Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
'Ülkemizi bugüne kadar üç kat büyüttük'
'Ülkemizi bugüne kadar üç kat büyüttük'
Tekin eğitim gündemini paylaştı
Tekin eğitim gündemini paylaştı
Kar, Doğu’yu mesken tuttu
Kar, Doğu’yu mesken tuttu
İlki Dadaşlara, ikincisi gakkoşlara
İlki Dadaşlara, ikincisi gakkoşlara
Dünya ikincisi Uruk’a coşkulu karşılama
Dünya ikincisi Uruk’a coşkulu karşılama
HABERLER>ASAYÄ°Ş
7 Eylül 2019 Cumartesi - 11:07

Emniyet'ten 'Avuçlarımızın içindeki gelecek' projesi

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçe Emniyet Müdürlüğü çocukları ve gençleri PKK'nın elinden kurtarmak için bir proje hayata geçirdi. Projenin ilk ayağı dün başladı.

Emniyet ten  Avuçlarımızın içindeki gelecek  projesi

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçe Emniyet Müdürlüğü çocukları ve gençleri PKK'nın elinden kurtarmak için bir proje hayata geçirdi. Projenin ilk ayağı dün başladı.
'Avuçlarımızın içindeki gelecek' projesinin amacının bölgede görev yapan öğretmenlere terör konusunda bilgi vermek ve bilinçlendirmek, ilçede bulunan kolluk kuvvetlerinin 7/24 yanlarında olduğunu ve her koşulda destek vereceğinin bilinmesi gerektiği belirtildi. Kolluk kuvvetleri arasında iletişim kanallarını açmak ve okullarda çocuklara vatan millet ve bayrak sevgisini aşılamak için yapılacak faaliyetlerde fikir vermek için projenin ilk adımı atıldı. İlçe Emniyet Müdürü Oğuz Olgun proje hakkında bilgi verdi. Olgun, "Bilindiği üzere Beytüşşebap ilçemiz gerek sosya-kültürel yapısı ve gerekse coğrafi yapısı nedeniyle yıllarca PKK terör örgütünün faaliyetlerinin en çok hedef aldığı Güneydoğu Anadolu Bölgemizde kalan bir ilçemizdir. Son yıllarda yapılan etkili terör operasyonları, Güneydoğu Anadolu Bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızın PKK terör örgütünün gerçek yüzünü görmesi ve bölgede bulunan tüm kamu kurum ve kuruluşlarının etkin çabaları ile bölgemizde terör örgütünün beli kırılmış, yapılan çalışmalar ve Allah’ın yardımı ile son üç yıldır hemen hemen PKK'nın ve yandaşlarının ilçemiz dahilinde faaliyeti ve eylemi olmamıştır. Fakat terör denen şey virüs gibidir. Eğer vücudumuzu yeterli besleyemezsek, egzersiz yapmazsak vücut zayıf düşer ve vücudu hasta eder. Terör örgütleri de virüs gibi olduğundan bu bölgede görev yapan biz kamu görevlileri sürekli terör virüsüne karşı vatandaşlarımızı bilgi ve sevgi ile beslemeli onlara her konuda elimizden geldiğince destek olarak onları terör belasından uzak tutmaya çalışmalıyız. Bu nedenler ile öğretmenlerimize terörle mücadelede büyük görevler düşmektedir. Ülkemizin geleceğinin teminatı olan çocuklarımıza milli beraberlik vatan duygusu ve bayrak sevgisi ilk olarak sosyalleştikleri okullarımızda verilmesi, ruhlarına işlenmesi ve gelecekte ülkemize hayırlı bir vatandaş olarak yaşamlarını sürdürmeleri öğretmenlerin çaba ve gayretleri ile olacaktır. Kaymakamımız İsmail Pendik ve İlçe Belediye Başkanımız Habib Aşan’ın destekleri ile ilçe milli eğitim ve ilçe emniyet amirliğinin katkıları ile bu proje hazırlanmıştır. Bu projenin vatanımıza ve milletimize hayırlı olmasını diliyor, bu vesile ile tüm şehitlerimiz ve gazilerimizi minnetle anarak, şükranımı arz ediyorum" dedi.
İlçede bulunan Çok Programlı Anadolu Lisesi Konferans Salonunda projenin tanıtımı yapıldı. Projede bölge halkı terör örgütü ve uzantılarına karşı mücadele eden güvenlik güçleriyle ortaklaşa çalışacak. Projeden amacın ilçede eğitim veren milli eğitim müdürlüğüne bağlı öğretmenlerin PKK/KCK ve FETÖ/PDY gibi terör örgütlerine karşı bilgilendirmek, yeni atanan öğretmenlere ilçenin jeopolitik, sosyolojik ve kültürel durumu hakkında bilgi vermek, ilçe yakın tarihinde meydana gelen terör olayları hakkında bilgilendirmek, herhangi bir terör olaylarında izlenecek hareket tarzı hakkında bilgilendirmek, eğitim gören öğrencilerin terör örgütlerinin tuzağına düşmemesi için izlenmesi gerekenlerin öğretmenlere terör örgütlerinin eleman kazanma yöntemleri hakkında bilgilendirmek, terör örgütünün propagandasının ve sempatizanlığın önüne geçilmesini sağlamak, ilçe kolluk kuvvetleri olan polis ve jandarma ile öğretmenler arasında iletişim kanalları oluşturmak ve iletişimin sürekli açık tutulmasını sağlamak, kurumlar arası iletişimi ve dayanışmayı arttırarak, öğrencilerin ve dolaylı olarak da ailelerini terör örgütünün tuzaklarından kurtarmak, milli eğitim müdürlüğüne bağlı okullardaki öğretmenleri eğitim verdikleri öğrencilere milli duyguları aşılamak ve vatan, bayrak, millet aidiyetini nasıl geliştireceklerine dair örneklerle eğitim vermek olduğu belirtildi.

 
Uyuşturucu operasyonu: 28 gözaltı
 
Kanuni Sultan Süleyman’a vefa
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Uyuşturucu operasyonu: 28 gözaltı
Bingöl'de uyuşturucu tacirlerine yönelik 250 polisin katılımıyla drone ...
PKK/KCK operasyonu: 15 gözaltı
Ağrı'nın Patnos ilçesinde terör örgütü PKK/KCK’ya yönelik jandarma ekiplerince ...
Kararlı mücadele
Gül, ‘Çocuklarımıza göz dikenlere, onların geleceklerine göz dikenlere, ...
 
1 terörist etkisiz hale getirildi
Diyarbakır’ın Hani ilçesinde düzenlenen operasyonlarda 1 terörist etkisiz hale getirildi.
Öldürülen terörist EYP’li saldırının faili çıktı
Ağrı’da Tendürek Dağı Bölgesi’nde öldürülen iki teröristten biri Gulan ...
“Eternity-2019” ortak tatbikatı devam ediyor
Tatbikatta Bakü-Tiflis-Ceyhan petrol hattı, Bakü-Tiflis-Erzurum doğalgaz ...
 
'Sahte bahis' çetesi operasyonunda 14 tutuklama
8 ilde düzenlenen operasyonda, kazanılmış görünümlü sahte 'iddaa' kuponu ...
Hainlerin kaçırdığı kız çocukları jandarmaya sığındı
Şırnak'ta 1,5 ay önce kaçırılarak terör örgütü PKK'nın mağarasına götürülen ...
Gri Liste'deki terörist öldürüldü
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığının ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva