Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Duran:'Terörün tamamen biteceği bir sürece girdik'
Duran:'Terörün tamamen biteceği bir sürece girdik'
Gazze'de can kaybı 33 bini geride bıraktı
Gazze'de can kaybı 33 bini geride bıraktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan gündemi değerlendirdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan gündemi değerlendirdi
Büyükşehir İhtisas komisyonları belirlendi
Büyükşehir İhtisas komisyonları belirlendi
‘Sözü dinlenen bir Türkiye olmak mecburiyetindeyiz’
‘Sözü dinlenen bir Türkiye olmak mecburiyetindeyiz’
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
24 Ocak 2015 Cumartesi - 10:07

Doğulu öğrenciler karne sevincinde buluştu

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Doğu Anadolu Bölgesinin 14 ilinde de yüz binlerce öğrenci karne sevinci yaşadı. Doğu Anadolu Bölgesinde Bölgenin eğitim kenti vizyonuna sahip olan Erzurum, bölge illeri içinde en çok sayıdaki öğrenci sayısıyla öne çıktı.

Doğulu öğrenciler karne sevincinde buluştu

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Doğu Anadolu Bölgesinin 14 ilinde de yüz binlerce öğrenci karne sevinci yaşadı. Doğu Anadolu Bölgesinde Bölgenin eğitim kenti vizyonuna sahip olan Erzurum, bölge illeri içinde en çok sayıdaki öğrenci sayısıyla öne çıktı. 183 bin öğrencisi bulunan ilde, öğrencilere karneleri törenle verildi.

DURSUN, ÖĞRENCİLERE KARNE DAĞITTI

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun, düzenlenen törenle öğrencilere karnelerini dağıttı. Şemsi Türkmen Anadolu Lisesi’nde düzenlenen karne dağıtım törenine Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun ve şube müdürü Murat Karakurt, okul yöneticileri ve veliler katıldı. Burada bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun, “Eğitim süreci boyunca öğrencilerimizin bilgi, beceri ve yeteneklerini geliştirerek; onları hem iyi birer insan olmaları, hem de bir üst öğrenime hazırlamaya yönelik 2014-2015 eğitim öğretim yılının birinci dönemini başarılı bir şekilde tamamlamanın sevincini, gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu uğurda büyük özveriyle çalışan yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz, eğitime katkı sağlayan memur ve yardımcı personellerimize teşekkür ederim” dedi.

Öğrencilere seslenen Dursun, “Tatiller dinlenmeniz ve eğlenmeniz için bir fırsat olduğu kadar kendinizi geliştirmeniz, eksikliklerinizi telafi etmeniz ve yeni döneme daha motive olmuş bir şekilde hazırlanmanız için de bir fırsattır. Başarılı olmak çok çalışmakla değil planlı ve programlı çalışmakla mümkündür. Bu nedenle bu yarıyıl tatilini en iyi şekilde değerlendireceğinize inanıyor ve sizlere güveniyoruz. Tatil için kendinize uygun bir program belirleyiniz. Tatil süresince derslerin genel bir tekrarını yapınız ve ikinci dönemde göreceğiniz dersleri gözden geçiriniz. Mutlaka her gün kendinize kitap okuma saati belirleyiniz. Hem kişisel gelişiminiz hem de zihinsel gelişiminiz için bunun önemli olduğunu unutmayın” ifadelerini kullandı.

Dursun, konuşması sonrası çeşitler dallarda dereceye giren öğrencileri tebrik ederek ödüllerini verdi. Dursun, daha sonra sınıfları gezerek, öğrencilere karnelerini dağıttı.

BİTLİS’TE 94 BİN ÖĞRENCİ KARNE ALDI

Bitlis'te 94 bin 100 öğrenci karnelerini alarak yarıyıl tatiline girdi. Değirmenaltı köyündeki Değirmenaltı İlk ve Ortaokulu'nda karne dağıtım töreni düzenlendi. Törende, İl Milli Eğitim Müdürü Mürteza Oğur, öğrencilere yarıyıl tatilini iyi değerlendirmelerini ve bol bol kitap okumaları gerektiğini belirtti. Oğur, daha sonra öğrencilere karnelerini vererek, başarılar diledi.

Karne töreninin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Oğur, Türkiye genelinde 14 milyona yakın öğrencinin karne heyecanı yaşadığını söyledi. Bitlis'te de 94 bin 100 öğrencinin karnelerini alarak yarıyıl tatiline girdiğini ifade eden Oğur, "Öğrencilerimizin hepsine başarılar diliyoruz. İlimizde genelde eğitim alanında altyapı çalışmalarına yoğunlaştık. Çok güzel okullar yapıyoruz. Güzel okullar yapmak ihtiyaç, ama marifet değil. Bundan sonra yapmamız gereken okulları cazibeli hale getirmek ve çocukların severek okula gelmelerini sağlamak, öğretmenleri ve idarecileri iyi motive etmek. Bundan sonra çalışmalarımızı bu yönde yapacağız. Biz mümkün olduğu kadar okullarımızı cazip hale getirmeliyiz. Öğretmenlerin gülerek sınıflarına girmelerini sağlayarak, okullarda güzel, sıcak bir aile ortamı oluşturmalıyız. Bunun için projeler üretmeliyiz" dedi.

Kentte ortaöğretimdeki öğrencilere yönelik yurt dışı gezi programları düzenlendiklerini dile getiren Oğur, bunun için valiliğin desteğiyle ve hayırsever işadamlarının katkılarıyla 4 bin öğrenciye Siyer-i Nebi Kitabı dağıttıklarını belirtti. Oğur, "Öğrencilerimizin başarılarını dikkate alarak bir sınav yapacağız. Bu sınavda hem öğrenci diploma notları, hem de okuduğu klasikler ve verdiğimiz kitaplardan aldığı başarıyla yurt dışına 200 öğrencimizi göndereceğiz. Bu ilimizde okumaya bir heves, bir heyecan getirdi. Çocuklar hepsi heyecanlandılar. Önce İstanbul'u gezecekler, daha sonra yurt dışına göndereceğiz. Bunun dışında ulusal ajansta bazı programlarımız geçti. Mesleki eğitimdeki dezavantajlı öğrencilerimizi Avrupa ülkelerine gönderiyoruz. Bu öğrencilerimiz orda hem staj yapma hem de gezme imkanı bulacak" diye konuştu.

ELAZIĞ'DA 118 BİN ÖĞRENCİ KARNE ALDI

Elazığ'da 2014-2015 eğitim öğretimin yarı yıl tatiline girmesi nedeniyle 118 bin 648 öğrenci karne aldı. Ağın ilçesinde düzenlenen karne töreninde Vali Ömer Faruk Koçak, öğrencilere karnesini verdi.

Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak, 2014-2015 eğitim öğretimin yarı yıl tatiline girmesi nedeniyle Ağın ilçesi Öğretmen Abdullah Lütfi İlkokulu'nu ziyaret etti. Karne törenine Vali Koçak'la birlikte İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş, Kaymakam Mehmet Fatih Yakınoğlu ve İlçe Belediye Başkanı Yılmaz Serttaş da katıldı.

Eğitim öğretimin ilk döneminin son günü karne dağıtımına katıldıklarını belirten Vali Koçak, "İlk dönemini bitiren ve sömestr tatiline giren kardeşlerimizle beraber olalım onlarla karne sevincini paylaşalım istedik. Öğrencilerimize ve öğretmenlerimize iyi tatiller diliyoruz" dedi.

Vali Koçak ve beraberindekiler öğrencilere karnesini verirken çeşitli hediyelerde dağıttı.

Elazığ genelinde 480 okulda 118 bin 648 öğrenci karne sevinci yaşadı.

70 BİN ÖĞRENCİ KARNE ALDI

YARIYIL TATİLİ BAŞLADI

Türkiye genelinde olduğu gibi Kars'ta da ilk ve ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören yaklaşık 70 bin öğrenci karne alarak yarıyıl tatile girdi.

Eğitim-Öğretim dönemi yarıyıl tatili dün başladı. Kars'ta 460 okulda eğitim öğretime katılan 70 bin öğrenci ile 3 bin 200 öğretmen, düzenlenen törenle 15 günlük yarıyı tatiline girdi.

VARTO’DA KARNE SEVİNCİ 
Muş'un Varto ilçesinde ilk ve ortaöğretim öğrencileri karnelerini alarak 15 günlük tatile çıktılar. 
2014-2015 eğitim öğretim yılının ilk döneminin sona ermesi nedeniyle Varto Mehmet Akif İlköğretim Okulu’nda karne töreni düzenlendi. Törene katılan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Kaya, öğrencilere ikinci dönemde daha çok çalışmaları ve ileriye dönük kendilerine yön vermeleri için tavsiyelerde bulundu. 
Özel Bilgi Koleji tarafından gönderilen hediyelerin öğrencilere karneleri ile birlikte verilmesiyle tören sona erdi.

MALAZGİRT’TE KARNE SEVİNCİ

Muş'un Malazgirt ilçesinde 843 öğretmen ve 24 bin 216 ilk ve ortaöğretim öğrencisi karnelerini alarak 15 günlük tatile çıktılar.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Malazgirt’te de karne heyecanı yaşandı. Malazgirt’te; okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarında 24 bin 216 öğrenci yarıyıl tatiline çıktı. 15 gün sürecek yarıyıl tatilini dinlenerek ya da sosyal aktivitelere katılarak geçirecek öğrenciler, 9 Şubat 2015 Pazartesi günü ders başı yapacak. 2014-2015 eğitim öğretim yılı ise 12 Haziran'da tamamlanacak.

Atatürk İlkokulu’nda düzenlenen karne töreninde, öğrenciler karnelerini sınıf öğretmenlerinin elinden aldı. Okullarda öğretmenlerinin elinden karnelerini alan öğrencilerden kimisi notlarına sevinirken kimileri de üzüntü yaşadı.

Takdir ve teşekkür belgesiyle eğitim dönemini bitiren öğrencileri tebrik eden öğretmenler, onlara tatilde bol bol kitap okumalarını tavsiye ettiler.

164 BİN ÖĞRENCİ YARI YIL TATİLİNE GİRDİ

Malatya genelinde 164 bin öğrenci  karnelerini alarak 15 günlük yarı yıl tatiline girdi. Resmi karne dağıtım töreninin yapıldığı Barguzu İlkokulu’nda Vali Süleyman Kamçı’da öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu.

2014-2015 Eğitim ve Öğretim Yılı yarı yıl tatili  karne dağıtımı ile başladı. Malatya’da 12 bin 200 öğretmen ve 164 bin öğrenci 15 günlük tatile girerken resmi karne dağıtım töreni ise Barguzu İlkokulu’nda gerçekleştirildi.

Buradaki törene Vali Süleyman Kamçı, Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Milletvekili Cemal Akın, Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ile öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Vali Süleyman Kamçı, “ değerli milletvekilimiz de bu okulun yıllar önce bir öğrencisiydi. Bu sıralardan geçti. Milletvekilimiz de, Milli Eğitimimiz ve kaymakamımızla buradayız” diyerek 2014-2015 Eğitim ve Öğretim yılı Sömestr tatilinin  başlangıcı olduğunu söyledi. Tatile giren tüm öğrencilere başarılar dileyen Kamçı, “Buradan tüm ailelere seslenmek istiyorum, çocuklarımızın notları kırık olabilir, kırık notlardan dolayı çocuklarına kızmasınlar. Hiçbir şekilde eğitim ve öğretimde notun her şey demek olmadığını bilmelerini istiyorum. Eğitim ve öğretim sadece notla ölçülen bir olgu olmamalı. Tüm okullardaki öğretmenlerimize çocuklarımıza yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Daha sonra söz alan AK Parti Malatya Milletvekili Cemal Akın da " geleceğin Türkiye’sini kuracak olan yavrularımızla birlikteyiz" diyerek kendisinin de Barguzu İlkokulu’nun mezunlarından olduğunu dile getirdi. Öğrencilerin hedeflerini işittikçe gelecekle alakalı ümitlerinin daha çok güçlendiğini belirten Akın, “Hem seçmiş oldukları meslekleri sorduğumuzda hem de yavrularımızdan birisi ‘ben prenses olacağım’ dedi. Ben öyle zannediyorum ki, biraz da siyaseten Türkiye’yi yönetmeye talipli bir yavrumuz. Velilerimize ben çok teşekkür ediyorum. Evlatlarımıza, yavrularımıza böyle güzel hedefler verdikleri için“ dedi.

Konuşmaların ardından ise Vali Kamçı ve diğer protokol üyeleri tarafından öğrencilere karneleri verildi. Vali Kamçı, karne verdiği öğrencilerle de bir süre sohbet etti.

TEOG BİRİNCİLERİNE TABLET

Van’ın İpekyolu Kaymakamı Sabri Uzun, Temel Eğitimden Ortaöğretim Geçiş (TEOG) Sınavı’nda 120 sorunun tamamını doğru yapan öğrencilere tablet bilgisayar hediye etti.

Van genelinde 27, İpekyolu ilçesinde ise 18 öğrenci Temel Eğitimden Ortaöğretim Geçiş (TEOG) Sınavı’nda 120 sorunun tamamını doğru yaparak Türkiye birincileri arasında yerini aldı. İpekyolu ilçesinde TEOG Sınavı’nda tam puan alan öğrenciler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer ve okul müdürleriyle Kaymakam Uzun’u makamında ziyaret ettiler. Kaymakam Sabri Uzun, öğrencilerin başarısının kendilerini gururlandırdığını belirtti. Öğrencileri tebrik eden Kaymakam Uzun, onlara birer tablet bilgisayar hediye etti.

TEOG birincisi olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ortaokulu öğrencisi Kader Taşkın, başarısının düzenli çalışmaya ve öğretmenlerinin desteğine bağladı. Taşkın, “Sorular bence kolaydı. Düzenli ve konu tekrarları yaparak günde 5-6 saat çalıştım. Beş kardeşiz ve en büyükleri benim. Babam Irak’ta inşaat işinde çalışıyor. Annem ve dayım bizimle ilgileniyor” dedi.

TOBB Ortaokul Müdür Yardımcısı Fehmi Tanrıkulu ise, Kader’in hem başarı hem de davranış olarak örnek öğrencilerinden biri olduğunu belirterek, “Kader’in 6. sınıftan beri derslerine giriyorum. Birlikte planlı bir şekilde çalıştık. Tüm kaynakları getirttik. Kardeşleri de aynı şekilde çalışkandır. Kader’i sadece TEOG Sınavı’na değil, gelecekteki hayatını etkileyecek tüm sınavlara hazırlıyoruz. Kendisi fizikçi olmak istiyor, bilim adamı olmak istiyor. Biz de onu o şekil yetiştirmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

VAN’DA KARNE SEVİNCİ

Van’ın İpekyolu ilçesinde düzenlenen törenle karnelerini alan öğrenciler tatile çıktı.

İpekyolu ilçesindeki Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İlk ve Ortaokulu’nda düzenlenen karne dağıtım törenine İpekyolu İlçe Kaymakamı Sabri Uzun, İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer, Şişli Öğretmenevi Müdürü Enver Mürre, Okul Müdürü Belkıs Turul, şube müdürleri ve öğretmenler katıldı. Kaymakam Uzun ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yavuzer, sınıfları gezerek öğrencilerin karneleri dağıttı. Öğrencilere çikolata da dağıtan Kaymakam Uzun, yarıyıl tatilinde oyun oynamalarının yanı sıra derslerine çalışmalarını, derslerini ihmal etmemelerini ve kitap okumaları tavsiyesinde bulundu.

Karnelerini alan öğrenciler ise, 15 günlük tatilde kitap okuyacaklarını, derslere çalışacaklarını ve aynı zamanda oyun oynayacaklarını söylediler.

BERHAT’IN OKULUNDA HÜZÜN HAKİMDİ

Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde, geçtiğimiz ay barakanın çökmesi sonucu hayatını kaybeden Berhat Koçer’in okulunda arkadaşları karne sevinci yaşayamadı.

Çekmişgezek ilçesine bağlı Uzungöl köyünde, geçtiğimiz barakanın çökmesi sonucu altında kalan Berhat Koçer hayatını kaybetmişti. Koçer’in ölümünün ardından 40’ı, karne dağıtım törenine denk gelmesi ailesi ve arkadaşlarını hüzünlendirdi. Okulda karne dağıtılırken, Berhat’ın evinde Mevlid-i şerif ve 40 yemeği vardı.

40 yemeğine Berhat’ın öğretmenleri ve Çemişgezek İlçe Milli Eğitim Müdürü Arif Kemal Şamat katıldı.

ARDAHAN’DA ÇOCUKLARIN KARNE SEVİNCİ

Ardahan’da Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisedeki yaklaşık 21 bin 446 öğrenci,  karnelerini aldı.  2014-2015 yılının ilk dönemi sona erdi. Öğrenciler karne heyecanı yaşıyor. Ardahan’da 21 bin 446 öğrenciye karneleri verildi. Velileriyle birlikte okullara gelen öğrenciler, karnelerini aldıktan sonra öğretmenleriyle vedalaşıp hatıra fotoğrafı çektirdi. Ardahan Merkez 23 Şubat İlk Okulu 2/A sınıfında okuyan öğrenciler, karnelerini sınıf öğretmeni Berril İlbasmış’ın elinden aldı.

İlbasmış, öğrencilerine karnelerini verdikten sonra yarıyıl tatilinde neler yapacakları konusunda bol bol nasihatlerde bulundu.

IĞDIR’DA 52 BİN ÖĞRENCİ YARIYIL TATİLİNE GİRDİ

Iğdır’da, 52 bin öğrenci karnesini alarak tatile girdi. Iğdır’da yarıyıl tatili kapsamında merkez Hüsnü Özğeyin İlkokulu ile Evci Köyü İlkokulu’nda karne dağıtım töreni düzenlendi. Iğdır Vali Yardımcısı Muhlis Arslan ve Milli Eğitim Müdürü Hakan Cirit, öğrencilere karnelerini dağıttı. Programda sınıfları gezen Vali Yardımcısı Arslan, öğrencilerle sohbet etti. Öğrencilerin notlarını inceleyen Arslan, beraberindekilerle onlara karne dağıtarak kitap hediye etti. Öğrencilere tatillerini iyi değerlendirmeleri için bol bol kitap okumalarını ve dinlenmelerini tavsiye eden Arslan, öğrenci ve öğretmenlerin verimli bir yarıyıl dönemini kapattığını söyledi. Arslan, “Yarıyıl tatiliniz başlıyor. Bunu iyi değerlendirin. Hem dinlenin hem de eksik derslerinizi tamamlayın. Belli bir plan yapın ve o plan doğrultusunda kitap okuyun, ders çalışın, oyun oynayın” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından program karne dağıtımı ile son buldu.

 
Uzundere Altıparmak ve Sekmen’i ağırladı
 
172 dağcıdan nefes kesen tırmanış
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eğitim Bir Sen tespitlerini paylaştı
Eğitim Bir Sen 2 No lu Şube Başkanı Mustafa Karataş, 2014-2015 Eğitim-Öğretim ...
Pasinler Ortaokulu’ndan TEOG başarısı
Pasinler ilçesinde ülke genelinde olduğu gibi ilçede de yapılan TEOG sınavında ...
İspir’de Çocuk Dostu Şehirler Projesi
Çocuk Dostu Şehirler Projesi, bu yıl sonuna kadar Adana-Yüreğir, Ankara-Mamak, ...
 
Ada’dan eğitimde başarıya ödül
Pasinler ilçesinde 2014-2015 eğitim ve öğretim yılı birinci sömestri tatili ...
Gökçekuyu karne dağıttı
2014-2015 Yarıyıl Tatili dolayısıyla, Erzurum Palandöken İlçesi Türkiye ...
Koçak şampiyonları ağırladı
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, hem spor hem de eğitim ...
 
Edebiyat Fakültesi yasta
Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı ...
ATA Teknokent’in gururu oldu
ATA Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof.Dr. Sadeler ...
Bingül,"Cumhuriyet Anayasasına bağlı kalın"
Adalet Bakanlığı Hüseyin Turgut Eğitim Merkezi’nde 3 aylık eğitimlerini ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva