Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
'Kalkınma Yolu' mutabakat zaptı imzalandı
'Kalkınma Yolu' mutabakat zaptı imzalandı
Kurtulmuş’tan yoğun gündem
Kurtulmuş’tan yoğun gündem
Erdoğan, TBMM’deki 23 Nisan resepsiyonuna katıldı
Erdoğan, TBMM’deki 23 Nisan resepsiyonuna katıldı
‘Terörü yok edeceğiz’
‘Terörü yok edeceğiz’
TBMM’de Özel Oturum
TBMM’de Özel Oturum
HABERLER>SÄ°YASET
27 Mayıs 2015 Çarşamba - 09:13

Davutoğlu’ndan Çanakkale Ruhu vurgusu

Davutoğlu, "CHP'nin 33 ilde milletvekili yok yani fiilen yoklar. MHP'nin 45 ilde milletvekili yok. Doğuya doğru gittiğinizde bazı illerde CHP, MHP yüzde 2. Bunlarda Çanakkale ruhu olabilir mi? Türkiye'nin her yerine gitmeyen Çanakkale'yi bekleyebilir mi?” dedi

Davutoğlu’ndan Çanakkale Ruhu vurgusu

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, ''Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale'den geçen hızlı tren Bursa, Balıkesir üzerinden İstanbul, Ankara hızlı trenine bağlanacak. Artık Çanakkale bütün bu Marmara geçiş hatlarının kavşak noktası olacak." dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çanakkale Mitingi'ne katılarak konuşma yaptı. Davutoğlu, Çanakkale Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitingte, "Bir milletin diriliş destanı yazdığı" kenti selamlayarak konuşmasına başladı.

"Biga milletvekilliği yapan Mehmet Akif Ersoy'u, Seyit Onbaşı'yı, Kınalı Hasan'ı, on beşlileri, Anafartalar Komutanı Gazi Mustafa Kemal'i, askerleri, komutanları, Yassıada'da demokrasi şehidi olan Çanakkale milletvekili Fatin Rüştü Zorlu'yu" da selamlayan Başbakan Davutoğlu, partisinin 61. mitingini Çanakkale'de yaptığını bildirdi.

Bazı şehirlerin sadece bir hemşehrisinin olmayacağını, bütün milletin tarihinin, kalbinin orada olduğunu ifade eden Davutoğlu, İstanbul, Ankara ve İzmir'in yanı sıra en çok Çanakkale'nin bütün millete ait bir şehir olduğunu vurguladı.

ÇANAKKALE RUHU

"Çanakkaleli olmak için Çanakkale'de doğmak gerekmez" diyen Davutoğlu  bu milletin davasına aşık olan, tarihi bilen her millet ferdinin, her Türk'ün Çanakkaleli olduğunu söyledi.

Davutoğlu, 1915'te millet için büyük bir sınav yaşandığını, devletin, yurdun işgal edilmek istendiğini hatırlatarak, milletin Çanakkale'de "Biz ayaktaysak bayrak inmez" dediğini anlattı.

Milli birliğin nişanesi olarak nitelendirdiği Çanakkale'de milletin, 'Biz baş veririz baş eğmeyiz" diye bir kez daha haykırdığını vurgulayan Başbakan Davutoğlu, kente Türkiye'nin her bir yanından selam getirdiğini belirtti.

Çok sayıda partinin seçimlere girdiğini belirten Davutoğlu, "Bir tek ben çıkıp dedim ki AK Partililer adına, büyük davamız adına, '81 vilayete, Çanakkale'de şehit vermiş her vilayete gideceğiz, bir tek vilayet bile eksik kalmayacak' dedim. Ama diğer partiler bunu söyleyebildiler mi, Türkiye'nin her yerine gidebildiler mi? Buraya gelip milliyetçilikten bahsedenler Türkiye'nin doğusuna, güneydoğusuna gidebildiler mi? Buralara gelip cumhuriyetçilikten bahsedenler Türkiye'nin her vilayetine gidebildiler mi? Ya HDP, Türkiye'de kimlik üzerine siyaset yapanlar Türkiye'nin her yerine gidebiliyorlar mı? Çanakkale'de şehidi olan 81 vilayete de gidebilen tek parti? Türkiye'nin her köşesinde al bayrağı dalgalandıran tek parti?" diye sordu.  Alandakiler Davutoğlu'na "AK Parti" karşılığının verdi.

"DEDEMİN KARDEŞİ DE BURADA ŞEHİT DÜŞTÜ"

Miting programlarına ilişkin bilgi veren ve bir gün doğuda, bir gün batıda, bir gün kuzeyde, bir gün güneyde olduklarını ifade eden Davutoğlu, bunu başka bir parti ya da parti genel başkanının yapıp yapamadığını sordu. Kalabalıktan "Hayır" karşılığını alan Başbakan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"CHP'nin 33 ilde milletvekili yok yani fiilen yoklar. MHP'nin 45 ilde milletvekili yok. Doğuya doğru gittiğinizde bazı illerde CHP, MHP yüzde 2. Bunlarda Çanakkale ruhu olabilir mi? Türkiye'nin her yerine gitmeyen Çanakkale'yi bekleyebilir mi? Çanakkale şehitlerine sahip çıkmayanlar, onların torunlarını kucaklamayanlar, Çanakkale ruhuna sahip çıkabilirler mi? İşte aramızdaki fark bu. Biz ise Allah şahit, sizin huzurunuzda söz veriyorum, Çanakkale'de nerede bir şehidimiz varsa ister yurt içinde, ister yurt dışında olsun, yurt içindekilerin torunlarına da yurt dışındakilere de ulaşırız. Çanakkale'de savaşanlar Türk, Kürt, Arap, Boşnak, Çerkez, Roman diye ayrılmadılar, Alevi, Sünni diye ayrılmadılar, hepsi vatanı, bayrağı, milleti, devleti savundu. Şimdi ayırmaya çalışıyorlar, 'Siz şusunuz, siz busunuz' diye ayrımcılık yapıyorlar. Biz ise onlara karşı, Çanakkale'nin torunları, benim dedemin kardeşi de burada şehit düştü, dedemin adına söylüyorum, kim ne yaparsa yapsın, biz tek millet, tek devlet, tek vatan, tek bayrak demeye devam edeceğiz. Milletimizi etnik ve mezhebi temelde bölmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Devletimizi paralel yapılarla parçalara ayırmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Vatanımızın üzerinde operasyon yapmaya kalkanlara fırsat vermeyeceğiz ve bayrağımızı her yerde dalgalandırmaya devam edeceğiz. İşte Çanakkale ruhu bu."

Davutoğlu, Çanakkale mitinginde yaptığı konuşmada, tarihte Çanakkale'de büyük bir zafer yazıldığını hatırlattı. Bu zafere rağmen 1. Dünya Savaşı'nın müttefiklerin yenilgisi üzerine kaybedildiğini söyleyen Davutoğlu, o yıllarda ekonominin zayıf olduğunu, Türklerin kendi silahlarını yapamadıklarını vurguladı.

"Şimdi 100 yıl sonra bütün milletimize Çanakkale'de sesleniyorum; bir savaşı kazanmak yetmez, savaşın arkasında mutlak zafere gidebilmek için devleti kudretli kılmak gerekir" diyen Davutoğlu, "2002 yılına bakın, Çanakkale'nin çocukları, Çanakkale'de düşmana geçit vermeyen o destansı yiğitlerin çocukları bu sefer namerde boyun eğmişti. IMF kapısındaydı. Aynen Osmanlı Duyun-ı Umumiyyesi gibi. Bizi yıkan oydu" değerlendirmesinde bulundu.

"2002'de bizi IMF kapısına muhtaç ettiler mi?" diye soran ve alandan "Evet" yanıtını alan Davutoğlu, "Kimdi Başbakan Yardımcısı? Bahçeli" ifadesini kullandı.

Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:"Kimdi bütün o arka plandaki idareciler? 28 Şubat zihniyeti. Kimdi SSK Genel Müdürü? Kılıçdaroğlu. İşte bütün o kadro milleti IMF'ye mecbur etti. Bir tek silahımızı yapamıyorduk. Piyade tüfeği yapamıyorduk. Savunma sanayi durmuştu. Savunma Sanayi İcra Komitesi'nde konuştuğumuzda hayretler içinde bana şunu söylemişlerdi; (şimdi dünya listesine giren ROKETSAN'ı 2002'de kapatma kararı almışlardı). Yani milletin tersanelerine girilmişti. Yoktu tersane. Milletin herhangi bir silah yapma kapasitesi kalmamıştı. Bizi diz çöktürmüşlerdi. Diz çöktürülenleri kim ayağa kaldırdı. Bugün kendi ATAK helikopterimizi yapıyoruz."

AK Parti iktidarı döneminde savunma sanayisinde önemli gelişmeler elde edildiğine işaret eden Davutoğlu, yüzde 100 Türk yapımı ATAK helikopterinin bu yıl devreye sokulduğunu, şimdi de yerli yapım olan ALTAY tankının yapıldığını anlattı.

Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin kendi insansız hava aracını yaptığını, 2023'te yüzde 100 Türk yapımı savaş uçağının da hayata geçirileceğini belirterek, "Onlar konuşur, AK Parti yapar" dedi. 

"FERHAT'I ŞİRİN'LE, MİLLETİ DEVLETLE BULUŞTURURUZ"

İktidarları döneminde gerçekleştirilen ekonomik hamlelere de değinen Davutoğlu, denizin doldurulması suretiyle oluşturulan Ordu-Giresun Havalimanının açılışını gerçekleştirdiklerini hatırlattı.

Davutoğlu, şunları kaydetti: "Denizin üzerinde havalimanı yaptık. Kılıçdaroğlu, hesap bilmeyen adamlar, çıkıp konuşurlar ya mega proje diye 2035 yılına vade verirler ya... Ve o mega projenin fikriyatı bile onlara ait değil, kavramı onlara ait değil. (Merkez ülke) diyor, 15 sene önce ben yazmışım, kitabı arka sayfasından okuyor. Yürüyen merdivene tersinden biner, kitabı da son sayfadan okur, bu kadar olur. Şimdi onun mega proje dediği projelerin yanına bizim yaptığımız, hayal değil, rüya değil, insanları aldatmak, oy toplamak için üretilmiş bir fikir değil, gerçekten bahsediyorum.

Biz Fatih Sultan Mehmet'in torunlarıyız. Donanma İstanbul'un önüne geldiğinde Sultan'a derler ki (Haliç'e zincir çekilmiş). (Başka yol yok mu denizden gitmenin?). (Yok). Başkası olsa geri döner. Fatih Sultan Mehmet Han ne diyor? (O zaman gemileri karadan yürütürüz). O zamanın çılgın projesi bu. O zamanın vizyonu bu."

Ordu-Giresun Havalimanı yapılırken, 'arkası dağ, önü deniz havaalanı yapacak yer yok' denildiğini aktaran Davutoğlu, "Eğer başkası olsa, Kılıçdaroğlu olsa ya da Bahçeli, 'Neyime gerek havalimanı, binsinler kara trene gitsinler' der. Biz öyle der miyiz? Dağlar izin vermiyorsa dağları deleriz, deniz izin vermiyorsa denize dolgu yaparız" diye konuştu.

AK Parti olarak İstanbul'da dünyanın en büyük havalimanını, dünyanın en uzun kuleli köprüsünü yaptıklarını aktaran Davutoğlu, iki boğaz köprüsünün arasına denizin altından dünyanın ilk üç katlı tünelini inşa edeceklerini söyledi.

Davutoğlu, "Fatih Sultan Mehmet'in torunlarıyız biz. Yeri deleriz, karadan gemi yürütürüz, denizi doldururuz, dağları deler, Ferhat'ı Şirin'le, milleti devletle buluştururuz" dedi.

"SALLA GEÇTİĞİMİZ BOĞAZA ŞİMDİ KÖPRÜ YAPIYORUZ. ECDADA SAHİP ÇIKMAK BU"

Tarihin merkezi olan Çanakkale'nin ulaşımın, ekonominin ve siyasetin de merkezi haline getirileceğini belirten Davutoğlu, İzmit Körfezi'nde dünyanın en uzun dördüncü asma köprüsünün yapıldığını bildirdi.

Davutoğlu, şöyle konuştu: "Bunların hiçbirinin aklına Çanakkale Boğazı'nda köprü yapmak gelmedi dimi? Biz gelene kadar böyle bir proje yoktu. Ama biz Çanakkale Boğazı'nı Süleyman Paşa zamanında geçenlerin torunlarıyız. Salla geçtiğimiz boğaza şimdi köprü yapıyoruz. Ecdada sahip çıkmak bu. Salla geçmiştik şimdi köprü. Ama nasıl bir köprü. Önce planımızda sadece kara yolu geçidi vardı. Arkadaşları dinledim, Çanakkale Projesi ile ilgili detaylı bilgi aldım. Ve dedik ki burada demir yolu geçişi de olacak. Şimdi şöyle bir zihninizde Marmara'yı tasavvur edin. Nasıl olacak biliyor musunuz? İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, tekrar İstanbul'un etrafında otoyol ringi olacak. Marmara otoyolu. Burada Çanakkale geçiş noktası. Aynı şekilde Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale'den geçen hızlı tren de Bursa, Balıkesir üzerinden İstanbul, Ankara hızlı trenine bağlanacak. Artık Çanakkale bütün bu Marmara geçiş hatlarının kavşak noktası olacak."

Alanda bulunanlara "Bunları kim yapıyor, kim düşünüyor?" diye soran ve "AK Parti" yanıtını alan Davutoğlu, "Bu düşüncesizler sadece laf üretirler" dedi.

"Türkiye'nin yükselişini durdurmak isteyenlere ders verecek miyiz?"

DERS VERECEK MİSİNİZ?

Başbakan Davutoğlu'nun, "7 Haziran'da AK Parti'yi durdurarak, Türkiye'nin yükselişini durdurmak isteyenlere ders verecek miyiz?" sorusuna, miting alanını dolduran kalabalık, "Evet" karşılığını verdi.

Bunun üzerine Davutoğlu, "Sizin sözünüz önemli. Bu, Çanakkale sözüdür. Çanakkaleliler bunlara ders verirse, bilin ki bütün Türkiye, Çanakkale'yi takip edecek. Çanakkale öncülük yapmaya hazır mısın?" diye sordu.

Ahmet Davutoğlu, şunları ifade etti:"Çanakkale'nin bir yiğidi var. Çanakkale Milletvekili olarak de benim selefim. Dışişleri bakanı olduğumda ilk onun kabrini ziyarete gitmiştim. Demiştim ki: Sana yapılan muamele, aynen bize yapılacak olsa da idam sehpasına yürünmesi gerekiyorsa, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin onurunu, demokrasiyi korumak için hiç tereddüt etmeyiz. Fatin Rüştü Zorlu. Çanakkaleliler, devlet hastanesine Fatin Rüştü Zorlu adını verelim mi? '27 Mayıs'a karşı çıkıyoruz' deme cesareti gösteremeyen darbe yanlılarına, 27 Mayıs'ı kınayamayan Kılıçdaroğlu'na... '27 Mayıs'ta biz yoktuk' diyor, 'Biz yoktuk' diye soruyu kaçamak geçiştiren Bahçeli'ye, darbecilerle, vesayetçilerle perde gerisinden işbirliği yapan HDP'ye ders verelim mi?"

Fatin Rüştü Zorlu'nun anısını Çanakkale'de hastaneyle yaşatacaklarına dikkati çeken Davutoğlu, şehrin her toprağını, taşını tarihi miras olarak koruyacaklarını söyledi.

Truva Müzesi'ni yaptıklarını, Çanakkale havzasını, Avrupa'yı Asya'ya bağlayan boğazı en iyi şekilde tanzim edecekleri bilgisini veren Başbakan Davutoğlu, şunları belirtti:"Çanakkale, artık sadece 18 Mart'ta hatırlanan şehir olmayacak. Marmara etrafından geçen her hızlı trenin, her otoyolun uğrak yeri olacak. Anadolu'dan Çanakkale geçilerek doğrudan Rumeli'ye gidilecek. 'Asya ile Avrupa'yı birleştiren şehir' denilince eskiden İstanbul akla gelirdi. Hala da öyle gelir, İstanbul'un yeri ayrı ama artık Asya ile Avrupa'yı birleştiren ikinci şehir var, o da Çanakkale."

Kılıçdaroğlu'nun "Afro-Avrasya'nın merkezi olacağız" sözünü anımsatan Davutoğlu, "O bilmez, Afro-Avrasya'yı da biri söylemiş, o da tekrar ediyor. Be hey gafil, sen bunu 2035 için söylüyorsun, biz ise Çanakkale Köprüsü'nü yaparak Avrupa ile Asya'yı tekrar birleştiriyoruz. Kaç kere birleştirmişiz? Marmaray, Avrasya Tüneli, üçüncü köprü, Melen su geçişi, üç katlı tünel, altıncısı da Çanakkale Köprüsü. Onlar konuşur, AK Parti yapar" ifadesini kullandı.

AK Parti iktidarlarında "ikinci yarının" başladığına dikkati çeken Davutoğlu, 12 yıl içinde hizmetleri yaptıklarını, muhalefetin konuştuğunu söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:"Şimdi 2023'e giderken 7 Haziran'dan itibaren ikinci yarı başlıyor, daha birçok hizmetin, yeni atılımın olacağı ikinci yarıya hazır mıyız? Duble yolları otoyol yapmaya, hızlı trenleri yüksek hızlı tren yapmaya hazır mıyız? Çanakkale Köprüsü, Ovit Tüneli, Ordu-Giresun Havalimanı, üç katlı tünel gibi dünyanın en büyük projelerini hayata geçirmeye hazır mıyız? Kanal İstanbul, üçüncü köprü, üçüncü havalimanı gibi dünyanın nadir projelerini yapmak için bize destek verecek misiniz? O zaman Çanakkale, biz bu 2-2'den yorulduk. Berabere maç olmaz. Biz 4-0 istiyoruz, 4-0'a var mısınız? Bu dördün bir Rabia anlamı var, bir de bizim söylediğimiz gibi tek millet, tek devlet, tek vatan, tek bayrak. O zaman her milletvekili hakkı için. Millet hakkı için bir, vatan hakkı için iki, devlet hakkı için üç, bayrak hakkı için dört Çanakkale Milletvekili istiyoruz. Söz mü? Milli iradeyi hakim kılacak mıyız? Çanakkale Destanı'ndan sonra 7 Haziran Destanı yazacak mıyız?"

 

 

 
Taşkesenlioğlu: ‘Gücümüz halkımızın duasıdır’
 
Güllüce: ‘Milletin derdinden zevk alıyorlar..!’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Taşkesenlioğlu: ‘Gücümüz halkımızın duasıdır’
Vatandaşların yakın ilgi gösterdiği Taşkesenlioğlu, “Biz hep birlikte ...
Aydemir: ‘Erzurum’u Sevmek Sloganla Olmaz’
AK Parti Erzurum Milletvekili adayı İbrahim Aydemir, Tarihinde Medreseler ...
Ala: ‘Alsınlar, başlarına çalsınlar’
İçişleri Eski Bakanı ve Erzurum Milletvekili Adayı Efkan Ala, Çat’ta partisinin ...
 
Dadaşlar siyasetin referansı
Maltepe’de faaliyet gösteren Erzurumlular Kültür Eğitim ve Yardımlaşma ...
Genç adaya, genç destek
AK Parti Erzurum Milletvekili Adayı Zafer Tarıkdaroğlu, esnafı ve vatandaşları ...
Fırat’tan ‘Şer cephesi’ vurgusu
AK Partili aday Abdurrahim Fırat, tüm partilerin AK Parti’ye karşı birleştiğini ...
 
Aydemir: ‘7 Haziran Tarihi Sınavdır’
AK Parti Erzurum Milletvekili adayı Aydemir, ‘7 Haziran’da inanç istismarcılarına, ...
Başbakan’dan Fırat hatırlatması
Başbakan Davutoğlu, ‘HDP’li olduğu apaçık belli olan bir takım şiddet ...
Ala: ‘Yeni Türkiye halkın eseri olacaktır’
Erzurum Milletvekili Adayı Efkan Ala, seçim çalışmalarını sürdürüyor. ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva