Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
10 Ekim 2017 Salı - 17:57

Dağdeviren başarı öyküsünü paylaştı

Forbes dergisinin 30 Yaş Altı Bilim İnsanı listesinde yer alan ve Harvard Üniversitesi’nin Genç Akademi üyeliğine seçilen Dr. Canan Dağdeviren Atatürk Üniversitesinde konferans verdi.

Dağdeviren başarı öyküsünü paylaştı

Forbes dergisinin 30 Yaş Altı Bilim İnsanı listesinde yer alan ve Harvard Üniversitesi’nin Genç Akademi üyeliğine seçilen Dr. Canan Dağdeviren Atatürk Üniversitesinde konferans verdi.
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın davetlisi olarak Erzurum’a gelen Dr. Dağdeviren, Harvard’a giden yolu, Nobel ödül gecesine katılımı için aldığı davetiyeyi ve Amerika’ya uzanan başarı öyküsünü anlattı.
60 yıllık geleneği olan bir üniversitede bilim konuşuyor olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu dile getiren Dr. Canan Dağdeviren: “Anadolu’nun neresine gidersem gideyim heyecanım hep üst seviye de oluyor. Amerika’ya kadar ki serüvenim gözümün önünden hiç gitmiyor. Genç arkadaşlarla buluşmak, onlarla teknolojiyi konuşmak ve bilimsel çalışmalar hakkında diyaloglar kurmak beni umutlandırıyor” ifadelerini kullandı.
“"Hayallerinizin peşinden gidin"
Hayallerinin peşinden gidenlerin başarıya ulaştığını belirten Dr. Dağdeviren: “Büyükbabamı 28 yaşında kalp rahatsızlığından dolayı kaybetmişiz. Bunu çocukken öğrendim, o günden sonra ‘bu hastalığa çare olabilecek şeyler yapacağım’ diyerek kendime söz verdim ve hayallerimin peşinden giderek buralara kadar geldim. Bu süreçte zorluklar yaşadım ancak hayallerim azmimi her zaman diri tuttu. Şimdi ülkemi bilim dünyasında temsil etmenin gururunu yaşıyorum” diye konuştu.
"Ben yaptıysam onlar da yapabilir"
Dünyanın en prestijli ödülleri arasında yer alan Nobel’in ödül gecesine davet edildiğinin haberini aldığı anda büyük mutluluk yaşadığını da söyleyen Dr. Dağdeviren: “Türkiye’den birçok bilim adamı şu an Amerika’nın çeşitli üniversitelerinde ya da kuruluşlarında görev yapıyor. Tarihte Harvard Üniversitesi Genç Akademi'ye seçilen ilk Türk benim. Kendi kişisel başarılarımın yanı sıra ülkemizi temsil etmek gibi güzel bir göreve sahibim. Mutluluk verici bir duygu. İnsanların özellikle genç arkadaşların kafasında 'Ben de yapabilirim' fikrini oluşturmak benim misyon edindiğim bir duyguydu, görevdi. Bunu gerçekleştirdiğim ve toplumsal hayatta bilimsel farkındalığı arttırdığım için mutluyum. Genç öğretim üyeleri, akademisyenler ve öğrencilere motivasyonla ilgili önerilerim var. Ben de diğer öğrenciler gibi aynı sıralardan geçtim. Ben yaptıysam onlar da yapabilir. Bu mesajı vermeye çalışıyorum" diyerek sözlerini tamamladı.
Dr. Canan Dağdeviren kimdir?
İlk ve orta eğitimini Kocaeli’nde gördü. 2007’de Hacettepe Üniversitesi Fizik Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Sabancı Üniversitesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği programındaki yüksek lisans eğitimini 2009'da tamamladı. Aynı yıl Fulbright bursu kazanarak Illinois Üniversitesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği bölümünde doktora eğitimine başladı. Bu süreçte esnek ve katlanabilir, deri üstüne yapıştırılabilir veya giyilebilir elektronik aletler üzerine çalışmalar yaptı. Medikal teknoloji alanında çalışarak pilsiz çalışan giyilebilir bir kalp çipi ve cilt kanserini teşhis eden bir cihaz geliştirdi.
Dr. Canan Dağdeviren; Forbes dergisinin ‘30 yaşından küçük 30 bilim insanı’ listesine girdi. Harvard Üniversitesi’nin Genç Akademi üyeliğine (Junior Fellow of Harvard) seçildi. Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nün (MIT Technology Review) her yıl derlediği 35 Yaş Altı Mucitler listesinde yer aldı. Dr. Dağdeviren’in 12 makalesi, 2 patenti ve 25’in üstünde ulusal ve uluslararası ödülü bulunmaktadır.

 
'Kayak İpek Yolu’ İzmir’de tanıtıldı
 
İpekoğlu Samsunspor’la sözleşme imzaladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ATASEM’den Sertifikalı Hipnoz Eğitimi
Atatürk Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından, ...
Uluslararası öğrenciler Sekmen'e minnettar
Türkiye'de uluslararası öğrenci sayısı her geçen gün artıyor
ERULDER sezonu aşure ikramıyla açtı
Erzurum Uluslararası Öğrenci Derneği (ERULDER) yeni eğitim-öğretim yılını ...
 
Aziziye’de “Camii Çocuk Buluşması”
Erzurum İl Müftülüğü tarafından Aziziye İlçesi A. Vehbi Efendi Camiinde ...
Erzurum'da bir ilk
İki haftada bir düzenlenmesi planlanan “Öğretmen Günü” buluşmasının ilki ...
Tortum İmam Hatip ortaokulu tamamlanmak üzere
İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, Hayırsever İş Adamı Niyazi Çakmak ...
 
Halk günü gibi öğretmen günü
Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü önemli bir projeyi hayata geçiriyor. Müdürlük ...
Atatürk Üniversitesinde Aşure İkramı
Atatürk Üniversitesi, Muharrem ayı dolayısıyla üniversite kampüsünde öğrencilere ...
Horasan'da Camiler ve Din Görevlileri Haftası gündemi
Erzurum’un Horasan ilçesinde Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle program düzenlendi.
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva