Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
‘Mücadelemize devam edeceğiz’
‘Mücadelemize devam edeceğiz’
ETÜ 2 yıl süreyle akredite edildi
ETÜ 2 yıl süreyle akredite edildi
Yeni Yusufeli’nde ilk şenlik
Yeni Yusufeli’nde ilk şenlik
HABERLER>EKONOMÄ°
18 Mayıs 2016 Çarşamba - 09:52

ETSO’dan AB sürecine destek

Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı tarafından düzenlenen, “Türkiye’nin AB’ye Üyelik Süreci-Sivil Toplum Diyalog Toplantısı” Erzurum’da yapıldı.

ETSO’dan AB sürecine destek

Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı tarafından düzenlenen, “Türkiye’nin AB’ye Üyelik Süreci-Sivil Toplum Diyalog Toplantısı” Erzurum’da yapıldı.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde geniş bir katılımla gerçekleştirilen toplantıda, AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır’ın konuşmasının ardından, ildeki sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, Türkiye’nin AB’ye üyelik süreciyle ilgili düşüncelerini paylaştı.

ETSO’NUN ORTAK GÖRÜŞÜ

Toplantıda, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) adına Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik konuştu. Konuşmasında, ETSO olarak, Avrupa Birliği’ne tam üyelik sürecinde yürütülen gayretli çalışmaları desteklediklerini ve AB Bakanlığı’nın bu yöndeki çalışmalarını takdir ettiklerini kaydeden Başkan Yücelik şunları söyledi;“Özellikle son dönemde Suriye’deki iç savaş sonrasında yaşanan mülteci sorunlarından hareketle; AB ile ülkemizin görüş farklılıkları, mültecilerin ihtiyaçlarının temininde kaynak tahsisi, Türk vatandaşları için vize serbestisi gibi konular gündeme gelmiştir. Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerinde olumlu gelişmelere vesile olacağını ve tam üyelik sürecine katkı sağlayacağına inandığımız bu gelişmelere rağmen, Türkiye Cumhuriyeti tarafı olarak; vize serbestisi şartlarının önemli ölçüde karşılanmasına rağmen yaşanan tıkanıklığı anlamakta güçlük çekiyoruz. Terörle Mücadele Kanunu’nda kararlı duruşumuzun esnetilmesini bekleyen Avrupa Birliği’ne, 30 yıldır terörle mücadele eden bir devlet olarak gereken cevabın verildiğine inanıyoruz. Tüm bu sorunlara rağmen devletimizin olumlu diplomatik girişimlerinin karşılık bulacağına inancımız tamdır. Zaman zaman hepimizin yaşadığı vize sorunlarına etkili çözüm olacağına inanıyor, bakanlığımızın çalışmalarını destekliyoruz.”

AB-TÜRKİYE İLİŞKİLERİ

AB Türkiye Delegasyonu’nun Avrupa Birliği - Türkiye ilişkileri hakkındaki bilgileri ve son gelişmeleri halka iletmek amacıyla uyguladığı bilgilendirme ve iletişim stratejisini desteklediklerini dile getiren Başkan Yücelik şöyle devam etti; “Biz de ETSO olarak bu amaçla, halkımızın Avrupa Birliği’ni tanıması ve üyelik sürecinde doğru bilgilendirilmeleri adına, 2011 Temmuz ayı itibariyle bünyemizde faaliyet gösteren AB Bilgi Merkezi’ni kurduk. Yerelde sivil toplum kuruluşları, belediye, valilik, üniversite gibi kamu kurum ve kuruluşlarla işbirliğinde farklı kültürel, sosyal etkinlikler düzenliyoruz. Avrupa birliği bilgi merkezimiz geride kalan 5 yıl içerisinde, özellikle gençlerimiz, kadınlarımız ve çocuklarımıza yönelik farklı etkinlik, bilgilendirme ve faaliyetleri yürüterek, yaklaşık 30 bin kişiye ulaşmıştır. Biz de odamız strateji planı çerçevesinde, ülkemizin tam üyelik sürecinde hedeflerine katkıda bulunmak ve şehrimizin sosyo- kültürel birikimine katkı sağlamak amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

ABİGEM

Bu çerçevede bir Avrupa Birliği projesi olarak kurulan, Erzurum ABİGEM’in 2008 yılından bu yana ETSO bünyesinde, bölgedeki KOBİ’lere danışmanlık ve eğitim hizmetleri verdiğini kaydeden Yücelik, “Ayrıca, 2013-2015 yılları arasında TOBB’la birlikte yürüttüğümüz diğer bir AB projesi olan KUYAP ile 100 işveren 200 çalışan olmak üzere toplamda 300 kişiye eğitim verildi. Bu projede de, KOBİ’lerin AB’ye uyum yeteneği artırılması ve rekabet edilebilirliği güçlendirilmeye çalışıldı. Avrupa ülkelerine yapılan iş gezileriyle de KOBİ’lerin bu ülkelerdeki iyi örnekleri görmeleri sağlandı. Bu anlamda, 2014-2020 döneminde AB’ye katılım öncesi mali yardım kapsamında Türkiye’ye sağlanacak 4,5 milyar avroluk desteğin, sivil toplum ve kamu işbirliği ile hedeflenen başarıya ulaşması için ETSO olarak birikim ve tecrübemizle Bakanlığımızı desteklemeye devam edeceğimizi belirtmek istiyorum. Desteğin, ülkemize, milletimize, Erzurum’umuza hayırlar getirmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

 
‘Allah’ın izniyle terörün üstesinden geleceğiz’
 
773 terörist etkisiz hale getirildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum ekonomisinde bir rekor
Erzurum Vergi Dairesi Başkanlığı 2016 Nisan dönemi faal mükellef sayılarını paylaştı.
Erzurum Ticaret Hacmiyle 29'uncu sırada
Erzurum ticaret sektörü ödeme hacmi bakımından vizyon büyüttü
Köprüköy’de toprak kayması: 1 ölü
Erzurum’un Köprüköy ilçesinde toprak kayması sonucu 1 işçi hayatını kaybetti.
 
Bir yatırım daha hizmete girdi
DSİ Genel Müdürlüğü, Erzurumluların özlemle beklediği Pazaryolu Barajı ...
102 bin kişi Erzurum’u tercih etti
TÜİK Doğum Yeri İstatistikleri açıklandı.
Çiftçiler Gününde özgün kutlama
Tarım sektöründe yüzde 30’u aşan pazar payı ile özel bankalar arasında ...
 
Kuyumcular Yasa bekliyor
Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Rasim Fırat, ...
TOBB Genel Kurulu’nda Erzurum damgası
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ETSO) yönetim kurulu ve meclis üyeleri ...
‘Adalet mülkün temelidir’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hz. Ömer’in ‘Adalet mülkün temelidir, esasıdır’ ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva