Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Evlattan Ecdada uzanan köprü
Evlattan Ecdada uzanan köprü
Bolat: 'Taviz vermeyeceğiz'
Bolat: 'Taviz vermeyeceğiz'
TDT’de işbirliği gündemi
TDT’de işbirliği gündemi
Işıkhan’dan sıfır tolerans vurgusu
Işıkhan’dan sıfır tolerans vurgusu
Kurtulmuş: 'Bu ayıp bile dünya için yeterlidir'
Kurtulmuş: 'Bu ayıp bile dünya için yeterlidir'
HABERLER>GUNDEM
27 Nisan 2015 Pazartesi - 15:17

Dadaşlardan tarihi atılım

İzmir Erzurum Kültür ve Dayanışma Vakfı, sözde Ermeni soykırımı iddialarının 100. yılında hukuken ilk adımı atarak Ermenistan devletine tespit davası açmaya hazırlanıyor.

Dadaşlardan tarihi atılım

İzmir Erzurum Kültür ve Dayanışma Vakfı, sözde Ermeni soykırımı iddialarının 100. yılında hukuken ilk adımı atarak Ermenistan devletine tespit davası açmaya hazırlanıyor.

1915 olaylarından 100 yıl sonra, Türklerin Ermenilere yönelik yaptığı iddia edilen soykırım tartışmaları yeniden gündeme geldi. Türkiye’nin Ermenistan devletine karşı ‘arşivlerimizi açalım’ çağrısına rağmen soykırım iddialarının hala devam etmesi üzerine İzmir Erzurum Kültür ve Dayanışma Vakfı, Ermenistan devletine tespit davası açmaya hazırlanıyor. Mayıs ayı içerisinde açılması beklenen davada şuan 160 müdahil bulunuyor. Vakfın müdürü Coşkun Işık, asıl Ermenilerin Türkleri katlettiğini belirterek davaya müdahil olacak kişilerin binlerin üzerinde olacağını şöyle anlattı: “100 yıldır hukuken yapılmış herhangi bir şey yok. İlk adımı biz atacağız. Soykırım yalanının bir 100 yıl daha devam etmemesi açısından elimizden geleni yapacağız. Ermenistan'da, Rusya'da, İngiltere ve Amerika'da arşivlerini açsın.”

“ONLARIN KATLİAM YAPTIKLARI ORTADA”

Bilgi ve belgeleri 45 gündür incelediklerini kaydeden Işık, şunları söyledi: “Bu konuda resmen yapılmış bir şey yok. Dava dilekçemizi hazırladık. Ülkemizin idarecileri Ermenistan devletine ‘arşivlerimizi açalım’ diye çağrıda bulunuyor. Ermenistan’ın devlet arşivlerine yaklaşmamasının sebebi; 1915 olayları Ermenistan tarafından incelendiğinde gerçekte suçlunun, katliamları yapanın Ermeniler olduğunun ortaya çıkacak olması. Ermenilerin kendi belgeleri üzerinde de yaptığımız araştırmalarda onların katliam yaptıkları ortadadır. Ermenilerin başından bu yana iddia ettikleri soykırım ifadesi iftiradır.”

“100 YILDIR HUKUKEN YAPILMIŞ BİR ŞEY YOK”

Devlet arşivlerinde hangi köyde, hangi ilçede hangi ilde, kaç kişinin öldürüldüğü, kaç çocuğun kaçırıldığı, kaç kişinin tecavüz edilerek öldürüldüğü belgelerle mevcut olduğunu ifade eden Işık, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunlar sadece bizim belgelerde değil, İngiliz, Amerikan, Rus arşivlerinde de mevcut. Biz bu tespitleri yaptıktan sonra Ermenistan’a karşı soracağız. 100 yıldır hukuken yapılmış herhangi bir şey yok. İlk adımı biz atacağız. Soykırım yalanının bir 100 yıl daha devam etmemesi açısından elimizden geleni yapacağız. Ermenistan, Rusya, İngiltere ve Amerika'da arşivlerini açsın.”

DAVA DİLEKÇESİNDEKİ TALEPLER

Dava dilekçesindeki taleplerini sıralayan Işık, “Taşnak ve Hınçak partilerinin arşivlerinin bulunduğu Amerika Birleşik Devletleri’nden bilgi ve belge istenmesi, Amerika Birleşik Devletleri konsolos ve büyükelçileri tarafından düzenlenen raporların istenmesi, Rusya Federasyonuna bağlı Ermenilerin faaliyetleriyle ilgili belgelerin istenmesi, Birleşik Krallık ve Fransa’dan ellerinde bulunan bilgi ve belgelerin istenmesini talep ediyoruz” dedi.

“GERÇEK GÜN YÜZÜNE ÇIKSIN”

Erzurumlu olarak çocuk yaşlardan beri Ermenilere karşı menfi bir hissiyatları olduğunu ancak bunun kötü olarak yorumlanmaması gerektiğini belirten Işık, sözlerini şöyle tamamladı: ”Büyüklerimizin bize Ermenilerle ilgili çok vahşi anlattıkları hikayeler vardır. Bugün hangi Erzurumluya sorsanız mutlaka Ermenilerle ilgili anlatacakları vardır. Biz bu davanın sonuna kadar gideceğiz. Kimseyi kıralım, üzelim, Ermenilerle savaş ortamına girelim düşüncemiz yok. Gerçek gün yüzüne çıksın. Ermeniler de kabul etsin. 100 yıldır yaptıkları şey dünya kamuoyunu yanıltmak. Bunda da başarılı oldular.”

 
Zafer Erzurumlu Okçuların oldu
 
Acemi Gönüllüler Topluluğu final yaptı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Toplu ulaşıma çağdaş yaklaşım
Erzurum’un yıllardır kangren haline gelen ulaşım sorununu tamamen ortadan ...
Sekmen’den tarımsal değerlendirme
Sekmen, ise tarım ve hayvancılığın Erzurum için hayati öneminin olduğunu, ...
DAP Bölgesi’ne 21 milyarlık yatırım
Doğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan illerde yatırım programları vasıtasıyla ...
 
Güneş Vakfı’nda Kutlu Doğum coşkusu
Güneş Vakfı’nca düzenlenen geleneksel Cuma konferansları etkinlikleri ...
‘Esas yok edilmeye çalışılan Türklerdi’
Kazım Karabekir’in kızı Timsal Karabekir Yıldıran, 1915 olaylarının 100. ...
Erzurum Gençliği’nden şühedaya vefa
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen ve Çanakkale Savaşı’nda ...
 
'Yaramızı deşmeyin'
Yakutiye Belediyesince, 10 Mart 1918 tarihinde tuzağa düşürülerek Ermeniler ...
Erzurum semasında dualar ve aminler buluştu
Üç ayların başlangıcı olarak kabul edilen Regaip Kandilinde Erzurumlular camilere akın etti.
‘Ütopyaları asla gerçek olmayacak..!’
Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva