Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>EKONOMÄ°
13 Ekim 2021 Çarşamba - 02:03

ETB’den ‘Süte Değer’ Projesi yatırımı

Atatürk Üniversitesi Kampüs girişinde hizmet veren süt ve süt ürünlerinin satışının yapıldığı Süt Satış Mağazası, Erzurum Valisi Okay Memiş ile diğer protokol üyelerinin katılımı ile bugün gerçekleştirilen program çerçevesinde hizmete açıldı.

ETB’den ‘Süte Değer’ Projesi yatırımı

Erzurum Ticaret Borsası tarafından 2019 yılında hizmete sunulan “ Erzurum ili Süt Sektörü Soğuk Zincir Süt Kurulumu ile 2. Etap Süte Değer ve 3. Etap Süt Toplama Merkezleri Projeleri Araştırma Geliştirme AR-GE Ofisi ile yine Atatürk Üniversitesi Kampüs girişinde hizmet veren süt ve süt ürünlerinin satışının yapıldığı Süt Satış Mağazası, Erzurum Valisi Okay Memiş ile diğer protokol üyelerinin katılımı ile bugün gerçekleştirilen program çerçevesinde hizmete açıldı.
İlk olarak Atatürk Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Merkezinde bulunan Erzurum Ticaret Borsası Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme A.Ş Ofisine geçen Erzurum Valisi Okay Memiş burada bir süre Erzurum Ticaret Borsası ve Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral’dan projeye ilişkin bilgiler alarak AR-GE Ofisinin açılışını gerçekleştirdi. Daha sonra Erzurum Atatürk Üniversitesi Kampüs girişinde hizmete giren Süt Satış mağazasında incelemelerde bulunan Erzurum Valisi Okay Memiş, burada Erzurum Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme A.Ş ve Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral’dan proje ve çalışmalara ilişkin bilgiler aldı.
Erzurum Ticaret Borsası ve Erzurum Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral, yaptığı açıklamada “Bölgemizin en prestijli projesi olarak hayata geçirilen, Valimiz Sayın Okay Memiş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ömer Çomaklı ile İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar’ın büyük destekleri sürdürdüğümüz çalışmalarımızda, Erzurum İli Süt Sektörü Soğuk zincir Süt Kurulumu projesi kapsamında bugüne kadar Aziziye, Yakutiye ve Palandöken İlçelerinde 49 (Köy) Mahallede, 299 adet süt tankı dağıtılmış olup, 2. Etap Süte Değer Projesi kapsamında ise Aşkale, Pasinler, Tortum İlçelerinde ise 36( Köy) Mahallede, 239 Süt tankı Üreticilerin hizmetine sunulmuştur. Projenin kurulduğu 2019 yılından bugüne kadar 5.624.028,83 Litre Süt toplanarak, bu sütler karşılığında üreticilere 12.865.984,60 TL ödeme yapılmış olup, bu rakamlar sonucunda ise Erzurum ekonomisine 1.502.298,32 TL , ülke ekonomisine ise 1.052.367,12 TL katkıda bulunulmuştur. Ayrıca bugün burada, Hastalıktan Ari Belgesine sahip Çiftlik ve İşletmelerden aldığımız süt ile Kadın Kalkınma Kooperatifleri marifetiyle hazırlanan ve kooperatiflerin güçlendirilmesi, sürdürülebilirliklerinin sağlanması, kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi, görünürlüklerinin arttırılması ve yaygınlaştırılması için doğal ve yöresel ürünlerini satış mağazamız aracılığı ile halkımızın hizmetine sunmuş bulunmaktayız. Bu anlam da, Erzurum Ticaret Borsası olarak ‘Süte Değer ‘ ve ‘Soğuk Zincir Süt Projesi’ ile sağlam adımlarla ilerlediğimiz projelerimize hız kesmeden devam ederken Borsa üyemiz olan ‘Hastalıktan Ari Belgeli’ çiftliklerimiz ve İşletmelerimiz ile yaptığımız işbirliğiyle, halkımıza sağlıklı ve hijyen kurallarına uygun günlük taze , kaliteli süt ile süt mamullerine ulaşmalarını kolaylaştıracak güvenilir ve hijyenik bir şekilde faaliyete geçen satış mağazamız hafta içi ve hafta sonu sabah 09:00 ile 19:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.” şeklinde konuştu.
Öte yandan düzenlenen törenlere Erzurum Valisi Okay Memiş ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ömer Çomaklı, Atateknokent Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Atilla Çelik, Tarım ve Orman İl Müdürü Osman Akar, Erzurum Ticaret Borsası Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme A.Ş Genel Koordinatörü Ahmet Topaloğlu ile Kadın Kooperatiflerinin temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

 
Uzundere Muratefendi’de 2 ev, 5 ahır kül oldu
 
MHP İl Başkanı Karataş’tan esnaf ziyareti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkgözü sınır kapısı yenileniyor
Türkiye’nin Kafkaslara açılan Posof Türkgözü Sınır Kapısı yeni projesi ...
KOBİ’lere, ‘Akıllı Kobi’ ile dijital dönüşüm daveti
TOBB ve Visa, Akıllı KOBİ Platformu’nun hizmete açıldığını duyurdu. Platform, ...
Erzurum’dan ihracatta yüzde 21’lik artış
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum’dan yapılan ihracat değeri 2020 yılının ...
 
Erzurum ticaret sektörü gücünü koruyor
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum’da Ağustos ayında 613 milyon 786 bin ...
DHMİ Eylül ayı Erzurum verilerini paylaştı
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - 2020 yılı Eylül ayına göre, bu yılın 9 aylık ...
Tanrıver Bölgesel ihracat verilerini değerlendirdi
DAİB Yönetim Kurulu Başkanı ve TİM Denetim Kurulu Üyesi Tanrıver “2021'nin ...
 
İspir’de hasat mevsimi
İspir ilçesinde yetiştirilen ve Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alarak markalaşan ...
Erzurum ile Kayseri arasında ticaret köprüsü
Kayseri MÜSİAD üyeleri, Erzurum MÜSİAD Başkanlığını ziyaret ederek Erzurum’un ...
Erzurum pilot iller arasında
DİTAP (Dijital Tarım Pazarı ) gıdanı koru sofrana sahip çık konu başlıkları ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva