Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Duran:'Terörün tamamen biteceği bir sürece girdik'
Duran:'Terörün tamamen biteceği bir sürece girdik'
Gazze'de can kaybı 33 bini geride bıraktı
Gazze'de can kaybı 33 bini geride bıraktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan gündemi değerlendirdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan gündemi değerlendirdi
Büyükşehir İhtisas komisyonları belirlendi
Büyükşehir İhtisas komisyonları belirlendi
‘Sözü dinlenen bir Türkiye olmak mecburiyetindeyiz’
‘Sözü dinlenen bir Türkiye olmak mecburiyetindeyiz’
HABERLER>GUNDEM
23 Temmuz 2014 Çarşamba - 11:17

ENER: ’23 Temmuz Milli İradenin gücü’

Erzurum Düşünce ve Strateji Merkezi (ENER) Yönetim Kurulu Başkanı Aksu, 23 Temmuz Erzurum Kongresi’nin ‘yeniden doğuş ve diriliş iradesinin tecellisi’ olduğunu kaydederek, ‘23 Temmuz ruhu aynı zamanda milli irade ruhudur’ dedi.

ENER: ’23 Temmuz Milli İradenin gücü’

Erzurum Düşünce ve Strateji Merkezi (ENER) Yönetim Kurulu Başkanı Aksu, 23 Temmuz Erzurum Kongresi’nin ‘yeniden doğuş ve diriliş iradesinin tecellisi’ olduğunu kaydederek, ‘23 Temmuz ruhu aynı zamanda milli irade ruhudur’ dedi.

 ENER’İN MESAJI

 Erzurum Kongresi’nin 95. yıldönümü münasebetiyle yazılı bir açıklama yapan Erzurum Düşünce ve Strateji Merkezi(ENER) Yönetim Kurulu Başkanı Vahdet Nafiz Aksu, "95’inci yıldönümünü kutladığımız Erzurum Kongresi tarihimizin önemli bir dönemecidir. Yeniden doğuş ve diriliş iradesinin tescilidir. Bir yazarımız "Erzurum’u, her şeyin başladığı şehir olarak tarif ediyor. Doğrudur. Biz de ‘23 Temmuz, her şeyin başladığı tarihtir’ diye ilave ediyor ve bu gerçeği bir kere daha vurgulayarak milletimizin 23 Temmuzunu kutluyoruz." dedi.

 23 TEMMUZ MİLLİ İRADENİN GÜCÜDÜR’

Erzurum kongresi ile Erzurum’da yeni bir devletin inşa sürecinin başladığına işaret eden Aksu, ‘"Milli iradenin, milletin geleceğine nasıl el koyduğunu, devletin bekasına nasıl sahip çıktığını merak edenler Erzurum Kongresine baksınlar. Orada dava adamlığının, vatan sevgisinin, bayrak aşkının canlı tezahürlerini göreceklerdir. 23 Temmuz, diz çöktürülmek istenen bir milletin ayağa kalkma hamlesidir. Bu önemli gün yerel etkinliklerle kutlansa da milletin ortak sevinci ve kıvancıdır. ‘ ifadelerini kullandı.

VALİ ALTIPARMAK’A TEŞEKKÜR

 2013 yılı 23 Temmuz’unda ENER olarak verdikleri mesajda, 23 Temmuz’un ulusal çapta kutlanması gerektiğine işaret ettiklerini, haziran 2014’te kamuoyuyla paylaştıkları öneride de kongre yıldönümünün Ekonomi Kongresi kapmasında ulusal çapta kutlanmasına ilişkin olduğunu hatırlatan Aksu, ‘Bu arzumuzu gelecek yıllara yönelik olarak saklı tutmakla beraber, bu yılki kutlamaların daha kapsamlı ve içerik olarak daha dolu olmasından ötürü memnuniyetimizi ifade ediyoruz. Sayın Valimize, bu konudaki hassasiyetinden ötürü teşekkürlerimizi sunuyoruz. “ kaydını düştü.

‘23 TEMMUZ, MİLLİ ARADE BULUŞMASIDIR’

23 Temmuz Erzurum Kongresi yıldönümü çerçevesinde bu yıl icra edilecek muhtevası zengin etkinliklerin gelecek yıllarda daha da zenginleştirilmesini dilediklerini belirten Aksu, “ 23 Temmuz Erzurum Kongresi yıldönümü gelecek yıllarda ulusal çapta etkinliklerle kutlanmalı, halkın ortak paydası olan milli irade ruhu il il, ilçe ilçe ihya edilmelidir. 23 Temmuz tarihi aynı zamanda milli irade buluşması olarak vurgulanmalıdır’ dedi.

 MİLLİ İRADEYE VEFA

 23 Temmuz’un ifade ettiği milli irade ruhunun daha iyi anlaşılması manasında ülke çapında sanatsal, bilimsel etkinliklere ihtiyaç bulunduğuna dikkat çeken Aksu, kongre yıldönümü vesilesiyle ulusal boyutta kültür ve sanata yönelik etkinlikler düzenlenmesinin aynı zamanda, 23 Temmuzda ifade bulan milli iradeye de vefa gösterilmesi anlamına geleceğine işaret etti.

 ENER’İN SESLENDİRDİĞİ BEKLENTİLER

 Kutlamalar sürecinde, Bilimsel toplantı, panel, sempozyumlarla süslenmiş muhtevası zengin kutlama programlarına başlanmasının önemli bir adım olduğunu söyleyen Aksu, Atatürk Üniversitesi ve ETÜ’ye atıfta bulunarak, beklentilerini, ‘Üniversitelerimizin bu bilimsel ortamı daha da zenginleştirip, yaygınlaştırmasını bekliyoruz. İnşallah gelecek yıllarda Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Cumhuriyet Kurumlarının iştirak edeceği ulusal programlar düzenlenecektir. İki üniversitemiz başta olmak üzere, tüm büyük üniversitelerimiz bu işin içinde yer alacaklardır. Gelecek yıl kongre yıldönümünün, kongreye delege gönderen illerle ortak şenlikler ve etkinlikler şeklinde kutlanmasını hayal ediyoruz. “ sözleriyle dile getirdi.

 GAZZE ŞEHİTLERİNİ ANMA

 Kutlama mesajının son bölümünde, Gazze’de yaşanan insanlık dramı ve mezalime işaret eden Aksu, bu yılkı kutlamaların, Gazzedeki kardeşlerimizin acısını paylaşmak adına bilimsel çerçeveyle sınırlandırılmasını isabetli bulduklarını paylaşarak, ‘Bu mübarek günlerde canımızı yakan Gazze katliamını kınıyor, bu vahşete çanak tutanları telin ediyoruz. İslam Aleminin bir avuç kanlı katile karşı 23 Temmuz ruhuyla karşı koyma zamanı geldiğini, zalime anlayacağı dille cevap vermek gerektiğini ifade ederek, bunun için de öncelikle İslam dünyasının kenetlenmesi gerektiğine inanıyoruz. Gazze’de yaşamlarını yitiren mazlumları rahmetle anıyoruz “dedi.

 Aksu yarın idrak edilecek olan Kadir gecesinin tüm İslam alemine hayırlar getirmesini, Gazze başta olmak üzere İslam Dünyasında yaşanan acıların sona ermesi, gözyaşlarının durmasına vesile olmasını niyaz ettiklerini belirterek, Erzurumluların Kadir Gecesini tebrik etti.

 
Erdoğan helallik istedi
 
Djoum Erzurum kampına katıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Taşmağazaları esnafından proje beklentisi
Taş Mağazalarda çevre düzenlenmesine ilişkin esnafa verilen bilgi doğrultusunda ...
‘23 Temmuz, cumhuriyet yolunda tarihi mutabakattır’
Koçak, ‘Devletimizin bekası, milletimizin birliği ve dirliği 95. Yıl önce ...
Suriyeli sığınmacılara devletten şefkat eli
Yakutiye İlçe Kaymakamlığı tespit ettiği 160 Suriyeli vatandaşa yardım ...
 
Marka’da 40’ıncı olduk..
Erzurum’dan haziran ayında 5, ocak-haziran döneminde 62 markanın tescil ...
Başkan Bulutlar’dan Kadir Gecesi mesajı
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Kadir Gecesi dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
Vali Altıparmak’tan 23 Temmuz mesajı
Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, ‘95’inci yılını gururla kutladığımız ...
 
Pasinler’de üst yapı seferberliği
Pasinler’de üç ay öncesinde Kasımpaşa Mahallesinde başlayan ve tüm ilçede ...
‘Şehirler Ve Kültürler’ Projesi süreci başladı
Projeye, Erzurum da ev sahipliği yapacak
Pasinler’de üst yapı seferberliği
Pasinler’de üç ay öncesinde Kasımpaşa Mahallesinde başlayan ve tüm ilçede ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva