Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>EKONOMÄ°
9 Haziran 2017 Cuma - 15:37

DAP “İşbirliği ve Koordinasyon Çalıştayı” tamamlandı

DAP İdaresi’nin ev sahipliğinde, Doğu Anadolu Bölgesinde bulunan kalkınma ajanslarının katılımıyla gerçekleşen çalıştay sona erdi.

DAP “İşbirliği ve Koordinasyon Çalıştayı” tamamlandı

DAP İdaresi’nin ev sahipliğinde, Doğu Anadolu Bölgesinde bulunan kalkınma ajanslarının katılımıyla gerçekleşen çalıştay sona erdi.
6 Haziran 2017 tarihinde başlayan ve 3 gün süren “İşbirliği ve Koordinasyon Çalıştayı” sonrası, DAP İdaresi Başkanı ile Kalkınma Ajanslarının Genel Sekreterleri bir mutabakat zaptı imzaladı.
Bölgede etkili ve doğru kamu yatırımlarını hayata geçirmek, ajanslarla olan işbirliği ve koordinasyonu güçlendirmek amacıyla, ilk defa düzenlenen çalıştaya, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA), Fırat Kalkınma Ajansı (FKA), Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA), Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) ile Sivas ilinin de DAP Bölgesine dahil edilmesiyle Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) ve DAP İdaresi’nden uzmanlar katıldı.
Sektör sektör çalışmaların değerlendirilerek, hangi konularda ne karar alındığını içeren sunumların yapıldığı çalıştayın son gününe, DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, SERKA Genel Sekreteri Doç. Dr. Hüsnü Kapu, FKA Genel Sekreteri Mesut Öztop, DAKA Genel Sekreter Vekili Halil İbrahim Güray, ORAN Genel Sekreter Vekili Ahmet Emin Kilci, DAKA Eski Genel Sekreteri Yrd.Doç.Dr. Emin Yaşar Demirci ve DAP İdaresi Başkan Yardımcıları Volkan Güler ve Mehmet Özdoğan, Kalkınma Bakanlığından Feyzettin Yılmaz ve Burak Yardımcı katıldı.
DAP İdaresi hizmet binasında, yaklaşık 50 kişilik uzmanla, eş zamanlı sektör oturumlarının gerçekleştirildiği çalıştayda, ‘altyapı ve kentleşme’, ‘beşeri ve sosyal sermaye’, ‘İzleme ve Değerlendirme’, ‘sanayi’, ‘tarım’ ve ‘turizm’ gibi 6 başlıkta, sorunlar ve çözüm önerilerinin tartışıldığı oturumlar gerçekleştirildi.
2 tam gün süren oturumlar sonrası, moderatörlüğünü DAP İdaresi Başkan Yardımcısı Volkan Güler’in yaptığı oturum grupları, konsensüs sağlanan konularda görüşlerini dile getirdiler ve DAP İdaresi ile kalkınma ajansları arasındaki işbirliğini kurumsallaştırmak gerektiği üzerinde durdular.
Ayrıca, 2017 ve 2019 dönemini kapsayacak mutabakat metni de DAP İdaresi Başkanı ve toplantıya katılan Kalkınma Ajanslarının genel sekreterleri tarafından imza altına alındı. Ayrıca, ajanslarla bir sonraki toplantı tarihinin Ağustos ayında, DAKA’nın ev sahipliğinde, Van’da yapılması kararlaştırıldı.
Demir: “Biz bütünün iki parçasıyız”
Çalıştay sonrası, kısa bir değerlendirme yapan ve Genel Sekreterler başta olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür eden DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, kalkınma ajansları ile Kalkınma İdaresinin aslında bütünün parçası olduğunu ancak bugüne kadar böyle bir birlikteliğin olmadığını ve bu çalıştayın kurumlar arasında kaynaşmaya neden olduğunu söyledi.
Demir şunları kaydetti:
“Buradaki en büyük kazanç budur. Neticede biz beraber olduğumuz zaman daha çok kıymet ifade ediyoruz. Burada paylaşılan fikirlerin bize yol gösterici olacağını düşünüyorum ve bunu önemsiyorum. Sizin fikrinize, katkılarınıza değer veriyoruz. Ajanslarla birlikte bir fikir ortaya çıkarıp, bölgeyi temsilen ortak düşüncemizi olgunlaştırarak Bakanlığa götürdüğümüz zaman daha güçlenmiş olacağız. Şimdi bu yol açılmıştır. Siz daha yerelsiniz, biz de Ankara’ya göre daha yereliz. Kaynaklarımız belli ve her işi yapacağız diye bir iddiamız da yok. Umuma el atıp da umumdam mahrum olmak gibi bir pozisyona da düşmek istemiyoruz. Mükerrer olmayan, elle tutulabilir proje hedefleriyle programı dizayn etmek istiyoruz. Onun için kısa, orta ve uzun vadeli hedeflerle yola koyulmaktır amacımız. Bu işbirliğimizin sürdürülebilirliğini sağlamak adına, özellikle kalkınma ajanslarıyla hızlı iletişimin fayda sağlayacağını söylemek istiyorum.”

 
Köy okulunda resim sergisi
 
Kemal Kılıç ile sözleşme yenilendi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Borçlu mükellefe yeni fırsat
Erzurum Vergi Dairesi Başkanı Ergün Aslan, Aziziye Vergi Dairesi Müdürü ...
Pasinler'de doğalgaz seferberliği
Pasinler İlçesi’nde bu yıl kullanılmaya başlanacak olan doğalgaz için ...
KUDAKA'dan Erzincan Süt İşleme Tesisi mutabakatı
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın 2017 yılı Güdümlü Proje Desteği ...
 
DAP İdaresinden koordinasyon çalıştayı
DAP İdaresi’nin ev sahipliğinde, Doğu Anadolu Bölgesinde bulunan kalkınma ...
KUDAKA’dan Kayıtlı İstihdam Seminerleri
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından Erzurum, Erzincan ve Bayburt ...
Erzurum Mayıs 2017 TÜFE’si açıklandı
TÜİK Mayıs ayı Erzurum İstatistik Bölgesi TÜFE sonuçlarını açıkladı.
 
Aşkale Çimento ilk yüzde
İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2016" ...
DAP'ta Bölgesel Teknoloji Transfer Ofisi açılımı
DAP İdaresi adına Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) tarafından ...
TİM Mayıs ayı Erzurum verilerini açıkladı
Türkiye İhracatçılar Meclisi(TİM) mayıs ayı ihracat değerlerini açıkladı.
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva