Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Duran:'Terörün tamamen biteceği bir sürece girdik'
Duran:'Terörün tamamen biteceği bir sürece girdik'
Gazze'de can kaybı 33 bini geride bıraktı
Gazze'de can kaybı 33 bini geride bıraktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan gündemi değerlendirdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan gündemi değerlendirdi
Büyükşehir İhtisas komisyonları belirlendi
Büyükşehir İhtisas komisyonları belirlendi
‘Sözü dinlenen bir Türkiye olmak mecburiyetindeyiz’
‘Sözü dinlenen bir Türkiye olmak mecburiyetindeyiz’
HABERLER>GUNDEM
30 Mayıs 2018 Çarşamba - 14:08

ESKİ’den su borcu yapılandırması

Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ESKİ), 7143 Sayılı vergi ve diğer bazlı alacakların yeniden yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun kapsamında su borçlarıyla ilgili yapılandırmaya başladı.

ESKİ’den su borcu yapılandırması

Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ESKİ), 7143 Sayılı vergi ve diğer bazlı alacakların yeniden yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun kapsamında su borçlarıyla ilgili yapılandırmaya başladı.

Su borçları yapılandırmasının vatandaşlar için önemli bir fırsat olduğunu belirten yetkililer, şunları kaydetti: “11/5/2018 tarihli ve 7143 Sayılı vergi ve diğer bazlı alacakların yeniden yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun, 18/5/2018 tarihli ve 30425 sayılı resmi gazetede yayımlanmış ve yapılandırmaya ilişkin hükümleri yayımı tarihinde yürürlüğe girmiştir. 31/3/2018 tarihinden (Bu tarih dâhil) önce olduğu halde kanunun yayımı tarihi itibarıyla ödenmemiş bulunan su ve atık su bedeli alacakları ile bu alacaklara bağlı faiz, gecikme faizi, gecikme zammı gibi fer’i alacakları (sözleşmelerde düzenlenen her türlü ceza ve zamlar dâhil) kanun kapsamına alınmıştır. Kanunun 2’inci maddesi hükmünden yararlanmak isteyenlerin, 31 Temmuz 2018 tarihine (bu tarih dâhil) kadar borçlu Abone İşleri Dairesi Başkanlığı’na bulundukları tahsil dairelerine başvurmaları gerekmektedir. Madde kapsamında yapılandırılan borçların ilk taksit ödeme süresi içinde tamamen ya da ikişer aylık dönemler halinde azami on sekiz eşit taksitte ödenmesi mümkün hale gelmektedir. 1 Ekim 2018 (30/9/2018 tarihli Pazar gününe rastladığından ) tarihi mesai saati bitiminde sona ermektedir. Kanunun 9’uncu maddesi hükmü ile azami taksit süresi 18 eşit taksit olarak belirlenmiş olmakla birlikte 6, 9 ve 12 eşit taksitte ödeme seçenekleri de bulunmaktadır.

7143 Sayılı Kanun’un 9’uncu maddesinin üçüncü fıkrasının (ç) bendinde hesaplanan tutarların taksitle yapılacak ödemelerinde ilgili maddelere göre belirlenen tutar; Altı taksit için(1,045) / Dokuz eşit taksit için (1,083) / On iki eşit taksit için (1,105) / On sekiz eşit taksit için (1,15)

olarak ödenmesi koşuluyla, kalan taksitlerden; bir takvim yılında en fazla iki taksit süresince ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde, kanun hükümleri ihlal edilmiş sayılmayacak ve ödenmeyen veya eksik ödenen taksit tutarlarının borçlunun başvuru sırasında tercih ettiği taksitlendirme süresinin son taksitini izleyen ayın sonuna kadar, geciken her ay ve kesri için 6183 sayılı kanunun 51’inci maddesine göre belirlenen gecikme zammı oranında hesaplanacak geç ödeme zammı ile birlikte ödenmesi şartıyla kanun hükümlerinden yararlanılacaktır.”

Müracaat ve ödeme yerleri

Su borçları yapılandırmasından faydalanmak için il merkezinde ESKİ Genel Müdürlüğü, Abone İşleri Daire Başkanlığı, Palandöken İlçesi 2. Marketler Tahsilât Şubesi, Yakutiye İlçesi Yeğenağa Tahsilât Şubesi ve Sanayi Tahsilât Şubesi, Aziziye İlçesi Milli Egemenlik Caddesi Tahsilât Şubesi ile Ilıca Tahsilât Şubesi’ne, diğer 17 ilçede ise ESKİ Genel Müdürlüğü’nün ilgili birimlerine müracaat edilebiliyor. Yapılandırma sonrasındaki ödemeler ise ESKİ Genel Müdürlüğü’ne bağlı tahsilat vezneleri, anlaşmalı bankalar, PTT şubeleri, anlaşmalı ödeme noktaları ile www.eski.gov.tr adresindeki online ödeme noktasını tıklayarak kredi kartı ile yapılabilmektedir.

 
Bingöl’de geçici özel güvenlik bölgesi ilanı
 
U18 Milli Takımı, Gürcistan'a 4-1 yenildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum’da Cumhurbaşkanı Erdoğan bayramı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Erzurum’u teşrif edecek. Dadaşlar ...
'Millet ile güçlü demokrasi'
Seçim beyannamesinin üçüncü bölümünde millet ile güçlü demokrasi hedefini ...
'Vakit Türkiye Vakti'
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz, böyle ...
 
Akdağ: "Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir"
Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, "Filistin bizim gözbebeğimizdir, Kudüs ...
Öğrencilerden Nene Hatun’a vefa
Palandöken Saltukbey Ortaokulu 8-A sınıfı öğrencileri, 5.sınıftan bu yana ...
Erzurum’da 4 ayda 2 bin 306 konut satıldı
TÜİK Nisan ayı Erzurum Konut Satış istatistiklerini açıkladı.
 
Motivasyon eğitimleri devam ediyor
İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 12.sınıfları kapsayan Temel Yeterlilik ...
YÖK kanunu Resmi Gazete’de
Köklü üniversitelerin bölünerek yeni üniversitelerin kurulmasını içeren, ...
Kadayıf talebinde ilk gün yoğunluğu
Erzurum’da iftar sofralarının vazgeçilmez tatlısı kadayıf dolması, Ramazan ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva