Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Ulusal Vefa Programı bütçesi 2.8 milyara yükseldi
Ulusal Vefa Programı bütçesi 2.8 milyara yükseldi
Işıkhan iyileştirme çalışmalarını paylaştı
Işıkhan iyileştirme çalışmalarını paylaştı
Şimşek’ten OVP açıklaması
Şimşek’ten OVP açıklaması
Yılmaz'dan ekonomi mesajı
Yılmaz'dan ekonomi mesajı
‘Dimdik, en güçlü hâlimizle, elhamdülillah, ayaktayız’
‘Dimdik, en güçlü hâlimizle, elhamdülillah, ayaktayız’
HABERLER>SÄ°YASET
25 Aralık 2018 Salı - 11:57

Devlet korumasındaki gençlere destek

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, '2002 yılında 5 bin 777 olan engelli memur sayımızı bugün yaklaşık 10 katına çıkarmanın gururunu yaşamaktayız. ' dedi

Devlet korumasındaki gençlere destek

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, engelli ve devlet korumasında yetişen gençlerin atama töreninde yaptığı konuşmada, "2002 yılında 5 bin 777 olan engelli memur sayımızı bugün yaklaşık 10 katına çıkarmanın gururunu yaşamaktayız. Ayrıca geçtiğimiz yıla kadar yılda bir kez yapılmakta olan gençlerimizin kamu kurumlarına yerleştirmelerini artık yılda 3 kez yapacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımlarıyla engelli ve devlet korumasından yararlanmış gençlerin kamu kurumlarına yerleştirilmesi töreni gerçekleştirildi. Beştepe Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen törene çok sayıda engelli ve genç katıldı. Tören işitme engelli çocukların işaret dili ile İstiklal Marşı okumasıyla başladı, engelli çocuklardan oluşan Mehteran Takımı gösteri sundu. Törende bir konuşma gerçekleştiren Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, engelli ve gençlerimizin heyecanına ortak olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Uluslararası sözleşmelere göre 9 alan kapsamında Sosyal Koruma'ya dair asgari norm ve ilkelerin belirlendiğini anımsatan Selçuk, son 16 yılda, 9 alanı kapsayan sosyal korumanın bina edildiği 3 temel sac ayağı olarak kabul edilen sosyal hizmetlerde, sosyal yardımlarda ve sosyal güvenlikte devrim niteliğindeki iyileştirmelerin hayata geçirildiğini söyledi.

"123 BİN ENGELLİ KARDEŞİMİZ ÇALIŞMA HAYATINA DEVAM EDİYOR"

Engelli bireylerin başta sağlık ve eğitim olmak üzere her türlü hizmete kolaylıkla erişmesinin sağlandığını dile getiren Selçuk, "Kuruluşlarımızla ve yenilikçi hizmet modellerimizle bakım ve rehabilitasyon alanında standartlarımızın çıtasını yükseltmeye devam ediyoruz. Kurumsal bakım altında olmayan engellilerimizin ev ortamında bakımını destekliyoruz. “Her birey çalışma hayatına katılabilir” anlayışımız ile engellilerimizin çalışma hayatına daha etkin katılımını önemsiyoruz. Bu minvalde, 2011 yılında yaptığımız düzenlemeyle dünyada ilk defa merkezi Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavını (EKPSS) hayata geçirdik. Engelli istihdamına verdiğimiz destekle, 2002 yılında 5 bin 777 olan engelli memur sayımızı bugün yaklaşık 10 katına çıkarmanın gururunu yaşamaktayız. Ayrıca engellilerin istihdamını kolaylaştıran korumalı işyeri, engelli iş koçluğu gibi uygulamalarımızla yaklaşık 123 bin engelli kardeşimiz çalışma hayatına devam ediyor. Verdiğimiz hibe destekleriyle de kendi işlerinin sahibi olmaları için teşvik ediyoruz" şeklinde konuştu.

"29 BİNİ AŞKIN GENCİMİZİ İSTİHDAM ETMİŞ OLUYORUZ"

Nüfusun yaklaşık yüzde 40’ının 25 yaşın, yüzde 47'sinin ise 30 yaşın altında olduğunu belirten Selçuk, gençlerin her türlü riskten korumak, bilim, teknoloji ve irfanla mücehhez bir şekilde yetiştirilmesini sağlamayı en önemli hedef olarak belirlediklerini kaydetti. Gençlere yönelik uygulanan sosyal hizmetlerde büyük bir değişimin gerçekleştirildiğini aktaran Selçuk, "Koruyucu, önleyici hizmetlerde önceliğimiz, aile bütünlüğünü koruyarak, çocuklarımızın ebeveynlerinin yanında yetişmelerine imkan verecek Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) gibi uygulamalar oldu. Emine Erdoğan Hanımefendinin himayesinde 2012’de başlatılan “Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi" ile koruyucu aile hizmeti oldukça etkin bir hale geldi. Öyle ki, sadece bu yıl bin 943 çocuğumuz Koruyucu Aile ve Evlat Edindirme modellerimiz ile aile ortamına kavuştu. Bin 366 kuruluşumuzda kalan çocuklarımızı ise devletimizin emanetleri olarak görüp onlara hem anne hem baba olabilmeyi ve hayata hazırlamayı önemsedik. Ve yurt bakımından ev tipi bakım hizmetleri modeli uygulamasına geçiş sürecini tamamladık. Bu uygulamalarla çocuklarımızın ve gençlerimizin sosyal hayata katılımları, eğitimdeki başarılarında büyük artış sağladık. Devletine, milletine büyük bir gururla hizmet edecek olan siz değerli gençlerimizi bugün gerçekleştireceğimiz atama ile de çalışma hayatına adım atmasına öncülük ediyoruz. Geçtiğimiz yıla kadar yılda bir kez yapılmakta olan gençlerimizin kamu kurumlarına yerleştirmelerini artık yılda 3 kez yapacağız.

Bugün 3 bin 274 devlet korumasındaki gencimizin daha atamasını gerçekleştirerek kamuda 29 bini aşkın gencimizi istihdam etmiş oluyoruz" diye konuştu.

Bakan Selçuk, sosyal devlet anlayışını daha da pekiştirerek büyük bir azim ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceklerini aktardı. Program Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması ve atama töreni ile devam etti.

 
Allahü Ekber’de Vefa Vakti
 
Selçuk’tan eğitimde sistem değişikliği açıklaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Sekmen’den DAGC’ye ziyaret
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Doğu Anadolu Gazeteciler ...
YSK seçim yasaklarını açıkladı
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Mahalli İdareler Seçimleri için uyulacak propaganda ...
Emekliler Sekmen’e müteşekkir
Türkiye Emekliler derneği Erzurum Şube Başkanlığını ziyaret eden Büyükşehir ...
 
Gaziler CHP’li Özel’e tepki gösterdi
15 Temmuz Gazileri CHP Grup Başkanı Vekili Özgür Özel’in Milli Savunma ...
Erzurum’da oy verme saatleri açıklandı
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler ...
Siyasette Atatürk Üniversitesi damgası
Mahmut AKDAĞ / DADAŞ Gazetesi
 
Çavuşoğlu: ‘Bir leş kargası varsa o da YPG/PKK'dir’
Dışişleri bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Suriye'de bir leş kargası varsa o ...
Erzurum’da heyecan dorukta
İlçe Belediye Başkan Adaylarının Bu Tarihte Açıklanması Bekleniyor...
Cumhur İttifakı’ndan 11 ilde ortak aday
İşte aday çıkarılmayacak iller...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva