Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Şimşek: ‘Söylentilere inanmayın’
Şimşek: ‘Söylentilere inanmayın’
Bahçeli: ‘Siyasetin ekseni akıldır’
Bahçeli: ‘Siyasetin ekseni akıldır’
Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi'nde geri sayım
Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi'nde geri sayım
e-tebligat verileri açıklandı
e-tebligat verileri açıklandı
Erdoğan: ‘Kalıcı refah artışını sağlayacağız’
Erdoğan: ‘Kalıcı refah artışını sağlayacağız’
HABERLER>ARAŞTıRMA
6 Aralık 2017 Çarşamba - 10:32

Demirceylan'dan ilgi çekici tespit

Savaştan, baskıdan, zulümden kaçarak Türkiye’ye sığınan mülteci ve sığınmacılar, ülke değiştirmelerine rağmen, akrabaları, siyasi hasımları ya da kan davalılarınca takip ve tehdit altında yaşıyorlar

Demirceylan dan ilgi çekici tespit

Savaştan, baskıdan, zulümden kaçarak Türkiye’ye sığınan mülteci ve sığınmacılar, ülke değiştirmelerine rağmen, akrabaları, siyasi hasımları ya da kan davalılarınca takip ve tehdit altında yaşıyorlar. Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği Erzurum İl Temsilcisi Av. Erdem Demirceylan, “Hasmı olan mülteci ve sığınmacılar, sık sık şehir değiştirerek izlerini kaybetmeye çalışıyorlar” dedi

Mülteci ve sığınmacıların geldikleri ülkelerde yaşadıkları sorunları, ülkemizde de yaşadıklarına dikkat çeken Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği Erzurum İl Temsilcisi Av. Erdem Demirceylan, özellikle mültecilerin akrabaları, siyasi hasımları ve kan davası güttükleri kişiler tarafından tehdit edildiklerine şahit olduklarını belirtti. Kendi iç çekişmelerinden dolayı birçok sorunun yaşandığına değinen Demirceylan, bu noktada tehditten biraz daha uzaklaşmak ve menşei ülkelerinden izlerini bir süre daha gizleyebilmek adına şehir değiştirme taleplerinin arttığını dile getirdi.

Kullanılan sosyal ağlar nedeni ile hasımları tarafından mültecinin takibinin kolaylaştığını kaydeden Demirceylan, “Bizim tavsiyemiz can güvenliği ve ölüm riski korkusuyla ülkemize gelen sığınmacı mültecilerimizin sosyal haberleşme ağlarını kullanmamaları yönünde” dedi.

TEHDİTLER, ŞEHİR DEĞİŞİKLİĞİNE ZORLUYOR

Mülteci, sığınmacıların hasımları veya akrabaları tarafından tehdit ve takip edildiğini, bu noktada ise şehir değiştirme taleplerinin arttığını dile getiren Demirceylan, “Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği Erzurum İl Temsilciliği olarak artık yaz faaliyetlerimizi tamamen sona erdirdik.  Bildiğiniz üzere yapılan değişiklikle beraber Birleşik Milletler kayıtları ve Göç İdaresinin kayıtları ortak olarak tek kayıt sistemi işe yapılmaya başlanmıştı. Bu kayıt sistemleri ile beraber mülteciler Türkiye’nin çeşitli illerine dağıtılmak suretiyle yerleştiriliyorlardı. Fakat tabi bu süreçte kişilerin önemli bir kısmı hariç olmak üzere, özelinde bazı bir takım sorunlar meydana gelmeye başlıyor. Şöyle ki, bazen kişilerin geldikleri ülkelerle ilgili sıkıntıları burada da devam ediyor. Özelikle kişilerin akrabaları, siyasi hasım ya da kan davası güttükleri kişiler tarafından Türkiye’nin çeşitli illerinde de tehdit edildiklerine şahit olmaktayız. Bu da kişiler üzerinde yoğun baskı, korku ve bir belirsizliğe neden oluyor. Dolayısıyla kişiler bu kez ofisimize, Birleşmiş Millet kanalıyla, Göç İdaresi kanalıyla olsun, şehir değişikliği talebinde bulunmaktadırlar. Bunu ispatlama koşuluyla kendilerini daha güvenli, daha huzurlu hissedebilecekleri sınıra daha uzak daha iç bölgelerde kıyı bölgelerine yakın şehitler atanabiliyor. Bu sayede kişiler aynı zamanda hem güvenli ülke Türkiye’de yaşamaya devam ediliyor, hem de huzurlu hissedebiliyorlar. Çünkü tehditten biraz daha uzaklaşmış oluyorlar, ya da menşei ülkelerinden izlerini bir süre daha gizleyebiliyorlar” şeklinde ifadeler kullandı.

ÖNCELİĞİMİZ MÜLTECİLERİN CAN GÜVENLİĞİ

Öncelikli amaçlarının kişilerin can güvenliğini sağlayabilmek ve onlara güvenli ortam oluşturmak olduğunu kaydeden Demirceylan, “Bizim için öncelikli olan kişilerin can güvenliğini sağlayabilmek ve onlara güvenli ortam oluşturabilmek. Dolayısıyla hem Birleşmiş Milletler, hem Göç İdaresi ölüm tehlikesi olabilecek dosalara çok daha fazla hassasiyet gösteriyor. Bunların şehir değişiklikleri de o yüzden çok kısa sürede yapılabilmektedir. Yine aynı şekilde ülkemizde kendi iç çekişmelerinden kaynaklanan sorunlar var. Burada artık tamamen Türk Hukuk sistemine tabi oluyorlar. Ona göre yargılamaları veya cezalandırmaları söz konusu olabiliyor” diye konuştu.

SOSYAL HABERLEŞME AĞLARINI KULLANMASINLAR

Sosyal haberleşme ağları ile hasımları tarafında kolayca deşifre edilen mültecilerin, kendi güvenliklerini sağlama adına bundan kaçınması gerektiğine dikkat çeken Demirceylan, “Her toplumun kendine özgü iletişim metotları ve iletişim kanallarında kullandıkları enstrümanlar var. Özellikle İranlıların kendilerine özgü olarak kullanmış oldukları bir haberleşme ağları var. Onlar bu kanal üzerinden sürekli güncel bir şekilde kendilerini bilgilendiriyorlar, paylaşımlarda bulunabiliyorlar. Tabi bu ağlar aynı zamanda mülteciler için bir de tehlike arz ediyor. Özellikle mültecinin, siyasi mültecinin konumu çok daha hassas olabiliyor. Bunların takibi, hasımları tarafından bu şekilde çok daha fazla kolaylaşmış olabiliyor. Dolayısıyla bizim tavsiyemiz can güvenliği ve ölüm riski korkusuyla ülkemize gene sığınmacı mültecilerimizin bu tür sosyal haberleşme ağlarını kullanmamaları yönünde. Zira biz ve devlet otoritesi onların can güvenliğini sağlarken, onların da kendi güvenliklerini sağlamalarını beklemekteyiz” diye belirtti.

 
Çiftçi devlete duacı
 
Erzurum’un 10 aylık payı yüzde 69,6’ya yükseldi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısına uydu
Çiftçilik yapmak için 35 yıl sonra İstanbul’dan Erzurum’daki köyüne dönen ...
“DEAŞ, Barzani bitti ve sırada PYD/YPG var”
Eğilmez, Orta Doğu’da yaklaşık 10 yıldır sergilenen DEAŞ tiyatrosunun ...
İş adamlarına Ekonomi Bakanlığı desteği
Ekonomi Bakanlığı’nın iş dünyasına yönelik destek ve uygulamalarının işletme ...
 
Mucit Bank’ta geri sayım
DAP İdaresi ile Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) arasında imzalanan protokolle ...
Erzurum ‘ÇATAK’ programına dahil edildi
Toprak ve su kalitesinin korunması, yenilenebilir doğal kaynakların sürdürülebilirliği, ...
ATA Teknokent’te yeni yönetim
ATA Teknokent Genel Kurul toplantısı sonrası yeni Yönetim Kurulu görevine ...
 
Ilıcalı, Aziziye Destanını paylaştı
AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı 93 Harbi olarak ...
Turizm Fakültesinden iki büyük proje
Turizm Fakültesi Atatürk Üniversitesi adına iki büyük proje hazırladı. ...
KUDAKA'dan “Sağlık ve Spor Turizmi” konferansı
KUDAKA tarafından geleneksel olarak her yıl farklı bir tema ile düzenlenen ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva