.  Bir köy topluluğu olarak planlanmış olup köy içerisinde birçok tesisten oluşmaktadır. Engelli insanların sosyal hayata kazandırıldığı köyde sosyal-terapik çalışmalar bütüncüldür ve engelli insanlarla engelsiz insanların birlikte bağımsız bir hayat yaşamalarını sağlayacak toplum, iş ve yaşam şekilleri geliştirilmektedir. Konaklama yerlerinin, çalışma alanlarının, dükkân, kafe, tiyatro, fırın gibi toplumsal yaşam becerilerini kazandıran birimlerin bulunduğu köyde engellilik bir eksiklik olarak değil, her bir bireyin bireyselliğinin ifadesi olarak görülmektedir. Köydeki iş süreçleri her bir engelli bireyin çalışma alanında belli oranlarda katkıda bulunabileceği ve bağımsız çalışabileceği şekilde düzenlenmektedir. Tarım ve bahçe işleri Hausenhof’da biodinamik yöntemlerle yürütülmektedir. Bu köyde engelliler eğitmenler, stajyerler, sosyal hizmet çalışanları, diğer çalışanlar ve onların aileleriyle birlikte yaşamaktadırlar.” diye konuştu.

 
GHSİM’de Milli coşku
 
Karakuş: ‘Önceliğimiz, Milli Kültürümüzdür’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Uçar’dan çağrı
Erzurum İl Halk Sağlığı Müdür Dr. Mahmut Uçar, Kanserin tehlikesine dikkat ...
MYO üretti, engelli çocuklar sevindi
Atatürk Üniversitesi Erzurum Meslek Yüksekolu’nda üretilmiş ve tüm aksamlarıyla ...
Gençlik için koştular
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ...
 
Doğu’da Yayla göçü başladı
Doğu Anadolu Bölgesinin yüksek yerleşim alanlarında Yayla sezonu başladı. ...
Ağaçlandırmada ‘büyük’ açılım
Büyükşehir Belediyesi, yaz mevsiminde 40 bin ağacı toprakla buluşturacak.
Sağlık Bakanlığı'na 27 bin personel alınacak
Sağlık Bakanlığı, bakanlık ve bağlı kuruluşlarına 2016 yılı içerisinde ...
 
Orhan, 2016 hizmet seferberliğini başlattı
Aziziye Belediyesi, yeni bir hizmet dönemine daha yoğun çalışma temposuyla girdi.
Bayram Erzurum Doğa’sını tanıttı
Atak Arama Kurtarma ve Gençlik Spor Kulübü Derneği Başkanı Çetin Bayram, ...
Hemşireler beklentilerini paylaştı
Türk Hemşireler Derneği Erzurum Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emrah ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva