Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>EKONOMÄ°
16 Ocak 2019 Çarşamba - 13:05

DENEYAP Erzurum'da Açılıyor

Geleceğin teknoloji yıldızları yetiştirilecek...

DENEYAP Erzurum da Açılıyor

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı tarafından geleceğin teknoloji yıldızlarını yetiştirmek amacıyla yürüttüğü ‘DENEYAP’ projesi tüm Türkiye’ye yayılacak. İlk etapta 12 ilde hizmet verecek atölye çalışmalarını yerinde inceleyen Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar “Öğrenciler aldıkları eğitim sonucunda takımlar oluşturarak Teknofest gibi ulusal ve uluslararası yarışmalara hazırlanıyorlar. Bu sayede kendilerini geleceğe hazırlamış oluyorlar” dedi. 
Cumhurbaşkanlığı’nın 100 Günlük İcraat Programı çerçevesinde, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın ortak çalışması sonucu 81 İlde 100 Deneyap Teknoloji Atölyesi Projesi hayata geçirilmeye başladı. Geleceğin teknoloji yıldızlarının yetişeceği ‘Deneyap’ Teknoloji Atölyelerinin ilk kısmı, Adana, Ankara, Antalya, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Hakkâri, İzmir, Konya, Manisa, Muğla ve Trabzon olmak üzere toplam 12 ilde hizmet vermeye başlıyor. 
‘Deneyap’ adı verilen Proje, Türkiye’nin teknolojik kalkınma programı Milli Teknoloji Hamlesinin itici gücünü oluşturmak üzere, teknoloji üretme yetkinliği yüksek genç bireyler yetiştirmeyi hedefliyor. Kurulacak teknoloji atölyelerinde Robotik-kodlama, elektronik programlama, yazılım teknolojileri, siber güvenlik, enerji teknolojileri, havacılık ve uzay, nanoteknoloji ve yapay zekâ gibi alanlarda teorik ve uygulamalı eğitimler verilecek. Ortaokul ve Lise düzeyinde iki farklı yaş grubuna toplamda 3 yıllık eğitim programı sunularak geleceğin teknoloji yıldızları yetiştirilecek. Tüm Türkiye’de, geleceğin bilim insanlarını, araştırmacılarını, girişimcilerini keşfetmeyi ve geliştirmeyi hedefleyen’ Deneyap’ teknoloji atölyeleri 2020 yılının sonuna kadar 81 ildeki bütün gençlerin katılmasını sağlayacak şekilde yaygınlaştıracak. İstanbul’da ise aktif olarak hizmet veren 15 Deneyap atölyesinde 1500 öğrenci teknoloji çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar öğrencilerin atölye çalışmalarını yerinde inceledi. 
“ Gençlerimizin sonuna kadar arkasındayız” 
Atölye çalışmalarını yerinde inceledikten sonra açıklamalarda bulunan Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar, “Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank bu atölyeleri gördü ve bu konsepti tüm Türkiye’ye yayma kararı aldı. Şu anda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayesinde 81 ilde 100 ‘Deneyap’ projesi başladı. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı olarak gönüllülerimizin sonuna kadar arkasındayız. Geliştirdiğimiz içeriklerle, projelerle çalışmaları paydaş olarak destekliyoruz. İlk etapta 12 ilde ‘Deneyap’ teknoloji atölyesi açılacak. Bu iller Hakkari, Ankara Erzurum, Trabzon, Konya, Manisa, Antalya, Edirne, Eskişehir, İzmir gibi 12 ilimiz var. Bu illerimiz de gençlerimizi 17 Mart’ta yapılacak olan sınava davet ediyoruz. Bu sınavın ilk aşaması ardından bir proje ödevi yapılacak. Bu illerdeki ortaokul ve lisedeki gençlerimiz internet sitemizden başvuru yapıp takip edebilirler” dedi. 
“Hali hazırda bin 500 öğrencimiz var” 
Öğrencilerin aldığı eğitim sonucunda kendilerini geleceğe hazırladığını belirten Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar, “Biz Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı olarak teknoloji üretin bir Türkiye olarak yola çıktık. 2017 yılında geleceğin teknoloji yıldızlarını yetiştirmek üzere İstanbul’da ‘Deneyap’ teknoloji atölyeleri kurduk. Hali hazırda 15 tane ‘Deneyap’ atölyemiz var bu atölyelerde geleceğin teknolojilerinde önem arz eden konularda eğitim alan 1500 öğrencimiz bulunuyor. Öğrenciler burada robotik ve kodlamadan üretim tasarıma, yapan zekadan nanoteknolojiye, mobil yazılı geliştirmeden siber güvenlik teknolojilerine kadar geniş bir yelpazede 3 yıl boyunca eğitim alıyorlar. Aldıkları eğitim sonucunda takımlar oluşturarak Teknofest gibi ulusal ve uluslararası yarışmalara hazırlanıyorlar. Bu sayede kendilerini geleceğe hazırlamış oluyorlar” diye konuştu. 

 
5,5 saat sonra kurtarıldılar
 
Özdilek yeni transferleri değerlendirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurumlu Turizmciler Turizm Bakanından destek istediler
19-24 Mart tarihleri arasında düzenlenecek olan Doğu Anadolu Alışveriş ...
Son faturalar esnafın canını yaktı
Fırat: Bir an önce önlem alınmalı
Yücelik’ten, iş dünyasını bankalarla buluşturacak toplantıya davet
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, ...
 
Erzurumlu kaşif yüksek elektrik faturasına son verecek
"Üretime geçtiğinde devletimiz birçok alanda kar elde edecek."
Bakan Varank Yeni Destekleri Açıkladı
Yeni Girişimciye 360 Bin TL
ATAUNİ ile SGK arasında global bütçe protokolü imzalandı 
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Erzurum ve bölge ...
 
Memiş’ten et üretiminde tesisleşme değerlendirmesi
Erzurum Valisi Okay Memiş, Oral Et Entegre tesislerini ziyaret etti.
Memiş’ten “Kaynakları yerinde kullanın” talimatı
Erzurum Valisi Okay Memiş, 10 Ocak İdareciler Günü münasebetiyle Kongre ...
Bir müjde de Tarım kesimine
Pakdemirli, "Toplamda 438 bin 284 yetiştiriciye 522 milyon TL buzağı desteklemesi ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva