Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>EKONOMÄ°
2 Ocak 2022 Pazar - 13:07

ETB’den coğrafi işaretli ürün açılımı

Erzurum Ticaret Borsası (ETB) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral, Erzurum’un hali hazırda bulunan 18 coğrafi işaretli ürününe ve 2021 yılı içerisinde Erzurum Ticaret Borsası olarak 50 adet daha Coğrafi İşaretli ürün başvurusu yaptıklarını açıkladı.

ETB’den coğrafi işaretli ürün açılımı

Erzurum Ticaret Borsası (ETB) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral, Erzurum’un hali hazırda bulunan 18 coğrafi işaretli ürününe ve 2021 yılı içerisinde Erzurum Ticaret Borsası olarak 50 adet daha Coğrafi İşaretli ürün başvurusu yaptıklarını ve bu yapılan çalışma ile Erzurum’un Coğrafi İşaretli Ürünler başvurusu ile Ülkemize öncülük yolunda büyük bir başarıya imza attığını söyledi.
Erzurum Ticaret Borası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral “ Geçmişten günümüze İlimizde yaşamış kadim medeniyetlerin ortak kültürü ve geleneğinin bir yansıması olan Erzurum mutfağı ve yemek kültürü evrensel bir değerdir. Geçmişin bizlere emaneti olarak gördüğümüz bu değerlerimizi coğrafi işaretle koruma altına alarak, en özgün halleriyle gelecek nesillere taşımayı hedefliyoruz” dedi.
Erzurum’un tescilli coğrafi işaretleri, geleneksel mutfak lezzetleri ve bu ürünlere marka değerli kazandırılmasına yönelik sürdürülen çalışmalar hakkında bilgiler veren Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral, 2021 yılı itibari ile Türkiye’de bulunduğu şehir adına en fazla coğrafi işaret tescilli başvurusu yapan Ticaret Borsası unvanına sahip Erzurum Ticaret Borsası’nın bu alandaki faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.
Oral, “Erzurum’un, değerlerine ve sahip çıkma kültürüne giden yolda yaptığı çalışmalarla ilimize ait 18 coğrafi İşaretli Ürünün 10’u Erzurum Ticaret Borsası tarafından koruma altına alındığını bunun haricinde ise 2021 yılı içerisinde 50 ürün için Türk Patent ve Marka Kurumuna başvuru yaptıklarını ve bu başvurulardan (Erzurum Demir Tatlısı, Erzurum Aşmalı Yahni, Erzurum Çortutu Pancarı)’nın tescil belgesi alınmış, bunun dışında (Erzurum sucuğu, Erzurum Dut Çullaması, Erzurum Yumurta Pilavı)’nın İLANDA VE ERZURUM AYRAN AŞI ÇORBASI, ERZURUM KESME AŞI Çorbası, Erzurum Aşotu, Erzurum Gliko, Erzurum Tel Helvası, Erzurum Hasıta)’sının ise İlan metni hazırlanmış olup Türk Patent Enstitüsünde yayınlanmayı beklemektedir” dedi.
Geleneksel ürünlerin coğrafi işaretle taçlandırılması noktasında yapılan bu faaliyetlerde herkesin ortak paydası yine Erzurum olması gerektiğini vurgulayan Başkan Oral, “Ürünü hangi kurumun tescillediğinden ziyade bu ürünün gerçek sahibi olan ilimiz adına tescillenmesi bizim için önemli. Bu anlayış içerisinde yol aldığımız için bugün şehrimiz 18 tescilli ürünle Türkiye’de ilk sıralarda yer almakta. Amacımız bu sayıyı daha da artırmak ve çok daha ileri noktalara taşımak” diye konuştu.
Erzurum Ticaret Borsası tarafından sürdürülen tescil çalışmalarında şimdiye kadar Erzurum Civil Peyniri ,Erzurum Küflü Civil Peyniri (Göğermiş Peyniri),Erzurum Kadayıf Dolması, Erzurum Su Böreği ,Erzurum Pekmezli Baklavası ,Erzurum Mantısı/Erzurum Hıngeli ,Erzurum Peynir Helvası ,Erzurum Demir Tatlısı, Erzurum Aşmalı Yahni, Erzurum Çortutu Pancarı gibi 10 yöresel ürüne coğrafi işaret tescili aldıklarını ve 2021 yılı içerisinde ise 50 ürün için Türk Patent ve Marka Kurumu’na başvuruda bulunduklarını anımsatan Başkan Oral, Erzurum ve ülke mutfaklarında ayrıcalıklı bir yeri olan ‘Erzurum Su Böreği’ için de Avrupa Birliğine (AB) tescil başvurusunda bulunduklarını söyledi.

 
Saltukbey’de Bilim heyecanı yaşandı
 
Hamzalı şehitlerine vefa
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TED beklentilerini paylaştı
Türkiye Emekliler derneği Erzurum şube Genel sekreteri Zekeriya Aras, ...
TÜİK Güven endeksini paylaştı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Aralık ayı sektörel güven endeksleri verisini açıkladı.
DAP BKİ’den kışın eğitim, yazın üretim desteği
DAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından Bölge illerinde desteklenen proje ...
 
Demirdöğer modern tarım yöntemlerini paylaştı
Erzincan’ın Çayırlı ilçesinde DAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından desteklenen, ...
Pirinkayalar tüneli hizmete açıldı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu: “Karayollarımızdaki tünel ...
Aziziye’de fahiş fiyat denetimi
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’dan “Fiyatlar her gün denetlenecek!” ...
 
Fiyat İstikrarı Komitesi öncelikleri ele aldı
Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından, Fiyat İstikrarı Komitesi’nin ilk ...
Açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak
Erzurum-Artvin karayolunda bulunan ve halk arasında ölüm yolu olarak adlandırılan, ...
Erzurum dengede 2’inci sıraya yükseldi
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum, Kasım ayı bazında gelirin gideri karşılama ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva