Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
‘TBMM Türkiye demokrasisinin kalbi’
‘TBMM Türkiye demokrasisinin kalbi’
'Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir'
'Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir'
Bahçeli: 'Bölücü alçaklar bu milletin evladı olamazlar'
Bahçeli: 'Bölücü alçaklar bu milletin evladı olamazlar'
Özbalta: 'Erzurumspor maçına odaklanacağız'
Özbalta: 'Erzurumspor maçına odaklanacağız'
Gazze’de can kaybı 34 bin 97’ye yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 97’ye yükseldi
HABERLER>GUNDEM
27 Mayıs 2016 Cuma - 16:18

Diyanet İşleri Küresel vizyonda

Dünyanın farklı ülkelerine özellikle İslam dünyasından yoğun insan göçü olduğuna işaret eden Özafşar, "Diyanet İşleri Başkanlığı da dünya ölçeğinde hizmet yürüten bir kurumdur.'dedi

Diyanet İşleri Küresel vizyonda

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen ‘Yurtdışı Din Hizmetleri Konferansı’ sona erdi.Dış İlişkiler Genel Müdürlüğünce düzenlenen ve dört gün süren konferans, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Özafşar’ın Başkanlığını yaptığı değerlendirme oturumunun ardından sona erdi.

ELE ALINAN KONULAR

“Kitlesel Göç Hareketleri ve Küresel Din Hizmetleri” başlığı altında toplanan konferansta, ‘Kitlesel Göç Hareketleri ve Mülteciler: Durum Değerlendirmesi ve Gelecek Perspektifleri’, ‘Kitlesel Göç Hareketleri ve Çok Boyutlu Dini-Toplumsal Hareketleri’, ‘Mültecilere Yönelik Hizmetler’, ‘Mülteci Sorununda Farklı Ülke Tecrübeleri’, ‘Kitlesel Göç Hareketlerinin Ortaya Çıkardığı Sorunlar ve Çözüm Önerileri’, ‘Bölgesel Farkındalıklar ve Öncelikli konular’ gibi birçok konu masaya yatırılarak müzakereye açıldı.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞININ VİZYONU

Diyanet İşleri Başkanlığının 75 ülkeden temsilcisinin bulunduğu ve Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, İçişleri Bakanlığı, AFAD, Kızılay, Göç İdaresi, TİKA ve Yunus Emre Enstitüsü gibi çeşitli kurumlardan da temsilcilerin bulunduğu konferansın değerlendirme oturumuna Başkanlık yapan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Özafşar, göç meselesinin son yıllarda dünyayı meşgul eden en önemli konulardan biri olduğunu söyledi.

GÖÇ

Dünyanın farklı ülkelerine özellikle İslam dünyasından yoğun insan göçü olduğuna işaret eden Özafşar, "Diyanet İşleri Başkanlığı da dünya ölçeğinde hizmet yürüten bir kurumdur. Müşavirlik, ataşelik ve koordinatörlükleri var. Bu hizmet bölgelerinde de İslam dünyasında 60 milyona yakın göçmenin yüzde 85'i Müslüman olduğu için bunlarla kurduğumuz ilişkiler var. İnsani olarak, İslami olarak bunlarla ilgilenmemiz gerekiyor" dedi.

Hizmetler esnasında karşılaşılan sorunları ve yürütülen hizmetleri değerlendirmek için bu toplantıyı gerçekleştirdiklerini ifade eden Özafşar, konuya ilişkin değerlendirmesinde şu hususların altını çizdi;

"DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI, DÜNYANIN PEK ÇOK ÜLKESİNDEKİ GÖÇMENLERE DE DİN HİZMETİ GÖTÜRÜYOR…”

Göçmenlerin gittikleri ülkelerde yaşadıkları çok boyutlu sorunları var, insani ihtiyaçları var. İbadet sıkıntıları, mabet sıkıntıları, temizlik ihtiyaçları, eğitim, uyum, oryantasyon, yerleşme sıkıntıları var. Yani çok boyutlu çok katmanlı sorunlar yaşıyorlar. Bütün bu süreçte Başkanlık yurt dışı teşkilatımızda özverili bir şekilde hizmet üretmeye çalışıyor. Şimdiye kadar Türkiye'den yurt dışına giden vatandaşlarımıza verdiğimiz din hizmetini şimdi tüm İslam dünyasındaki göçmenlere de vermeye gayret ediyoruz. Özellikle kıta Avrupası'nda Almanya'da üretilen hizmetler çok sistematik bir şekilde devam ediyor. Aynı şekilde Avusturya'da, Hollanda'da, İsveç'te ve kıta Avrupa'sının diğer ülkelerinde bu hizmetleri yürütüyoruz.

“DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI SON YILLARDA ULUSLARARASI ÖLÇEKTE PLATFORMLAR OLUŞTURDU…”

Diyanet İşleri Başkanlığı son yıllarda uluslararası ölçekte platformlar oluşturdu. Bunlardan birisi, ‘Afrika Müslüman Dini Liderler Zirvesi’ idi. ‘Avrasya İslam Şurası’ zaten 1990'lı yıllardan beri devam ediyordu. ‘Latin Amerika Müslüman Dini Liderler Zirvesi’, ‘Asya Pasifik Ülkeleri Müslüman Dini Liderler Zirvesi’ yaptık. Ayrıca Avrupa'da dini faaliyet yürüten dini temsilcilerle Avrupa Platformumuz var. Balkan Müftüleri Buluşmamız var. Bütün bu platformlarda periyodik olarak bir araya geliyoruz. Buralarda yaptığımız değerlendirmeleri ve aldığımız kararları uygulama esası olarak oraya taşıyoruz. Afrika'da özellikle Somali'de, Kenya'da, Uganda'da, Nijerya'da göç veren ülkelerde yaşanan çok dramatik sorunlar var. Ülkemiz ve teşkilatımız açısından, ilgili ülke açısından, uluslararası camia açısından üzerimize düşen görevler var. Bütün bunların hepsi tespit edilmiş durumda. Buradan çıkan rapor ilgili birimler ve taraflarla paylaşılarak inşallah bu konuda inisiyatif alınması sağlanacak.

 
Bostancı: “Herkesin sağduyuyla davranması lazım”
 
Büyükşehir Sönmez’i ödüllendirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altıparmak: ‘Ahilik, milli ve manevi değerimiz’
Anadolu’nun ahiler vasıtasıyla Türk yurdu ve toprağı olduğunu vurgulayan ...
‘Siyasette Erzurum farkı’
Burucu 65. Hükümette Erzurumlu iki ismin Bakan olarak bulunmasının önemli ...
Şed kuşanıp Ahilik yemini ettiler
Ahilik Haftası Erzurum’da yoğun katılım ve coşkuyla kutlandı.
 
‘Esnaf ekonominin can damarıdır’
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Ahilik Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı
‘Milli birliğimiz asla bozulmayacak’
Erdoğan, terörle mücadele sürecine değinerek, “Bu operasyonlar bitmeyecek, ...
‘Burada Kalacağız’
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, “Kudüs bilinci olmadan ...
 
Türk Dünyası Hizmet Ödülleri sahiplerini buldu
Türk Dünyası Yazarlar ve Sanatçılar Vakfı (TÜRKSAV) 20. Uluslararası Türk ...
Aydemir:’Yolumuz tevhid yoludur’
Milletvekili Aydemir, ‘İla’yı kelimetullah için Nizamı Alem’e nefsini ...
Sekmen Türk Dünyası temsilcilerini ağırladı
Kırgızistan Spor Bakanı Şeyşenkul Bakirov, Azerbaycan Milli Meclisi Üyesi ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva