Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Çomaklı’dan 19 Mayıs mesajı
Çomaklı’dan 19 Mayıs mesajı
Doğu Anadolu’da Milli Coşku zirvede
Doğu Anadolu’da Milli Coşku zirvede
Erzincan yolunda trafik kazası: 2 yaralı
Erzincan yolunda trafik kazası: 2 yaralı
Erzurum şehidini uğurladı
Erzurum şehidini uğurladı
Erdoğan’dan Filistin’e destek mesajı
Erdoğan’dan Filistin’e destek mesajı
HABERLER>SAĞLıK & YAŞAM
29 Aralık 2014 Pazartesi - 10:31

Ekmek zammı kapıda..!

Ekmek fiyatlarının tekrardan yükseltilmesi gereken görüşmelerin yapıldığını belirten Fırat, ‘Biz şuan için Belediyemizle gerekli görüşmeleri yaptık. Umuyorum ki sonucunu alacağız. Ancak bu yılsonuna kadar bir şey olacağı yok. Yeni yılda durum ortaya çıkacaktır. ‘dedi

Ekmek zammı kapıda..!

Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Rasim Fırat, esnafın yaşadığı sorunlara ilginç bir yaklaşımda bulundu. Fırat, “Esnafımız kendi kendine sıkıntı yaratıyor” dedi

Muhammed COŞKUN

Erzurumlu esnaf, birçok alanda sıkıntı yaşadığını her fırsatta dile getiriyor. Özellikle ekmek fiyatlarının 0,45 Kuruşa kadar düşmesi, başta fırıncılar olmak üzere ekmek satan esnafı olumsuz yönde etkiledi. Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Rasim Fırat, yaptığı açıklamada, esnafın yaşadığı sorunun temelinde yine esnafın kendisi olduğunu ve bu sorunların çözüm noktasında meslek odalarının yapabileceği fazla bir şey olmadığını belirtti.

Erzurumlu esnafın kendi kendine sıkıntı yaptıklarını söyleyen Fırat, “Erzurum esnafının muhakkak ki sıkıntıları var. Ama bu sıkıntılarla ilgili meslek odalarından bir şey olacağı yok. Çünkü bunlar kanunla kurulmuş yarı resmi odalardır. Ancak esnafların durumları ortada, sıkıntılı. Maalesef ilimizde sıkıntılar var. Esnafımız kendi kendine sıkıntı yaratmakta, özellikle ekmek fiyatlarındaki düşüşteki neden gibi. Yaklaşık Erzurum’da 100 tane ekmek üreten esnafımız var. Bu esnaf arkadaşlarımızın birbirleriyle olan rekabetlerini bir türlü çözemedik. Bu konuda şahsen ben çok uğraş verdim. Yaklaşık bir yıldır bu ekmek fiyatlarını bir rayına oturtmuş, bir düzene koymuştuk. Marketi, bakkalı fırınında ekmek satan herkes bir düzene girmişti. Ancak, Büyükşehir Belediyemiz, kanun gereği haklı olarak, Belediye ekmeğini, sıkıntılı, maddi durumu düşük vatandaşımıza satmaya başladı. Karşılıklı görüşmelerimiz neticesinde, Belediyemize Fırıncılar Odası ekmek günde 4–5 Bin civarında ekmek verecekti. Ancak fırıncı esnafımızın içersinde 3–4 kişi aşırı rekabete kaçtıklarından dolayı Belediyemize çok ucuz sayılabilecek fiyata ekmek verdiler. Bu duruma, haklı olarak diğer esnafımız tepki gösterdi. Bu tepki neticesinde fiyatları aşağıya çektiler. 0,45 Kuruşa kadar fiyatlar indi. Belediyemizde haklı olarak bu fiyatları görünce onlarda fiyatları indirdiler. Bu durum şuan için devam ediyor.” dedi.

2015’İN İLK AYINDA EKMEK FİYATLARI ARTABİLİR

Ekmek fiyatlarının tekrardan yükseltilmesi gereken görüşmelerin yapıldığını belirten Fırat, “Biz şuan için Belediyemizle gerekli görüşmeleri yaptık. Umuyorum ki sonucunu alacağız. Ancak bu yılsonuna kadar bir şey olacağı yok. Yeni yılda durum ortaya çıkacaktır. Yılbaşından sonra yetkililerle oturup konuşacağız. Bu fiyatları tekrar düzeltmeye çalışacağız. Ama öncelikle 2015 yılının ilk ayın ilk haftasında fırıncı esnafımızla bir toplantı yapmayı düşünüyoruz. Vatandaşımıza ucuz ekmek yedirelim, ancak esnafın durumu da ortada, ikisinin ortasında bir yol bulmaya çalışacağız. Rekabet fiyatlarda değil kalitede olmalıdır.” diye konuştu.

 
'AK Parti birliğin partisidir'
 
Erzurum 4’üncü sırada kaldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altıparmak’tan Turgutcan’a geçmiş olsun ziyareti
Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak rahatsızlığı nedeniyle Atatürk Üniversitesi ...
Nehir Ailesinin acı günü
Erzurum Öğretmenevi Müdürü Abdullah Nehir'in babası Burhanettin Nehir vefat etti.
Erzurumlu Tüketicilere müjdeli haber
Tüketici Birliği Federasyonu Üyesi ve Tüketici Hak Arama Derneği Genel ...
 
Ağlatan konferans
Ardahan’da "Doku ve Organ Bağışının Önemi" konulu konferans düzenlendi. ...
Sağlıkta ortak akılla istişare
Bölge illerinin Sağlık Müdürleri, Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon ...
Erzurum’dan Doğu’da bir ilk
Mucize yöntem, İşitsel Algı Eğitimi uzmanı Ayşenur Badıllı Solak tarafından ...
 
Palandöken lider
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Kayak Merkezleri kar kalınlıklarını açıkladı. ...
DASK Cuma Hutbesine girdi
Erzurum AFAD Personeli Arama Kurtarma Teknikeri Hakan Koyun, DASK deprem ...
Büyükşehir’den yol açma seferberliği
Erzurum’da pazartesi günü gece etkili olan kar yağışı nedeniyle 73 köy yolu ulaşıma kapandı.
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva