Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Yiğit Danıştay Başkanlığına yeniden seçildi
Yiğit Danıştay Başkanlığına yeniden seçildi
ASHB’den bir ilk
ASHB’den bir ilk
Tekin’den öğretmen ataması açıklaması
Tekin’den öğretmen ataması açıklaması
‘TBMM hürriyet mücadelesinin sembolü’
‘TBMM hürriyet mücadelesinin sembolü’
Erdoğan’dan vicdan ve kararlılık vurgusu
Erdoğan’dan vicdan ve kararlılık vurgusu
HABERLER>KÜLTÜR & SANAT
30 Ekim 2014 Perşembe - 09:41

EDT’den 15 günde 5 oyun

Erzurum Devlet Tiyatrosu Kasım ayının 2 haftasında 5 oyunla izleyicisini buluşturacak. Karagöz’ün Rüyası, Yaşlı Kuklacı, Meraki ve Maskeliler’in seyirciyle buluştuğu EDT sahnesinde 13 Kasım Perşembe günü ‘Anlatılan Senin Hikayendir’ isimli oyun da sahnelenecek.

EDT’den 15 günde 5 oyun

Erzurum Devlet Tiyatrosu Kasım ayının 2 haftasında 5 oyunla izleyicisini buluşturacak. Karagöz’ün Rüyası, Yaşlı Kuklacı,  Meraki ve Maskeliler’in seyirciyle buluştuğu EDT sahnesinde 13 Kasım Perşembe günü ‘Anlatılan Senin Hikayendir’ isimli oyun da sahnelenecek.
ANLATILAN SENİN HİKAYENDİR
Cengiz Toraman’ın yazıp Levent aras’ın oynadığı tek kişilik oyun ‘Anlatılan Senin Hikayendir’, 13 Kasım Perşembe 19:30, 14 Kasım Cuma 19:30, 15 Kasım Cumartesi 19:30, 15 Kasım Cumartesi 14:00 tarihlerinde sahnelenecek.
EDT Web sitesinde konusu ‘Farklı bir oyun bu. Büyülü  bir masal, acıtan bir gerçek, kıkır kıkır güldüren, ince ince ağlatan, gürül gürül düşündüren bir oyun.İnsana, doğaya, aşka, dostluğa kısaca hayata dair bir güzelleme bu oyun.
 Kimi zaman sert, kimi zaman yumuşak fakat sözü olan bir oyun. Karşılıklı içten bir söyleşme aynı zamanda. Baktığımız ama görmediğimiz, duyduğumuz ama işitmediğimiz hikâyeler...
 Ve belki de kim bilir? Anlatılan Senin Hikâyendir! “ ibareleriyle özetlenen oyunun geçen sezonda olduğu gibi ilgi bulması bekleniyor.
MASKELİLER
 Ilan Hatsor’un yazdığı, Nebi Tarhan’ın çevirdiği  ve Yunus Emre Bozdoğan’ın yönettiği Maskeliler 30 Ekim Perşembe 19:30, 31 Ekim Cuma 19:30, 1 Kasım Cumartesi 19:30, 1 Kasım Cumartesi 14:00’te Erzurumlu tiyatroseverlerle buluşacak. Burak Altay, Kuvvet Yurdakul ve A.Raif Atalay’ın rol aldığı oyunda, savaşın ortasındaki Filistin de üç erkek kardeşin ihanet, bağlılık, güven, yaşama amacı ve aile bağları ile gerçeğin çatışmasını; ülkesi ve ailesi arasında kalan kardeşlerin hesaplaşmaları çarpıcı bir dille anlatılıyor. Savaşın, kardeşlik bağlarını bile koparan ezici baskısına, insanları nefret ve şiddet içinde birbirlerinden uzaklaştırmasına çok iyi bir örnek olarak ve ilk kez bir “karşı bakışla” işlenerek sahneleniyor.
 YAŞLI KUKLACI
 EDT Sahnesinde 2 Kasım ve 9 Kasım Pazar günü Ahmet Somers’in yazdığı, Levent aras’ın yönettiği Yaşlı Kuklacı sahneye konulacak. 1 perdelik oyunun konusu EDT Web sitesinde, “Bir kukla tiyatrosundaki birbirinden tatlı ip kuklaları, oynatıcıları olmadan, bulundukları çantanın içinde canlanıp oyunu kendi başlarına oynamaya çalıştıkları, komik ve büyüleyici serüvenlerine katılmaya ne dersiniz? İyi seyirler.’ İfadeleriyle tanıtıldı.
Oyunda  Ömer Menteşe, Taner Köse, Melike Durak, Emre Yılmaz, Cihat Faruk Sevindik, Kübra Tığtepe, Sinan Kaya VE Samet Talayman’ın rol aldığı açıklandı.
KARAGÖZ’ÜN RÜYASI
 EDT Sahnesinde 2 kasım ve 9 Kasım Pazar günü 14:00’te 1 perdelik Karagöz’ün Rüyası adlı oyun sahnelenecek. Ömer Naci Topçu’nun yazıp Mustafa Mutlu’nun yönettiği oyunda Emre Yilmaz, Taner Köse, Samet Talayman ve Ömer Mente rol alıyor.
 Oyunun konusu ise şöyle: Yıllardır büyüklerimizden dinlediğimiz, onların anlatımlarında hüzünlendiğimiz gölge oyunumuzun kahramanları, Karagöz ve Hacivat’ın başından geçen olayları, onların büyülü dünyalarından izlemeye ne dersiniz? Karagöz, Hacivat’tan kendisi için iş bulmasını ister. Hacivat bu isteğini kabul eder ve Karagöz’e iş bulur. Fakat işler düşünüldüğü gibi gitmez...
MERAKİ
Kasım ayında sahnelenecek olan Moliere’nin yazıp, Ahmet Vefik Paşa’nın çevirdiği, Ömer Naci Topçu’nun yönettiği Meraki 06 Kasım Perşembe 19:30, 07 Kasım Cuma 19:30, 08 Kasım Cumartesi 19:30, 08 Kasım Cumartesi 14:00tarihlerinde izleyicinin karşısında olacak.
Ahmet Vefik Paşa’nın Moliere’in Hastalık Hastasından uyarladığı Meraki, hastalık ve ölüm korkusu nedeni ile çevresindekilere ve kendisine hayatı zindan eden bir insanın , çevresine karşı düştüğü gülünç durumu ele alan sıcak ve içten bir komedi.
 

 
Bu coşku ebediyen sürsün
 
25 Plakaya 25 proje
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Kertenkele’ dizisine bir tepki de Van’dan
Türk Diyanet Vakıf-Sen Van Şube Başkanı Ferit Önür, “İmamlara hakaret ...
Erzurum Vakıflar Birliği kuruldu
Erzurum’un İstanbul'da faaliyet gösteren 4 Vakfın Başkan ve yöneticileri ...
Tarihi Kentler Erzurum’da buluştu
Tarihi Kentler Birliği (TKB) toplantısı, Erzurum’da İçişleri Bakanı Efkan ...
 
Akça ile Gurbetteki Erzurum-4
Bu söyleşimizde, İstiklal Savaşı Gazisi Erzurumlu Merhum İdris Akça'nın ...
Erzurum Kış Festivali 13 Aralık’ta
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum kış festivalinin ...
140 yıl sonra yeniden…
Osmanlı Paşası Fosfor Mustafa Paşa tarafından 1876-1877 yıllarında savunma ...
 
Doğu’da ‘Altın Portakal’ coşkusu
Türkiye’den ve dünyadan en yeni ve başarılı örnekleri sinemaseverlerle ...
‘Meraki’ yeniden Erzurum seyircisiyle buluşacak
Erzurum Devlet Tiyatrosu’nun geçen sezon sahnelediği Meraki, bu tiyatro ...
Açıkhava Tasarım Atölyesi Erzurum’daydı
Türkiye genelinde 27 yerleşim merkezinde faaliyet gösteren açıkhava reklam ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva