Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
'Kalkınma Yolu' mutabakat zaptı imzalandı
'Kalkınma Yolu' mutabakat zaptı imzalandı
Kurtulmuş’tan yoğun gündem
Kurtulmuş’tan yoğun gündem
Erdoğan, TBMM’deki 23 Nisan resepsiyonuna katıldı
Erdoğan, TBMM’deki 23 Nisan resepsiyonuna katıldı
‘Terörü yok edeceğiz’
‘Terörü yok edeceğiz’
TBMM’de Özel Oturum
TBMM’de Özel Oturum
HABERLER>SÄ°YASET
2 Eylül 2014 Salı - 16:12

DOSİAD’tan Yavilioğlu’na kampus teşekkürü

DOSİAD Yönetim Kurulu, eğitimde ilçe ve mahalleler arasındaki eğitim kalite farklılığının giderilmesi amacını içeren Eğitim Kampüsü yatırımını memnuniyetle karşıladıklarını kaydederek Milletvekili Cengiz Yavilioğlu tarafından gerçekleştirilen atılımı önemli bulduklarını açıkladı.

DOSİAD’tan Yavilioğlu’na kampus teşekkürü

Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneği(DOSİAD) Yönetim Kurulu, eğitimde ilçe ve mahalleler arasındaki eğitim kalite farklılığının giderilmesi amacını içeren Eğitim Kampüsü yatırımını memnuniyetle karşıladıklarını  kaydederek Milletvekili Cengiz Yavilioğlu tarafından gerçekleştirilen atılımı önemli bulduklarını açıkladı.

FIRSAT EŞİTLİĞİ

Ortaöğretimde çevre ile merkez arasındaki eğitim kalite ve verimliliğinin büyük farklar gösterdiği, eğitim kampüsü konseptiyle bu sorunun büyük ölçüde giderileceğine vurgu yapılan açıklamada, ‘orta Öğretimde kampüsleşme yaklaşımı il eğitimine yeni bir sinerji kazandıracak, özellikle çevrede sıraladanlaşan eğitim verimliliğini farkındalığa ulaştıracaktır. Ortaöğretimde eğitim ve öğretim gören öğrencilerin bir kampus içinde eğitim imkanını paylaşmaları, aynı zamanda eğitim araç ve imkan çeşitliliğini sağlayacak, eğitimde fırsat eşitliği gerçekleştirilecektir.’denildi.

GÖÇ OLGUSU VE EĞİTİM SORUNLARI

Erzurum’da ilçe ve mahallelerde yer alan ortaöğretim kurumları arasında eğitim düzey farklılığının, il beyin sermaye ve gücünü olumsuz etkilediğine işaret edilen açıklamada, Yavilioğlunun öncülük ettiği girişimle kazanılacak eğitim kampüslerinin bu problemi çözüme kavuşturacağı kaydedilerek, ‘eğitim kampüsü yatırımı Erzurum’un sosyo ekonomik geleceğine yapılan yatırımdır’ ifadelerine yer verildi.

DOSİAD 2008’DE GÜNDEME GETİRMİŞTİ

Eğitim Kampüsü konseptinin 2008 yılında DOSİAD tarafından gündeme getirilerek, kamuoyuyla paylaşıldığının hatırlatıldığı açıklamada, ‘DOSİAD ilçe ve mahallere arasındaki eğitim kalite ve düzey farklılığının giderilmesine yönelik olarak ‘Orta Öğretim Eğitim Kampüsü Projesi’ni İl ve bölge gündemine taşıyarak, bölgedeki sosyo ekonomik sorunların çözümü, bölge ve ilçeler arasındaki kalkınma farklılığının giderilmesi için öncelik verilmesi gereken bir yatırım olarak bildirmişti. Proje kamuoyunda paylaşılarak tartışılmış, önemli bir destek de bulmuştu. Bugün, Eğitim Kampüsü projesinin Yavilioğlu’nun öncülük ettiği girişimle hayata geçirilmesi ortaöğretim çağındaki gençler için önemli imkanlar sunması yanında kentin eğitim performansının artmasına da hayati  katkı sağlayacaktır.’ vurgusu yapıldı.

2002 İLE GELEN ÇAĞDAŞ EĞİTİM SİNERJİSİ

Açıklamada, ‘Özellikle 2002 dönemi öncesinde, İlçe ve mahalleler arasındaki yaşam ve refah farklılığı, ilin eğitim vizyonunu yıllarca olumsuz bir seyre sokmuş, varoş ve ilçelerde yaşayan gençlerin eğitim hedef ve hayalleri ile merkezde yaşayanların amaçları zaruretten kaynaklanan bir ayrılığa sürüklenmişti. Karayazı’daki, Çat’taki, İspir’deki, Aşkale’deki eğitim imkanlarıyla kent merkezindeki ortaöğretim kurumlarının imkanları aynı olmamıştı. Eğitimci açığı, araç ve gereç eksikliği, öğretim için gerekli olan araştırma imkanlarının bulunmayışı sebebiyle, çevrede eğitim ve öğretim alan gençlerle merkezde eğitim imkanına kavuşan gençler aynı performansı sergileyememiş, eğitimdeki bu fırsat eşitsizliği genç beyinlerin heba edilmesine yol açtığı gibi, eğitim göçünün de artışına neden olmuştu. DOSİAD 2008’de bu gerçeğe atıfta bulunmuş, Ortaöğretim Kampüsü projesini gündeme taşıyarak, ilin mutlak önceliğinin eğitim olması gerektiğini vurgulamıştı. Bugün bu endişeleri giderici boyutta bir yatırımın başlatılacak olması bilgi çağına yakışan bir yaklaşımdır’ kaydı düşüldü.

YAVİLİOĞLU’NA TEŞEKKÜR

Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları (DOSİAD) açıklamasında, ‘Eğitim Kampüsü yatırımının , il eğitim performansını artıracağı, beyin göçünü azaltacağı, il eğitim vizyonuna yeni bir ritim ve heyecan kazandıracağı açıktır. Aynı yerleşke içinde yer alacak olan farklı liselerde eğitim alacak olan gençler, hem modern eğitim araç ve gereçlerini kullanma imkanı bulacak, hem de eğitimci açığı çözüme kavuşacaktır. Eğitim kampüslerinin asayiş bakımından denetimi daha kolay ve daha kapsamlı olacağı için gençlerin özellikle uyuşturucu bataklığına düşmeleri engellenecek,  okul önlerinde yaşanan talihsizlikler ve  huzuru bozucu olaylar da yaşanmayacaktır. Yine bu alanda sosyal performansın değerlendirilmesine yönelik yatırımlar çoğalacak, spor’dan sanata gençlerin sosyalleşme ve sanat, spor aktivite ihtiyacı da giderilecektir. Bu manada  Eğitim Kampüsü yatırımı çağdaş bir atılım ve yatırımdır. Projenin yaygınlaştırılması temennimizdir. Projeyi hayata geçiren AK Parti Hükümeti ve bu yatırımı Erzurum’a taşıyan Sayın Yavilioğlu’nu kutluyoruz.’ denildi.

 

 

 
Çoruh Havzasında rehabilitasyon seferberliği
 
Kazım Karabekir Stadı Lige hazır
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Salih 3 Eylül 2014 Çarşamba 17:33

Cengiz Bey, Sağolsun statüsünün rolünü yerine getiren bir vekilimiz.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aziziye’de ‘büyük’ buluşma
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed ...
‘AK Parti barışın teminatı’
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Dünya Barış Günü'nde, ...
Yeşilyurt esnafla istişare etti
Yeşilyurt ve beraberindeki teşkilat mensupları esnafı bir bir ziyaret ...
 
Nurettin Canikli'nin yerine Naci Bostancı
Nurettin Canikli'nin Gümrük ve Ticaret Bakanı olmasıyla boşalan AK Parti ...
Pirimoğlu MP teşkilatlanma sürecini paylaştı
Merkez Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Haluk Pirimoğlu, Merkez Parti’nin, ...
Başkan Orhan'dan takdir toplayan başlangıç
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, ilçeyi Erzurum’un en güzel ...
 
Palandöken’de mahalle olan köyler kilit taşla döşeniyor
Palandöken Belediyesi, köy tüzel kişiliği kaldırılarak ilçeye bağlanan ...
Büyükşehir’e 81.6 milyon TL ödenek
Maliye Bakanlığı Haziran ayından sonra Temmuz ayı Büyükşehir Belediye paylarını da açıkladı.
Büyükşehir’den Tarihe destek
Üç Kümbetler Projesi için Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen jest ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva