Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Yiğit Danıştay Başkanlığına yeniden seçildi
Yiğit Danıştay Başkanlığına yeniden seçildi
ASHB’den bir ilk
ASHB’den bir ilk
Tekin’den öğretmen ataması açıklaması
Tekin’den öğretmen ataması açıklaması
‘TBMM hürriyet mücadelesinin sembolü’
‘TBMM hürriyet mücadelesinin sembolü’
Erdoğan’dan vicdan ve kararlılık vurgusu
Erdoğan’dan vicdan ve kararlılık vurgusu
HABERLER>BÖLGE
20 Kasım 2014 Perşembe - 09:52

Doğu’da satılık köy

Malatya’nın büyükşehir olması nedeniyle Doğanşehir’de köy tüzel kişiliğine ait olan mal varlıklarının belediyelere geçmeleri sonucunda Kurucaova Kalecik Mahallesi’nde mahalle sakinleri, kendi otlak malları olan ve üzerinde gençlerin top oynadığı alanın satılmasına tepki gösterdi

Doğu’da satılık köy

Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde, Doğanşehir Belediyesi tarafından köyün ortak kullanım alanı olan köy tüzel kişiliğine ait yaklaşık 30 dönümlük arazinin satılmasına köylüler tepki gösterdi. Köyün girişine vatandaşlar tarafından, “Satılık köy. Mezarlık yüzde 50 indirimli. İrtibat Doğanşehir Belediyesi” yazan levha asıldı.
Malatya’nın büyükşehir olması nedeniyle Doğanşehir’de köy tüzel kişiliğine ait olan mal varlıklarının belediyelere geçmeleri sonucunda Kurucaova Kalecik Mahallesi’nde mahalle sakinleri, kendi otlak malları olan ve üzerinde gençlerin top oynadığı alanın satılmasına tepki gösterdiler. Mahalle sakinleri, ana yol kavşağına ‘satılık köy’ levhası asarak seslerini duyurmaya çalıştılar.
 Tepkilere rağmen mera ve mezarlıklarının satıldığını iddia eden mahalle sakinlerinden Hüseyin Sülü, “Satılan arazi yaklaşık 30 dönümdür. Yıllardır köylünün malıdır. Biz köylü olarak birleşip bu araziyi satın alıp köyümüzün ortak kullanım alanı ilan ettik. Kimsenin bu arazide hakkı yoktur” dedi.
 Mustafa Karakaş ise, “100 yıllık tarlamızı suyuyla beraber satın aldık. Bir kısmını köyümüze mezarlık bir kısmını top sahası bir kısmını da hayvanlarımızın günlük yolu olarak kullanıyoruz. Burası satıldığı için bu köy tamamen mağdur olacaktır. Seçim zamanı başkanımız köye geldiğinde ‘Gençler bir isteğiniz var mı?’ dedi. Biz de ‘tapulu arazimiz var burayı biraz düzelttirip gençlerimizin top oynayacağı bir saha yaparsanız memnun oluruz. Çünkü bizim top oynayacak yerimiz yok’ dedik. Başkanımız da bize ‘Tapuluysa daha güzel daha kolay olur’ dedi. Ancak bu sözünü unutmuş olabilir. Satılan arazide şu anda 4 tane mezar var. Bu sorun değil. Bu mezarlar nakil de yapılabilir, koruma altına da alınabilir. Ancak bu köyün geleceğini ne yapacağız. O zaman köyümüzü de tel örgüyle çevirsinler, burayı bir ağa almış orayı da başka bir ağa alsın biz de maraba olarak Çukurova’ ya gidip çalışalım” ifadelerini kullandılar.
 Ayrıca diğer mahalle sakinleri de, “Bu mezarlıkta 20, 30 senelik mezarlar var. Bundan sonra ölülerimizi gömebileceğimiz bir yer yoktur. Ayrıca hayvanlarımızın günlük geçiş güzergahı ve köyümüzün yolu bu arazinin içinden geçiyor. Başkanımız bize bu arazinin bir kısmını da top sahası yapacağına söz vermişti. Bu sözünde durmasını ve ortak malımız olan arazimizin yine ortak malımız olarak kalmasını istiyoruz. Kanuni haklarımızı sonuna kadar kullanacağız. Çare bulamazsak köyümüzü boşaltarak göç edeceğiz” dediler.
 Köy tüzel kişiliğine ait yer konusunda görüşlerini aldığımız belediye ilgilileri ise, burası satılmadan önce köylülerin alması için köylülere duyurduklarını, ancak alan olmadığını ileri sürürken, köylüler ise kendilerine bildirilmediğini iddia ettiler.

 
Erzurum, Bölgede 2, Ülkede 42’inci
 
Futbolda 5 gururumuz
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ovit yeniden başlayacak
Rize-Erzurum karayolu üzerinde inşa edilen ancak yapımı bir süre önce ...
Aras elektriğe saldırı
Ağrı’nın Patnos ilçesinde dün gece saatlerinde yaklaşık 100 kişilik bir ...
İstanbul'daki Erzurumluların isyanı
İstanbul'da yayınlanan ERZURUM HABER Gazetesinin gündeme getirdiği "Erzurum ...
 
Obsidyen taşı şehitler için işleniyor
Kars’ın Sarıkamış İlçesi’nde ‘Türkiye Şehitleriyle Yürüyor’ etkinliklerinin ...
Tarihi köprü TIR’la taşınıyor
Kars’ta, 1889 yılında yapılmış 102 tonluk 60 metre uzunluğundaki tarihi ...
Uzundere’ye sportif imaj
Uzundere Kaymakamı Hacı Arslan Uzan ile Belediye Başkanı M.Halis Özsoy, ...
 
Dadaş Alim’e vefa
İstanbul İl Müftülüğü, Üsküdar Belediyesi ve Marmara Üniversitesi birlikteliğiyle ...
Erzurum cağ kebabı Orman Park’ın markası oldu
Sakaryalıların uğrak mekânlarından olan Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden ...
‘Rahvandaki Safkan’ seçildi
Kars’ın Arpaçay İlçesi’nde 5 bin TL ödüllü “Rahvandaki Safkan” fotoğraf yarışması sonuçlandı.
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva