Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>TÜRKÄ°YE
18 Şubat 2014 Salı - 13:43

Devlet Bankalarından Müthiş Kar

17 Aralık darbe girişimi sonrası hedef alınan Halkbank ve Ziraat Bankası, tüm saldırılara rağmen büyümeyi sürdürdü. Bir diğer devlet bankası olan Vakıfbank da önemli bir kâr açıkladı.

Devlet Bankalarından Müthiş Kar

Halkbank, 2013 yılını 2 milyar 751 milyon lira net kâr ve yüzde 21 özkaynak kârlılığı ile tamamladı. Halkbank, 2013'te toplam kredilerini 2012 yıl sonuna göre yüzde 30.7 artırarak 112 milyar TL'ye yükseltti.

Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, "Bankanın özkaynak kârlığında sektör lideri olması, güçlü bilanço yapısının ve verimlilik odaklı yönetim anlayışının en önemli göstergesi, izlediği stratejilerin doğruluğunun en güçlü kanıtıdır" dedi.

Mevduatta payı yüzde 11

TL cinsinden mevduatı 65 milyar TL'ye ulaşan bankanın TL mevduat pazar payı da yüzde 11 seviyesine ulaştı. Halkbank'ın mevduatta elde ettiği artıştan memnuniyet duyduklarını belirten Taşkesenlioğlu şunları söyledi:
"Halkbank müşterilerinin desteği ve tercihi sonucu mevduatını önemli ölçüde artırmıştır. Bugün 1.2 milyon çalışanın ve yaklaşık 2 milyon emeklinin maaş ödemesi Halkbank üzerinden yapılıyor. Müşteri memnuniyeti odaklı yaklaşım, mevduat müşterilerinin Halkbank'ı tercih etmesini sağlıyor."

Halkbank'ın toplam kredileri 112 milyar TL'ye, nakdi kredileri ise 85 milyar TL'ye ulaştı. KOBİ kredilerinin de dâhil olduğu ticari kredilerini yüzde 27.8 artışla 62 milyar TL'ye yükseltti. Halkbank'ın Türkiye'nin 2023 vizyonu doğrultusunda KOBİ'lerin dış ticaret faaliyetlerinin desteklenmesine büyük önem verdiğini belirten Taşkesenlioğlu şöyle dedi:
"Halkbank, KOBİ'lerin ithalat ve ihracat faaliyetlerinin desteklenmesine yönelik farklı ürünler sunuyor ve alışılagelmiş ihracat rotaları dışında Afrika, Ortadoğu ve Uzakdoğu gibi pek çok farklı bölgeye ticari faaliyetleri destekliyor."

ZİRAAT'TEN 3.33 MİLYAR TL KÂR

Bankacılıktaki 150'nci yılını kutlayan Ziraat Bankası, finansal tablolarını açıkladı. 150 yeni şube açan bankanın 2013 yılı aktif büyüklüğü 200 milyarı da geçerek 207 milyar 530 milyon lira oldu. Ziraat Bankası'nın 2013 yılı net kârı bir önceki yıla göre yüzde 26 artarak 3.33 milyar lira olarak gerçekleşti.

Bankadan yapılan açıklamada, kredilerin geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 55 artışla 111.05 milyar liraya yükseldiği kaydedildi. Aktifler aynı dönemde yüzde 27 artışla 207.5 milyar liraya ulaştı.

Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, "Ziraat Bankası tabana yaygın mevduat yapısının yanı sıra kaynak yapısını çeşitlendirmek amacıyla 2013 yılında mevduat dışı kaynaklarında önemli artışlar sağlamıştır. Uluslararası kuruluş ve bankalardan alınan krediler, post finansman kredileri, banka tahvil-bono ihraçları konusunda önemli gelişimler gösterdiğimiz 2013 yılında, sendikasyon kredisi de temin edilmek suretiyle kaynak yapısındaki çeşitlendirmeye devam edilmiştir" dedi.

Bankanın 2012 yılında yüzde 17.6 olan özkaynak kârlılığı 2013 sonunda yüzde 18.4 olurken, 2012 sonunda yüzde 2.8 olan takipteki krediler oranı 2013 sonunda yüzde 2.1'e geriledi.

VAKIFBANK'TAN 1.6 MİLYAR TL NET KÂR

VakıfBank'ın 2013 yılı net kârı yüzde 9 artışla 1 milyar 585 milyon TL oldu. VakıfBank'ın aktif büyüklüğü ise yüzde 30 artışla 135.5 milyar TL'ye ulaştı.

VakıfBank Genel Müdürü Halil Aydoğan, 2013 yılında, tek seferlik gelirler hariç tutulduğunda, bankacılık sektörünün net kârının artmadığını belirterek, "Sektör uygulamasının aksine, takipteki krediler için ayırdığımız karşılık oranını 2.5 puan daha artırarak yüzde 93 seviyesine çıkarmış olduğumuz bir dönemde dahi net kârımızı sektör ortalamasının üzerinde artırmayı başardık" dedi.

KOBİ kredilerinde büyüme

KOBİ bankacılığında atılım yaptıklarını hatırlatan Aydoğan, şöyle konuştu: "KOBİ kredilerimiz yıllık bazda yüzde 30 oranında büyüyerek 22 milyar TL'ye ulaştı. KOBİ kredilerimizin toplam krediler içindeki payı artmaya devam ederek yüzde 26 seviyesine yükseldi. Türk ekonomisinin temel taşı ve ihracatımızın motoru konumundaki KOBİ'lere desteğimiz artarak devam edecek" dedi.

Mevduat tarafında da güçlü bir büyüme gösterdiklerini belirten Aydoğan, "Toplam mevduatımız yıllık bazda yüzde 21 oranında artarak 81.5 milyar TL seviyesine yükseldi" diye konuştu.

Nisanda VakıfBank'ın 60. yılını kutlayacaklarını hatırlatan Aydoğan "2013 yılında şube sayımızı 859'a yükselttik. Ülke genelinde 16 olan bölge müdürlüğü sayımızı 22'ye çıkarttık. Personel sayımız 15.000'e geldi. 2015 sonunda 1.000 şube hedefimiz doğrultusunda şube açılışlarımız 2014 yılında da aynı hızla devam edecek" dedi.

 
Erzurum kurs sayısında 25. sırada
 
17 Aralık darbe girişimi tamemen çökmüştür
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
675 Bin Tablet Dağıtılacak
Eğitimde Türkiye'ye çağ atlatması beklenen 'Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi ...
Altınok Merkez Valiliği'ne atandı
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün imzaladığı 14 kişilik Valiler Kararnamesi ...
Bu Vatana İhanettir!
Paralel yapı tarafından yapılan TIR baskını görüntülerine en sert tepki ...
 
Tarihi Geceden Müjdeli Haber
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, dün gece başarılı ...
Türkiye İçin Tarihi Gece
Türkiye'de özellikle internet alanında büyük değişime yol açacak TÜRKSAT ...
'Allah Bunları Islah Etsin!'
Başbakan Erdoğan, Mecidyeköy-Mahmutbey metro hattının temel atma töreninde ...
 
Medine'de Türklerin kaldığı otelde yangın
Suudi Arabistan'ın Medine kentindeki İşrak el-Medine otelinde meydana ...
Başbakan Erdoğan ayakta alkışladı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Soçi 2014 Kış Olimpiyatları resepsiyonuna katıldı.
Türkmen komutan konuştu! Amaçları..
Suriye Türkmen Kitlesi üyesi Mahmut Çildir, Suriye Türkmenlerinin, "Türk" ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva